Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

alegere bmw 320 d

mitre

Recommended Posts

Salut

De curand am dat vechea mea masina cu motor de 3l (MB) din cauza banditilor de la taxe si impozite si vreau ceva cu un motor mai mic. Cum MB nu face motoare de 2 l decat la cupeuri am decis sa trec la cealalt firma serioasa BMW. Ma gandesc la un 320d din 2000 - 2002. Ce parere aveti? Cum sunt costurile de exploatare si intretinere, apar probleme si ce ma sperie cel mai mult garda la sol este suficienta?

Merci mult si sper sa imi dati sfaturi poate chiar variante de achizitie.

• Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

am vazut intre 4 si 6k de euro cu sau fara taxe la anii 2000 - 2003. ce ziceti care este un pret corect?

Iti recomand un motor de 2000cm cu injectie common rail, adica un 320d din 2002 in sus sau 520d din 2004 in sus.

din pacate aceasta recomandare cred ca imi depaseste bugetul. nu as da mai mult de 5000 pe masina. am si casa in constructie. normal ca as vrea cat mai noua dar .....

Depinde ce asteptari ai de la un BMW. S-ar putea sa ai o mare dezamagire !...in 3-4 luni dupa ce l-ai cumparat...

Daca vrei seria 3 din 2001 la bani putini...

Adica? Pica cate ceva sau ce se intampla? Eu am avut MB si daca nu era cilindreea mare nu il dadeam. Era foarte robusta. Nu a picat in 4 ani nimic. Bine am facut doar vreo 40000 km.

Stati un pic ca nu inteleg. Am avut un MB 124 300D. In 4 ani nu am schimbat decat un furtun la pompa de servo si un capat de bara. Masina era din 1991 rulata in tara vreo 250000k. Eu am mai facut 40000. Adica o masina din 2000 cu jumate de kilometri si tot marca premium nu o gasesti ok? Pai atunci despre ce vorbim. Eu am prieten care a luat una si nu a bagat nimic in ea in 50000 km. Sunt masini de marca nu dacii ce dracu. Incepe sa imi para rau ca am dat-o pe cea veche sau sa a reorientez spre altceva. Adica un Astra sau Meriva cu 2-4 ani mai tanara este mai fiabila? Cred ca sunteti cam carcotasi sau vorbiti din auzite. Nu cunosc marca dar daca sustineti ca o masina premium este mai slaba ca una comuna dar cu 4 sau 5 ani mai tanara atunci asta nu este marca premium. Va rog seriozitate. Vreau sa iau un BMW din 2000 - 2002 in jur la 4000. Am vazut ceva in zona asta, vreau pareri despre posibile cheltuieli ulterioare de la proprietari si cunoscatori. Nu ma intereseaza mistourile. Sunt rubrici de bancuri pe forumuri. Stiti ce spuneti, spuneti documentat daca nu va rog sa nu mai postati doar de dragul conversatiei. Am aflat azi ca un motor este 1-1500 e iar toata directia si suspensia nu trece de 2000. asa ca .... vb de 4-5000?

Facelift adica dupa 2002 la 4-5 mii nu iei masina serioasa. Pretul de nou al unei masini de genu depaseste 25 mii (noua evident) si tu la 4-5 mii vrei sa iei masina buna ? Multi de pe acest forum inclusiv eu am dat pe o masina din 2002-2004 peste 10 mii de EUR acum 2-3 ani si am luat-o aproape cea mai scumpa care am gasit-o pentru ca imi doream o masina cat de cat in mintile ei platind nici macar jumate din suma care a platit-o primul proprietar. Daca te orientezi spre alte firme unde masina de noua costa 10 mii atunci normal ca la 5 mii iti iei una buna !

Eu vorbeam de 2000-2002. Asa ca acum 2-3 ani ati luat masina de 4-5 ani cu 10000. Nu cred ca masina de 10 ani costa mai mult de 4-5000, iar daca un MB de 20 ani a tinut ok atunci nu vad de ce nu ar tine si un BMW de 10 ani. Imi pare rau dar daca la 200000 km si 10 ani masina practic nu mai tine atunci vorbim despre o un brand de mana a doua ceea ce nu prea cred ca este vorba. Din pacate asta este bugetul care consider ca merita din punctul meu de vedere la ora asta. Ar putea fi mai mare pana in 6000 dar cu sub 100000 k. Apropos cu 6000 si ceva plus trei bonuri adica inca 400e deja cam iei masina noua .

Eu vorbeam de 2000-2002. Asa ca acum 2-3 ani ati luat masina de 4-5 ani cu 10000. Nu cred ca masina de 10 ani costa mai mult de 4-5000, iar daca un MB de 20 ani a tinut ok atunci nu vad de ce nu ar tine si un BMW de 10 ani. Imi pare rau dar daca la 200000 km si 10 ani masina practic nu mai tine atunci vorbim despre o un brand de mana a doua ceea ce nu prea cred ca este vorba. Din pacate asta este bugetul care consider ca merita din punctul meu de vedere la ora asta. Ar putea fi mai mare pana in 6000 dar cu sub 100000 k. Apropos cu 6000 si ceva plus trei bonuri adica inca 400e deja cam iei masina noua .

Am avut si eu MB caroserie 201 benzina si apoi 124 250D in 5 pistoane...Au fost niste masini foarte bune,din pacate masinile din anii 2000 nu cred ca mai sunt asa fiabile...De fapt cu 6000 si 3 bonuri poti sa-ti iei o masina noua dar nu o sa te tina ca Mertanu'care l-ai avut

Am avut si eu MB caroserie 201 benzina si apoi 124 250D in 5 pistoane...Au fost niste masini foarte bune,din pacate masinile din anii 2000 nu cred ca mai sunt asa fiabile...De fapt cu 6000 si 3 bonuri poti sa-ti iei o masina noua dar nu o sa te tina ca Mertanu'care l-ai avut

Stiu dar nici 500 e pe an impozit nu mai platesc. acum ma uit si gasesc mai multe 320d din 1999. Este vreo diferenta majora fata de 2000-2002?

Ai cerut pareri si ti s-au dat. Nu te-a luat nimeni la misto dar gandeste-te ca iei o masina de 10 ani.

Dupa 10 ani si 200 mii km, poate sa fie el si Ferrari (bine, am exagerat putin aici), tot cere bani. Plus ca majoritatea sunt provenienta Germania si au o caruta de km in bord,

multe dintre ele cu km dati inapoi. Si da, vorbesc in cunostinta de cauza. Am avut in 2006 masina din 2001 , adica aproape 6 ani, si am bagat multi bani in ea.

Daca vrei si diesel, cheltuielile de intretinere sunt mult mai mari. Mai intreaba si tu in stanga si dreapta si o sa vezi ca asta e realitatea.

Doar sa ai un noroc sa gasesti un unic proprietar, care a intretinut masina foarte bine.

Sunt slabe sanse sa gasesti ceace vrei tu, adica masina din 2000-2002, bine intretinuta, km putini etc. in banii pe care ii zici. Dar sanse sunt! .... poate la vreun pasionat care are probleme cu banii si vrea s-o dea repede. Eu zic sa ai multa rabdare si ochii larg deschisi.... poate apare ceva bun. Nu recomand sa iei masina din targ, in general sunt "samsarite" la greu. Cine are o masina bine intretinuta, gaseste s-o dea imediat (rude, prieteni, amici etc) ... nu prea sta cu ea prin targ.

Mult noroc!

Edited by DJ Allexinno

inseamna ca ma facut o prostie ca ma dat o masina full din clasa mare si fara probleme. ultimele posturi m-au lamurit. din pacate o masina peste anii 2000 la 10 ani este praf. trist dar asta inseamna ca mai bine iau un logan si asta este .... Ma insel cumva? Sincer ma asteptam la mai mult de la BMW.

inseamna ca ma facut o prostie ca ma dat o masina full din clasa mare si fara probleme. ultimele posturi m-au lamurit. din pacate o masina peste anii 2000 la 10 ani este praf. trist dar asta inseamna ca mai bine iau un logan si asta este .... Ma insel cumva? Sincer ma asteptam la mai mult de la BMW.

Te inseli cu siguranta prin felul tau de a pune problema. O vrei foarte ieftina, km putini si foarte bine intretinuta! E ca si cum ai cauta o femeie care sa fie fata mare la 30 ani, fara pretentii si cu ceva situatie. :twoup: Noi ti-am scris ca exista, insa de la 7.000 eur in sus. Bafta!

Edited by DJ Allexinno

Colegul DJ Allexinno are dreptate o vrei cam ieftina ! Nu am zis ca nu sunt masini bune din 2000-2002 ! Trebuie sa iei in calcul ca in 2002 (din 2001 nu mai stiu luna spre finalul anului) se fabrica Facelift-ul si motoarele si caroseria sunt usor schimbate. In 2008 prin august cred am dat 11 mii de EUR pe masina mea si cu drumul si taxele aferente am iesit undeva la 12 mii EUR. (taxa de poluare a fost 300 EUR pt. E4) iar restul s-au dus in masina ! Nu vreau sa zic ca e o masina foarte buna dar sunt colegi care au vazut-o si au ramas cu o impresie buna.

Intrebarea mea este tu crezi ca as vinde-o la 5 mii ? iti spun eu in nici un caz :twoup: si cam asa sta problema cu multe masini pe care s-au platit bani putini mai multi si sunt intretinute.

Ai spus de mercedes ia vezi cat sunt preturile din 2000-2002 acolo ? eu zic ca sunt mult peste 7-8-9 mii cat face un BMW intretinut din acelasi an !

Nu mai stiu ce sa cred. Mai bine stateam in banca mea. Am dat MB doar pt ca nu aveam chef sa le dau la excrocii astia de la primarie 2200 ron pe an impozit. Vad insa ca masinile mai noi sunt mai slabe. La cea veche nu aveam probleme. Poate farurile erau obosite dar ... asta cu 200 e rezolvam. Pe cand daca iau o masina cu 4-5000 mai am de bagat inca atat in ea. Chiar nu prea inteleg.

Pai si bun si ieftin nu prea se poate. O masina ieftina sigur are probleme. Cel care si-a intretinut masina corespunzator si a bagat bani in ea,

fii sigur ca nu o sa o dea cu 5000 euro.

Deci daca iau un BMW 320d de 10 ani cu 5000 mai bag 5000 in el sa il aduc la stare buna? Pai nu este cam mult 10000 pt o masina de 10 ani fie si ea BMW?