Jump to content

Ambreiaj pe duca

r0n1n

Recommended Posts

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pot sa plec cu a 3-a de pe loc.

Mi se pare ca patineaza cand o duc in a 2-a pana la vreo 6k de ture si ii dau a 3-a.

Sau poate nu-i dau eu bine drumu la ambreiaj....

Posibil ca CDV-ul sa accentueze aceasta senzatie. Rolul sau este sa patineze ceva mai mult discul in scopul protejarii restului transmisiei atunci cand ai chef de joaca si "izbesti" ambreiajul.

Pai la hidraulic nu prea poti sa reglezi asta. S-ar putea sa mai mergi asa inca 30000 km sau sa iti pice maine. Cum ai noroc. Din pacate la treaba asta cu ambreiajul si eu am niste nelamuriri. Si n-am gasit mecanic care sa-ti spuna exact ce trebuie si cum trebuie schimbat.

Chiar vorbeam cu cineva ca la noi service-urile ar trebui sa puna mare, un panou la intrare: "SCHIMBARE PIESE AUTO" in loc de "REPARATII AUTO".

Oamenii lucreaza orbeste, sa ia banul pe piesa si manopera. Si tu iti dai seama ca desi ai schimbat kitul de ambreiaj, problema ta a ramas.

Nu stiu sigur, dar parca ambreiajul cupleaza mai sus decat o facea inainte.

Este un semn de uzura?

Da, e un semn de uzare dar nu cred sa ai motive sa te ingrijorezi. Uzarea se produce lent mai poti merge mult si bine asa.

Exact. Si eu zic ca nu are rost sa te ingrijorezi. Mergi cu ea asa, obisnuieste-te si cand pica, pica. Pregateste-ti vreo 2000 lei pt intreg kitul.

patineaza, intra greu in viteze, "caraie" .

pedala e "moale" si "tine" sus

mai poti verifica astfel: pleci normal cu tr1 apoi in loc de 2 bagi 3 si calci acceleratia la fund, daca accelereaza lin timp ce masina isi mareste viteza de deplasare e ok, daca motorul incepe sa se tureze fara ca masina sa-si mareasca viteza de deplasare nu e ok

Edited by io's

mai poti verifica astfel: pleci normal cu tr1 apoi in loc de 2 bagi 3 si calci acceleratia la fund, daca accelereaza lin timp ce masina isi mareste viteza de deplasare e ok, daca motorul incepe sa se tureze fara ca masina sa-si mareasca viteza de deplasare nu e ok

... si turbina ce zice?sau e valabil doar la benzinare?

Se aude numai cand pedala de ambreiaj se misca ? Sau persista si cand ambreiajul este calcat ? Deobicei scartaie arcul de la pedala , deci nimic ingrijorator (valabil doar pt. prima situatie) . Edited by Billy M

r0n1n - daca e vb de masina de la semnatura, 2002 ... 2010 = 8 ani .

de cate ori ai schimbat lichidul de frana / ambreiaj in timpul asta ?

dupa ce-mi raspunzi la asta aprofundam....

Am masina din iunie 2009, la scurt timp dupa i-am schimbat lichidul de frana.

Exista si un lichid de ambreiaj care se schimba?

Eu cred ca este arcul , se afla deasupra pedalei , dupa bord , defapt sub bord si trebuie uns .

Si dc ung arcul ala imi va tine ambreiajul mai jos?

Salut,

Nu e vorba de cum intra in viteza, doar ca mi se pare ca ambreiajul "tine" prea sus.

Mie mi-a spus un mecanic ca daca ambreiajul "tine" sus, trebuie schimbat. Cu alte cuvinte, daca "tine" mai sus de jumatatea cursei, trebuie schimbat.

Eu am folosit acest criteriu pentru a-mi schimba ambreiajul. Am cumparat LUK si sunt multumit.

Marius