Jump to content

Jante de tabla sau aluminiu/aliaj?

s0s0drk

Recommended Posts

Vreau ca saptamana viitoare sa imi pun gumele de iarna si inca nu sunt foarte hotarat intr-o privinta: sa pun gumele pe jantele OEM care sunt acum pe masina (aluminiu) sau sa cumpar niste jante de tabla SH.

Si inca ceva: acum am gume de vara 225/50/16 runflat. De iarna nu as mai pune runflat. As pune 205/55/16. Ce parere aveti?

Estetic vorbind e clara treaba, arata mult mai bine pe jantele OEM, insa am auzit tot felul de povesti cum ca se strica jantele iarna din cauza temperaturilor, etc.

cred ca poti sa pui chiar si 195/65/16

nu prea cred.la E39 e minim 205 65 r15 legal vorbind.

acuma ca tu ai putea,ai reusi sa incalti si cauciucuri mai inguste e altceva,dar eu zic sa pui ce recomanda bmw.

vezi nu ai pe stalpul din partea soferului lista cu ce cauciucuri sant atmise?

• 1 month later...

salut,

stie careva daca e neaparat ca atunci cand schimbi jantele de aliaj cu cele de tabla trebuie puse si alte prezoane.. speciale pentru tabla? si daca da... o valoarea aproximativa a lor?

daca e de schimbat si acele prezoane cred ca e mai convenabil niste jante tot de aliaj iarna.. : :twoup:

Eu am o pereche de jante de aliaj pe gumele de oarna.

Tocmai am facut una muci intr-o bordura care nu se vedea de noroi...

Pune de tabla, arata mai urat dar traiesti in no man's land.

sincer asi prefera sa pun de tabla...dar vreau sa stiu daca trebuie schimbate prezoanele de pe aliaj cu unele pentru jante de tabla..

Din ce am observat eu in general prezoanele de la jantele de aliaj se pot pune la cele de tabla caci sunt mai lungi si prinde bine filetul.Nu si invers insa caci ai sansa sa ti-o ia rotile inainte datorita faptului ca la cele de aliaj ai nevoie de prezoane ceva mai lungi.Eu personal era s-o patesc cu niste prezoane de la jante de tabla puse pe cele de aliaj.Prindeau doar 2-3 ganguri si noroc ca am facut o pana a doua zi si s-a mirat cel de la vulcanizare ca nu am pierdut rotile :twoup:

• 1 month later...
Eu am jante de aluminiu OEM pentru iarna si nu le-am lovit nu le-am julit niciodata ! Daca ai jante din tabla obligat ai nevoie si de capace ( estetic vorbind ) , capacele nu se sparg sau nu sar si sincer nu as pune capace din targ ! CAT COSTA UN SET DE CAPACE OEM ????????? Deci concluzia mea este ca se merita cu jante din aluminiu si un pic mai multa atentie la condus ! Bafta !

• 1 month later...

Salut! Eu am 255/35/18 pe spate si 235/45/18 pe fata. Jantele sunt BMW Motorsport si nu ma lasa inima sa le stric iarna.

Are cineva idee cam care e dimensiunea minima la un 320 SI care o pot pune la jante?

pai la tine este clar.dimensiunea minima este de 16 inch la janta.ca si anvelopa,ideal iarna este 205/55R16.

prezoanele la jantele OEM de aliaj se folosesc si la cele de tabla si invers.sunt identice la jantele OEM fie ele aliaj,fie tabla.

cel putin la E90 asa este.

eu am avut jante de tabla si capace OEM pana anul asta pentru iarna.

acum le folosesc pe cele OEM pe 16 din aliaj pentru iarna si vara am de 17.nu m-ar deranja jante de tabla iarna si fara capace.iarna nu ne gandim la fudulie.daca nu aveam jantele OEM de aliaj foloseam fara probleme jante de tabla iarna.

nu le afecteaza temepratura sau cu ce dau astia pe strada, ci faptul ca e foarte probabil sa le zgarii in vreo bordura , juledti, indoi..

Eu am 2 seturi ambele din aliaj, dar nu arata mai rau ca am facut 2 ierni cu un setul de iarna.