Jump to content

schimb discuri frana

dozzyone

Recommended Posts

a sosit timpul sa schimb discurile frana fata....mi-am luat zimmerman,sper sa fie bunicele :) ,dar trebuie degresate,spalate,curatate etc deoarece sunt tratate anticoroziv pentru stocare cu un fel de ceara am inteles care trebuie curatata foarte bine/pe net spun unii ca trebuie alcool izopropyl sau cam asa ceva,da de unde naiba gasesc eu asta?oare merge si cu altceva(spirt,benzina,detergent)? :blink:

multumesc

asa e treaba cu rodajul, insist si eu asupra ei ca "am patit-o". Tot Brembo, dar placute Jurid si Textar.

Am luat masina de la service si am constatat ca nu mai frana. evident ca am facut exact pe dos, am franat de zeci de ori violent si...nimic. Noroc cu..forumul :blink: E normal sa nu tina frana cateva zeci de km, asa cum esti invatat. Practic la mine dupa ce am mers vreo 30 de km prin oras cu viteze de pina la 60 si am franat usor, "s-au asezat" perfect.

Asta e "procedura" de urmat la schimbarea placutelor si a discurilor: mers cu viteza mai mica, frane usoare si se rezolva de la sine. cat despre discurile mele, mie mi-au venit intr-o cutie, usor "unse", ca sa zic asa. Le-am sters bine cu o carpa si atat.

Nici eu nu am auzit de nici o degresare. Oricum stratul ala de protectie se va duce la prima frana.

Procedura se cheama brake pad/disc bedding in. Cauta pe net si ai sa gasesti procedura exacta :blink:

Trebuie sa fac si eu asta in zilele ce urmeaza. Toate discurile + toate placutele + senzori + inlocuire lichid de frana. (Big job)

Bafta si daca poti fa un DIY.

Mai fratilor eu nu am auzit de nici o degresare de nici un fel si slava Domnului ca de ceva timp citesc forumuri la greu pentru ca urmeaza sa schimb si eu discurile de frana. Repet. Nici macar o data nu am auzit de degresarea discurilor de frana de orice origine ar fi ele...

De exemplu discurile alea aurii frumos colorate cu sloturi si gaurele si alte alea (Brembo de ex) au intr-adevar un strat de protectie care le da acea culoare. Dupa primele franari insa acel strat dispare si discurile devin argintii. Nu sta nimeni insa sa le curete.

Va rog daca aveti un link ceva referitor la aceasta degresare dati-mi si mie pt ca si eu urmeaza sa imi schimb discurile.

Vaselina?!?? Cine naiba vinde discuri de frana pline de vaselina?!?!?  Eu n-am vazut...

128066[/snapback]

Unele discuri vin acoperite cu ceva similar vasilinei, pentru protectie contra coroziunii. Inainte de montarea se curata.

Edited by paul

exista  prin benzinarii si magazine  BRAKE CLEANER.DE LA 2+2

128303[/snapback]

Are omu' dreptate. Exista de la aprope toti producatorii de sprayuri si / sau cosmeticale auto. Unii ii zic BRAKE PARTS CLEANER. E un spray care se foloseste in orice service relativ decent cand se skimba placutele de frana!

• 2 weeks later...

Si eu mi-am schimbat discurile de frana pe fata (si placutele) saptamana trecuta (Brembo, cumparate de mine) si cei de la service mi-au spus ca le-au degresat cu un spray. Mi-au spus ca vin gresate pentru a nu rugini.

Cateva zeci de km nu am avut frane aproape deloc, dar ma asteptam la asta (la fel s-a intamplat si cand am schimbat data trecuta placutele de frana). Acum franele tin foarte bine, le-am testat in week-end dupa circa 250 km de cand le-am montat. Numai ca a aparut un scartait la una dintre roti acum, dar sunt convins ca dispare in maxim cateva sute de km.

Si inca ceva, mi-au dat pe piesa unde vin discurile si pe discuri (pe partea cu prezoanele, nu unde actioneaza placutele) cu un spray cu bronz. Au spus ca asa trebuie, dar ca majoritatea service-urilor nu fac asta. Nu stiu la ce foloseste, dar i-am crezut pe cuvant.

Si eu mi-am schimbat discurile pe fata (singur) saptamana trecuta si sincer nu le-am degresat cu nimic... si maine am sa le schimb pe alea pe spate si tot cu nimic nu o sa le degresez... Si franele imi tin foarte bine :blink:

Inca un lucru... degeaba ti-au dat cu bronz daca nu ti le-au curatat (slefuit, finisat) acele suprafete. Daca le-au curatat, bravo lor... probabil ca bronzul ala va impiedica ruginirea suprafetelor, sudarea lor si formarea de imperfectiuni pe suprafata... lucru foarte bun de altfel. Dar daca nu ti le-au curatat e apa de ploaie.

Inca o data despre degresatul asta... nu are nici un rost, pt ca oricum la prima franare se duce si tata grasimii de pe discul ala. (bine... asta luand in considerare ca discul respectiv nu e inecat in vaselina)

Cat despre scartaitul care ti-a aparut... nu fi sigur ca se va duce. E probabil din cauza materialului placutelor.

si eu mi le-am schimbat pe fatza, tot zimmerman si n-am curata absolut nimic de pe discuri - parca aveau o usoara pelicula galbuie, dar nu grasa, mai degraba ceva colorat

Intr-adevar, pelicula s-a curatat singura dupa vreo 100 km si nu am avut probleme. Asa ca, lasa-le asa ca nu au nimic..asta daca nu cumva cineva a avut ideea geniala si le-a dat cu vaselina...sa nu rugineasca :blink:

Inca un lucru... degeaba ti-au dat cu bronz daca nu ti le-au curatat (slefuit, finisat) acele suprafete. Daca le-au curatat, bravo lor... probabil ca bronzul ala va impiedica ruginirea suprafetelor, sudarea lor si formarea de imperfectiuni pe suprafata... lucru foarte bun de altfel. Dar daca nu ti le-au curatat e apa de ploaie.

Le-au curatat foarte bine inainte sa le dea cu bronz.