Jump to content

cumpar placute spate 525d/2002

al_padrino

Recommended Posts

Pai ce faci iUUane cu placute la S.H cand noi sunt maxim 5 mil fata + spate. Ai 5-ar si cauti placute S.H ? Intretine si tu masina corespunzator !

128071[/snapback]

sefu am inteles ca sint vreo 350 euro ...care nu prea fac 5 mil :blink: ......logic ca o sa mi pun noi dar poate avea cineva la un pret mai bun

Pe mine m-au costat 2 mil alea de pe spate, 3 mil 2 sute alea de pe fata si mi-a luat 900 mii la manopera. Cam mult manopera, dar in sfarsit. Deci : 5.200.000 cu 900.000 fac 6.100.000, adica 610 RON adica 175 Euro :blink:

Si de unde esti? Ca prea mult a cerut cine ti-a cerut.

128120[/snapback]

salutare....zi mi si mie de unde le ai luat pe cele de pe spate cu 2 mil ...vreau si eu .....sint din bucuresti...mersi

baieti....duminica m am apucat si am dat jos placutele ....intradevar erau uzate cele de pe spate...m am uitat si la cele de pe fatza si sint ca noi ..... in fine le am pus intr o punga si m am dus in tirg la vitan in sperantza ca poate gasesc ....SURPRIZA ....chiar am gasit NOI NOUTZE ...si am dat 600mii pe toate 4 ..... vroia 800 pe ele dar negustorul din mine si a spus cuvintul ....

..... legat de senzori.... senzorii reprezinta de fapt o " sirma" in forma de omega ... in momentul in care placutele se uzeaza ... sirma din interiorul capsulei de plastic a senzorului... atinge pe disc si se freaca pina cind se intrerupe .... in momentul acela se aprinde becul de la bord ....... din ce am observat eu .. desi se aprinsese becul placutele mai aveau vreo 3 mm... de strat pe ele .....deci in concluzie puteam sa mai merg vreo 5000 km cu ele.....

PENTRU CEI CE NU AU SENZORII BUNI SAU NU MAI VOR SA I INLOCUIASCA DIN RATIUNI FINANCIARE ... SE TAIE SENZORUL SI SE UNESC CELE 2 FIRE ...IN FELUL ACESTA CALCULATORUL ESTE PACALIT

inca ceva ... pentru cei ce nu vor sa arunce banii aiurea pe manopera ..va spun ca se schimba UIMITOR de usor ...... eu le am schimbat singur si pot spune ca a durat 1 ora datul jos ... si o ora montarea celor noi ....

Edited by al_padrino

baieti....duminica m am apucat si am dat jos placutele ....intradevar erau uzate cele de pe spate...m am uitat si la cele de pe fatza  si sint ca noi .....  in fine  le am pus intr o punga si m am dus in tirg la vitan in sperantza ca poate gasesc ....SURPRIZA ....chiar am gasit NOI NOUTZE ...si am dat 600mii pe toate 4 ..... vroia 800 pe ele dar negustorul din mine si a spus cuvintul ....

..... legat de senzori....  senzorii reprezinta de fapt o "  sirma" in forma de omega ...  in momentul in care placutele se uzeaza ... sirma din interiorul capsulei de plastic a senzorului... atinge pe disc si se freaca pina cind se intrerupe .... in momentul acela se aprinde becul de la bord .......  din ce am observat eu .. desi se aprinsese becul placutele mai aveau vreo 3 mm... de strat pe ele .....deci in concluzie puteam sa mai merg vreo 5000 km cu ele.....

PENTRU CEI  CE NU AU SENZORII BUNI SAU NU MAI VOR SA I INLOCUIASCA DIN RATIUNI FINANCIARE ...  SE  TAIE SENZORUL SI SE UNESC CELE 2 FIRE ...IN FELUL ACESTA CALCULATORUL ESTE PACALIT

inca ceva  ...  pentru cei ce nu vor sa arunce banii aiurea pe manopera ..va spun ca se schimba  UIMITOR de usor ...... eu le am schimbat singur si pot spune ca a durat  1 ora  datul jos ... si o ora montarea celor noi ....

128604[/snapback]

Costa 50 lei un senzor si e mai convenabil sa stii cand trebuie schimbate placutele decat sa cumperi alte discuri. Pacat de masina...

LE: Negustorul din tine risca sa suporte o gramada de zgomote la franare pentru ca la 600 mii nu stiu din ce material ar putea fi facute placutele.

Poate ca sunt prea dur, dar imi pare rau de masina...

Edited by alecsutzu4u

Costa 50 lei un senzor si e mai convenabil sa stii cand trebuie schimbate placutele decat sa cumperi alte discuri. Pacat de masina...

128644[/snapback]

......am spus ca e pt cei ce nu au bani pt senzori....momentan.....

eu de exemplu nu am in momentul asta bani pt senzori si deci in concluzie am apelat la " minarie" ...pina peste citeva zile ...cind o sa mi iau senzori..... si ma seaca ideea ca dau 1 mil pe 2 sirme..... cind placutele TOATE 4 au fost 600 mii :blink:

sa stii ca nu toti care si au luat un 5' ar sint si plini de bani.....

..... mi a mai spus mie un amic " ce ba' ti ai luat bmw si ti schimbi placutele singur.....UUAAAHH HA HA HA HAAAA!!!"

..... DACA' INTELEGI IDEEA'

Edited by al_padrino

LE: Negustorul din tine risca sa suporte o gramada de zgomote la franare pentru ca la 600 mii nu stiu din ce material ar putea fi facute placutele.

Poate ca sunt prea dur, dar imi pare rau de masina...

128644[/snapback]

sint originale bmw ..... mai mult de atit ce sa ti spun ...... din ce material sint facute ?...nu stiu....stiu doar ca am facut 100 km duminica si nu am auzit nimic suspect si inca ceva ...ami tine frina de mina FOARTE BINE.... de care inainte trageam de rupeam maneta ca sa stea masina pe loc IN PANTA USOARA

Intr-adevar nu toti sunt plini de bani, insa daca pentru niste placutze apelam la solutii "romanesti", nu vreau sa ma gandesc ce vom face cand apar uzuri pe la alte componente ale trenului de rulare. Exagerez putin, dar am putea chiar sa legam un pivot cu sarma...  :blink:

128649[/snapback]

mah...eee ...nici chiar asa ..... eu nu am avut bani ieri ..si oricum nu aveam de unde sa mi cumpar senzorii...ca era inchis peste tot.... ...iar legat de placute ..... nu pot fi proaste decit intr un singur sens ....si anume sa fie materialul mai prost si sa se toceasca mai repede .... de exemplu........ dar atita timp cit erau exact ca ale mele ..... si chiar daca sint mai proaste ....pentru 600 mii nu mi pare rau sincer .... dar sint sigur ca sint bune .....

....sint multi care probabil si au luat placute la bani putini si nu au avut de suferit.....

Nu stiu de ce spui ca-ti tine frana de mana foarte bine dupa ce ai schimbat doar placutele de frana pe spate! :blink: Pentru ca frana de mana ...are sabotii ei, distincti de sistemul de franare.

128651[/snapback]

nu stiam asta ...... oricum am uitat sa spun un mic amanunt ..... dupa ce am schimbat placutele am strins frina de mina care are 2 suruburi diferite ..pentru stinga respectiv dreapta .....

de aceea nestiind prea multe despre frina de mina am deschis un topic pe tema asta ...daca vrei sa ma ajuti cu o vorba 2 ....te astept ..mersi

Daca se tocesc relativ repede nu e neaparat ca sunt din material prost, protejeaza discurile. Mai rau e sa fie dintr-un material dur si sa afecteze discurile. Mai bine schimbam placutzele ceva mai des, decat discurile care sunt mult mai scumpe.

128656[/snapback]

bineinteles .... stiu ca daca sint din material dur ar' trebui sa scartaie sau sa fluiere .... ceea ce nu e cazul ...

Am cumparat si eu anul trecut niste placute din astea de care zici tu pentru un Passat, facute de Phoenix(certificate TUV si toate prostiile) la 140 Ron amandoua seturile, faza nasoala ca in oras pe caldura la 50 km/h am ramas fara frana si nu am mai putut evita un accident.... asa ca i-ati lucruri calumea mai ales cand este vb de franare, eu unul m-am lecuit!

Am cumparat si eu anul trecut niste placute din astea de care zici tu pentru un Passat, facute de Phoenix(certificate TUV si toate prostiile) la 140 Ron amandoua seturile, faza nasoala ca in oras pe caldura la 50 km/h am ramas fara frana si nu am mai putut evita un accident.... asa ca i-ati lucruri calumea mai ales cand este vb de franare, eu unul m-am lecuit!

128836[/snapback]

mi se pare cel putin bizar ce spui tu..... luand prin absurd faptul ca erau proaste placutele .... nu aveau cum sa te lase franele instantaneu definitiv... cred ca ai avut altceva pe acolo...daca e asa cum zici tu...

hm...

cum poti sa ramai fara frana din cauza placutelor ? au disparut intr-o fractiune de secunda ?  :blink:

128840[/snapback]

n-au disparut. material prost, care duce la fading. pe scurt, placutele sint din straturi, care-s lipite intre ele cu ceva prostie de zeama. care se topeste si face pelicula (lichida) intre disc si placute, la temperaturi mari. senzatia e ca.. nu iti prinde frina. desi erai obisnuit sa prinda.

...iar legat de placute ..... nu pot fi proaste decit intr un singur sens ....si anume sa fie materialul mai prost si sa se toceasca mai repede ....

128653[/snapback]

asta nu-i adevarat. se mai pot tot felul de distractii cu vibratii la frinare, fading (adica, desi nu-s tocite, cind se incalzesc frina nu mai prinde cum trebuie), daca-s prea dure ti se duc discurile prematur, etc. eu nu m-as risca sa pun nimic altceva decit de la BMW de la mama lor. si nu e vorba de bani, ci de siguranta.

centii mei amindoi, evident.

hm...

cum poti sa ramai fara frana din cauza placutelor ? au disparut intr-o fractiune de secunda ?  :blink:

nu zic ca alea din targ sunt in regula, habar n-am. dar pana la a ramane fara frana e cale lunga...

128840[/snapback]

Ramai ,nu este nici o cale lunga,este chiar foarte scurta :)

PS

Mi s-a intamplat :)

n-au disparut. material prost, care duce la fading. pe scurt, placutele sint din straturi, care-s lipite intre ele cu ceva prostie de zeama. care se topeste si face pelicula (lichida) intre disc si placute, la temperaturi mari. senzatia e ca.. nu iti prinde frina. desi erai obisnuit sa prinda.

asta nu-i adevarat. se mai pot tot felul de distractii cu vibratii la frinare, fading (adica, desi nu-s tocite, cind se incalzesc frina nu mai prinde cum trebuie), daca-s prea dure ti se duc discurile prematur, etc. eu nu m-as risca sa pun nimic altceva decit de la BMW de la mama lor.  si nu e vorba de bani, ci de siguranta.

centii mei amindoi, evident.

129047[/snapback]

Da ,de acord,placutele nu merita aftermarket sub nici o forma.Bine, tentatia este mare,am vazut placute lifetime :)

:blink: fratilor...am deja 1000 km facuti cu noile placute si nu am sesizat nimic bizar .... deci discutiile cred ca sint de prisos..... eu unul sint multumit de placute ..mai ales de pret si mi am luat si senzorii de la dezmembrari .... sint neatinsi si au fost 1 mil cu tot cu placutele de pe masina respectiva ....deci mai am un set de placute pt . next time..... cred ca abia le schimbase respectivul inainte sa o trozneasca' :)

Sa fiu iertata, nu mi-o luati in nume de rau, dar mi-ar fi groaza sa ma urc in masina daca as avea sistemul de franare "echipat" cu niste placute care costa 600000 lei,adica tot atat cat emblema de pe capota la masina asta!

129241[/snapback]

pun pariu ca daca mi luam aceleasi placute din tirg si spuneam ca am dat 3 mil pe ele.... erau mai bune.... :blink: