Jump to content
Hai si tu la Fantanita Haiducului (Bradu, judetul Sibiu) la intalnirea anuala BMW Club in perioada 16-18 Mai !!! ×

Bataia volan la denivelari

Ionut R

Recommended Posts

salut,

Am intrat de curand in posesia unui BMW seria 3 din 99 si am observat o problema.

cand merg pe drumuri cu denivelari mai mari, sau gropi se transmite in volan din partea de jos o bataie ca si cum ar s-ar ciocni 2 bucati de fier; volanul nu observ sa aiba vreun joc; directia e ok; iar rotile-bucse/etc la fel.

Presupun ca ar veni de undeva de pe la cutia de directie? ce anume de la ea? ce implica si mai ales costurile.

Cu stima, un incepator, Ionut

Daca e caseta...cam de la 300 euro plus a ta la schimb. Evident mai pui si manopera plus lichidul de servo.

Mergi totusi intr-un service OK si sa verifice bine:

- bucsele de la brat

- bieletele antiruliu

- suportii de la amortizoare

- bucsele de la bara stabilizatoare

salut,

am fost la service, se pare ca e caseta, mecanicul a reglat-o cat s-a putut dstrangand acel surub hexagonal (ce avea urme si de reglaj anterior), dar inca sa mai simte, practic ma inebuneste la drumurile care nu sunt ca in palma ca in afara se simte foarte des aceasta bataie, mai ales viteze mari pe strazi numai cu petece denivelate. Mecanicul a zis ca se poate poate merge asa cu ea, voi ce parere aveti? n-asi vrea sa o schimb daca nu e absolut nevoie.

O alta remarca, directia e foarte usoara - volanul se roteste foarte usor stanga/dreapta si chiar la viteze mari, e normal? anterior am avut un ford focus la care directia era mai grea si mai confortabila astfel la viteze mari.

Multumesc, Ionut

Poate nu mai ai lichid de servo :twoup:

Daca directia e usoare si dupa ce a mai strans surubul...e ceva ciudat !

Daca ai posibilitatea sa desfaci burduful de pe bieleta si sa vezi daca curge lichid...

Edited by Jacobs

salut,

am fost la service, se pare ca e caseta, mecanicul a reglat-o cat s-a putut dstrangand acel surub hexagonal (ce avea urme si de reglaj anterior), dar inca sa mai simte, practic ma inebuneste la drumurile care nu sunt ca in palma ca in afara se simte foarte des aceasta bataie, mai ales viteze mari pe strazi numai cu petece denivelate. Mecanicul a zis ca se poate poate merge asa cu ea, voi ce parere aveti? n-asi vrea sa o schimb daca nu e absolut nevoie.

O alta remarca, directia e foarte usoara - volanul se roteste foarte usor stanga/dreapta si chiar la viteze mari, e normal? anterior am avut un ford focus la care directia era mai grea si mai confortabila astfel la viteze mari.

Multumesc, Ionut

poti sa mi indici care este acest surub hexagonal si unde se afla