Jump to content

alegere bmw 320 d

mitre

Recommended Posts

in general modelel noi nu sunt si nu vor mai fi la fel de fiabile ca cele de acum 15-20ani,este normal ca o masina diesel cu 2 turbine si dpf sa tina mai putin decat un diesel aspirat;este normal ca o masina cu multe gadgeturi (soft-close,night vision,head-up display,etc) sa fie mai putin fiabila decat una care nici nu visa la asa ceva

asta este valabil si la bmw si la mb si la japoneze

in rest sunt aberatii,piesel la bmw sunt mai scumpe decat la vw,dar in nici un caz de 3 ori mai scumpe

• Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mare grija la ce cumperi! Sunt atatea masini date inapoi la NESIMTIRE pe piata noastra.... pfff! De o luna jumatate incoace, caut pentru un amic un e39 2001-2002 sau un e46 FL. Am vazut multe masini, in mare majoritate praf, neintretinute, multi proprietari, samsari peste samsari etc, insa cosmetizate intrucat, la prima vedere sa para masini bune.

Cel mai mult m-a "impresionat" insa, un 520d e39 din 2001. 170.000 km pe bord, interior piele crem, navi mare, destul de bine intretinuta, dotari multe.... ce sa zic.... la prima vedere, o luai drept "fata mare". Stupoare insa cand am verificat kilometrii reali !!! Aveti poza atasata ca sa va convingeti :twoup:

post-26584-1289719929_thumb.jpg

Edited by DJ Allexinno

Ce sa mai zici. Nemernici. Asa imi este si frica sa arunc 5-6000 pe geam pe ceva coaja. Si sa caut afara nu am timp, asa ca o sa iau ceva mai mic si ani putini. Inca nu stiu dar pana saptamana viitoare trebuie sa ma hotarasc sa mai apuc sa fac programarea la RAR. Am fost azi cu sotia la piata sa vada modelele. Gresala mare. Din tot ce era acolo ei i-a placut Skoda Fabia estste. Si erau 1000 de masini. Am vazut VW Bora 2003 si Opel Astra 2006 la banii astia. BMW a sarit deja la 7-8000 fata de sapt trecuta. Greu sa te decizi. O intrebare legat de garda la sol a BMW. Nu aveti probleme?

Mare grija la ce cumperi! Sunt atatea masini date inapoi la NESIMTIRE pe piata noastra.... pfff! De o luna jumatate incoace, caut pentru un amic un e39 2001-2002 sau un e46 FL. Am vazut multe masini, in mare majoritate praf, neintretinute, multi proprietari, samsari peste samsari etc, insa cosmetizate intrucat, la prima vedere sa para masini bune.

Cel mai mult m-a "impresionat" insa, un 520d e39 din 2001. 170.000 km pe bord, interior piele crem, navi mare, destul de bine intretinuta, dotari multe.... ce sa zic.... la prima vedere, o luai drept "fata mare". Stupoare insa cand am verificat kilometrii reali !!! Aveti poza atasata ca sa va convingeti :twoup:

ce-i vrajeala asta de program ? :) nu exista asa ceva sa poti vedea km reali

ce-i vrajeala asta de program ? :) nu exista asa ceva sa poti vedea km reali

Exista

O idee geniala. Si cum se face asta? Se poate la orice reprezentanta mai rasarita?

In principiu se poate face la orice reprezentanta care are key reader. (toate la noi au!) In cipul din cheie sunt stocate multe informatii; faza proasta este ca si acestea se pot reseta/rescrie, dar nu stiu chiar toti samsarii de aceasta metoda (inca!). Chiar si cu cheia resetata, km din bord resetati, daca sti sa cauti mai adanc, se pot afla km reali. Este destul de greu, dar se poate pana la urma.

http://www.bmw.com/com/en/owners/service/s.../keyreader.html

partea nasoala la ce zici tu e ca acei km din cheie nu sunt deloc km...... stiam de chestia asta.... sunt ore de functionare si se aproximeaza in KM.... in RO e irelevant la cat se sta la semafoare...

Nu prietene, studiaza mai bine softul! Iti arata orele de functionare, km, cate inspectii, service-uri s-au facut cu fiecare cheie in parte, ce cheie era in contact cand s-au dat km inapoi, cate ore s-a condus masina cu fiecare cheie in parte ... si muuuulte altele.

POVESTE PESCAREASCA!!! :)

Nu cred ca un 520d din 2001 sa ajunga la 1 mil de km. si in plus sa mai arate si bine! La km aia, ar fi fost PRAF masina indiferent de cat de bine a fost intretinuta! Undeva s-a gresit de s-a ajuns sa arate kilometrajul ala!

Edited by Donaco

Nu eu am facut testul domnilor, ci un Dealer BMW! Nu suntem noi mai destepti decat ei cand vine vorba de teste pe softuri! Chiar au TOT ce le trebuie vizavi de soft! Am vazut 320d din 2007 cu 370.000km amigo, asa ca ce putem spune despre o masina din 2001?! Afara ai pe unde merge, si chiar se merge!

Am sa mai atasez si alte poze facute, dar nu pot mai mult de 1mb per post. (testul a fost facut pe 1 noiembrie 2010; data care apare drept 2007, mi-au zis ca este de la biosul pc-ului respectiv)

Foto 3... cu privire mai de ansamblu. @Robitza Se pot vedea toate meniurile pe care le poti accesa si citii si celelalte date.

Scuze pentru calitatea lor, dar sunt facute cu iPhone.

post-26584-1289769891_thumb.jpg

post-26584-1289770247_thumb.jpg

Edited by DJ Allexinno

In Germania si Spania [cel putin] daca poti sa dovedesti asa ceva ... il trimiti la puscarie pe vanzator !!!

In Germania [cred ca si Spania] poti cere si hartie scrisa/autentificata ca nu a fost lovita masina.

Interesante scule au cei de la BMW RO. SAU cel care a dat km inapoi a folosit o surubelnita :twoup:

interesant

Stiu.... foarte interesant! Iti zic ca si ei erau destul de socati de km masinii respective. Adica.... s-o dai inapoi 880.000km.... WOW! Au citit ambele chei ale omului si erau identice ca si nr de km. I-am rugat sa bag si eu cheia mea... asa de "fun" in aparat si mi-a aratat 169.000km, adica exact cati imi arata si in bord. Cheile se pot rescrie, insa e mult mai greu si ai nevoie de multa aparatura + softuri pe care numai ei la reprezentanta le au. Daca ar fi asa simplu, ti-as cere VN masinii tale, as scrie eu acasa softul pentru masina ta pe o cheie goala, as venii unde stai si as pleca cu ea.

Eu am postat o intamplare "nefericita" acum .... va jur ca si proprietarul care a luat-o din Germania in 2008, era stupefiat de cele vazute!

In Germania si Spania [cel putin] daca poti sa dovedesti asa ceva ... il trimiti la puscarie pe vanzator !!!

In Germania [cred ca si Spania] poti cere si hartie scrisa/autentificata ca nu a fost lovita masina.

Interesante scule au cei de la BMW RO. SAU cel care a dat km inapoi a folosit o surubelnita :twoup:

A dat inapoi doar km din bord, dupa calculatorul masinii..... nu s-a obosit (sau poate nu stia/nu aveam cum) sa reseteze si cheile. Nu stiu exact...

Edited by DJ Allexinno

Stiu 3 persoane din Timisoara [unul la 1-km de oras]. Toti 3 sterg km vechi si din cheie si din bord.

Turcii din Germania 100% nu o sa greseasca.

Marocanii si spaniolii de la mine...la fel !

Nu stiu cum nu a sters/rescris km stocati de cheie ! Cheia si BC nu contabilizeaza/contorizeaza separat...nu ? Au aceasi sursa dar fiecare fac stocare...da ?

Deci pana la urma trebuia sa ii sara pe BC. Poate nu ma exprim prea bine la ora asta...:twoup:

Stiu 3 persoane din Timisoara [unul la 1-km de oras]. Toti 3 sterg km vechi si din cheie si din bord.

Turcii din Germania 100% nu o sa greseasca.

Marocanii si spaniolii de la mine...la fel !

Nu stiu cum nu a sters/rescris km stocati de cheie ! Cheia si BC nu contabilizeaza/contorizeaza separat...nu ? Au aceasi sursa dar fiecare fac stocare...da ?

Deci pana la urma trebuia sa ii sara pe BC. Poate nu ma exprim prea bine la ora asta...:twoup:

Te cred, nu contest! Eu v-am zis doar ce am vazut cu ochii mei, pozele atesta ce zic.

Apropo de km resetati in bord si pe cheie..... baietii de la BMW ne-au zis ca exista si alte modalitati de a afla km reali, chiar si dupa ce le reseteaza. Nu au intrat foarte mult in detalii, dar au zis ca pot citi erori mai vechi, care chiar daca au fost sterse, raman intr-un log in calculatorul masinii. Asadar, pot gasii o eroare de acum 2 ani sa zicem; calculatorul cand intregistreaza o eroare, inregistreaza data, ziua, ora, nr. de km, etc etc. Daca acum masina are la bord sa zicem 170.000km si acum 2 ani la eroarea respectiva avea 380.000km, e clar ca s-a umblat la ea. Asta mi-au zis, asta va zic si eu voua.

Edited by DJ Allexinno

Nu eu am facut testul domnilor, ci un Dealer BMW! Nu suntem noi mai destepti decat ei cand vine vorba de teste pe softuri! Chiar au TOT ce le trebuie vizavi de soft! Am vazut 320d din 2007 cu 370.000km amigo, asa ca ce putem spune despre o masina din 2001?! Afara ai pe unde merge, si chiar se merge!

...vorbeam de numarul de km., nu de vechimea masinii!

Prietene, 320-ul ala din 2007,nu va ajunge niciodata in stare buna la 1mil de km., ca sa-i spui ¨fata mare¨,cand il vezi ! De la 370´pana la 1mil de km, mai e sosea lunga!

ps: ..despre 320d cred, dar povestea cu 520d, nu o cred!

O noapte frumoasa!

...vorbeam de numarul de km., nu de vechimea masinii!

Prietene, 320-ul ala din 2007,nu va ajunge niciodata in stare buna la 1mil de km., ca sa-i spui ¨fata mare¨,cand il vezi ! De la 370´pana la 1mil de km, mai e sosea lunga!

ps: ..despre 320d cred, dar povestea cu 520d, nu o cred!

O noapte frumoasa!

Cand am zis "fata mare", nu m-am referit ca era noua, impecabila, ci ca arata cum trebuie sa arate o masina de 170.000km, era bine intretinuta si mai ales, nu banuiai ca a fost data atat de mult inapoi. Proprietarul avea mare grija de ea, o luase in 2008 din Germania cu "118.000km". Daca cei din Germania, o preparasera cu scaune, plastice din bord, presuri etc etc. de la vreo alta masina lovita, dar care avea interiorul bun.... n-am de unde sti si nu cred ca vom afla acum. Ce sa mai zic.... restul e doar Can-Can.

O noapte linistita!

Edited by DJ Allexinno

poti verifica km

-din cheie

-calculator

-bloc lumini

-cutie de viteze

-dupa serie la reprezentanta

-interval revizii efectuate la reprezentanta

-ultima,verificare daca corespund reviziile din cartea service cu ce este stocat in calc. la reprezentanta

insa la un bmw mai vechi,cea mai importanta este starea masinii,nu km,nu cumparam km

da,in de. acum 3 ani cand imi luasem e46 am vazut golf V,vechi de un an cu 127k km;deci se poate

Depinde de cel care sterge/modifica numarul de km.

Cel mai greu de pacalit este cu o masina iesita din garantie de curand. Cauti la reprezentanta si vezi ca acum 8 luni avea 130.000km si acum >>> 90.000km. :twoup:

Cu una iesita de mult din garantie, pacaleala e 100% garantata. Evident...scoatem din calcul amatorii care modifica kilometrajul. Probabil ei nici nu cer bani pentru acel serviciu :)