Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

recomandare placute + discuri de frana fatza pt e34

ak_47

Recommended Posts

Peste cateva mii de km as vrea niste discuri si placute care nu-si pierd eficienta cand franez la viteze mari si se incing.

De exp astea stoc pe autostrada la 150 daca pui o frana pana la 70 , imediat se incing si se simte ca nu mai sunt asa eficiente. Deci niste recomandari de discuri ventilate cu niste placute mai bune decat stock. Ce discuri cu placute ati folosit si vi s-au parut foarte bune ? nu ma intereseaza daca scot praf , nu ma intereseaza daca sunt ecologice.

Sa nu haraie sa franeze bine si la temperaturi ridicate

Edited by ak_47

eu am laut de grozadan brembo ventilate si placute ATE. nu scartaie si placutele au tinut ceva, am vreo 40k facute cu ele si doar alea de pe spate s-au cam dus..cred ca le schimb in curand.

NU am avut brake fadding niciodata pana acum, si merg tare pe autostrada cu franari destul de violente. Am coborat o panta in Alpi de nu se mai termina, se racise motorul complet din cauza de mers in frana de motor (e automata cutie deci f slaba frana asta de motor..) si franat non stop ..nimic de reprosat. Singura chestie e cand ploua mult .. pana dispare apa de pe ele daca nu ai mai franat de mult tin mai greu prima parte a franarii.

Praf cat vrei tu iese din ele, altceva nimic de comentat..

Tot setul de 4 discuri si cu placutele aferente au fost vreo 6.5 mil la grozadan...

eu am laut de grozadan brembo ventilate si placute ATE. nu scartaie si placutele au tinut ceva, am vreo 40k facute cu ele si doar alea de pe spate s-au cam dus..cred ca le schimb in curand.

NU am avut brake fadding niciodata pana acum, si merg tare pe autostrada cu franari destul de violente. Am coborat o panta in Alpi de nu se mai termina, se racise motorul complet din cauza de mers in frana de motor (e automata cutie deci f slaba frana asta de motor..) si franat non stop ..nimic de reprosat. Singura chestie e cand ploua mult .. pana dispare apa de pe ele daca nu ai mai franat de mult tin mai greu prima parte a franarii.

Praf cat vrei tu iese din ele, altceva nimic de comentat..

Tot setul de 4 discuri si cu placutele aferente au fost vreo 6.5 mil la grozadan...

e foarte bine. Eu am discurile stock si placute textar . Placutele au tinut peste 30.000 si mai au ceva. Deci brembo astea ventilate in combinatie cu ate sunt bune sa inteleg

Si discurile ATE sunt bune am auzit. Am avut eu o pata cu Brembo. Tu ai exact aceleasi discuri ca si mine si ar trebui sa fie ok si la tine deci.Si gumele conteaza mult .. am avut niste parnai cand am luat masina intra ABS nonstop si eram sanie...Oricum franeaza f bine, sunt multumit si tot odata cam cu frica, de 2 ori pana acum am avut un golf V si un Renault megane care au luat-o pe aratura ca altfel intrau in mine.... Gen balans violent tras de volan si intrat pe banda 1 sau unde vedeau cu ochii ca nu tineau destula distanta si de franat ca un e34 nici pe departe .....

Nu stiu daca stiai dar e34 a a vut vreo 5 ani recordul mondial la distanta de franare pentru un sedan de serie din clasa lui...

Edited by DOMI

Si discurile ATE sunt bune am auzit. Am avut eu o pata cu Brembo. Tu ai exact aceleasi discuri ca si mine si ar trebui sa fie ok si la tine deci.Si gumele conteaza mult .. am avut niste parnai cand am luat masina intra ABS nonstop si eram sanie...Oricum franeaza f bine, sunt multumit si tot odata cam cu frica, de 2 ori pana acum am avut un golf V si un Renault megane care au luat-o pe aratura ca altfel intrau in mine.... Gen balans violent tras de volan si intrat pe banda 1 sau unde vedeau cu ochii ca nu tineau destula distanta si de franat ca un e34 nici pe departe .....

Nu stiu daca stiai dar e34 a a vut vreo 5 ani recordul mondial la distanta de franare pentru un sedan de serie din clasa lui...

Nu stiam treaba cu recordul 5 ani. Pe sosea foarte buna franeaza foarte bine, daca prinzi mici gropite aproape ca se dubleaza distanta de franare din cauza abs-ului. Eu asa simt

Frana slabeste atunci cand incingi placutele de la lichidul de frana prost, vechi. Daca stii ca stai pe frana sau alergi cu masina, poate nu ar fi rau sa pui un lichid mai performant, cu punct de fierbere mai mare, eventual niste conducte de frana de curse, cu imbracaminte metalica care sa nu permita umflarea conductei. Zic si eu... :twoup:

Frana slabeste atunci cand incingi placutele de la lichidul de frana prost, vechi. Daca stii ca stai pe frana sau alergi cu masina, poate nu ar fi rau sa pui un lichid mai performant, cu punct de fierbere mai mare, eventual niste conducte de frana de curse, cu imbracaminte metalica care sa nu permita umflarea conductei. Zic si eu... :twoup:

Ce insemna mai exact cand nu mai tin franele cum trebuie dupa ce le-am incins? fierbe lichidul ?

Lichidul de frana care nu e bazat pe silicon (DOT5) absoarbe apa din atmosfera. Asta face ca in timp, punctul de fierbere sa scada iar atunci cand incingi franele, atinge punctul de fierbere mai repede ca un lichid bun sau nou schimbat. Se pare ca atunci cand atinge punctul de fierbere se formeaza ceva bule de gaze care devin compresibile si astfel pedala devine elastica. In plus lichidul vechi cu ceva vapori de apa absorbiti mai corodeaza si sistemul: etrieri, pompa, conducte. Spor!