Jump to content

furt curent-bateria goala

Recommended Posts

salutare, intrucat m-am trezit dimineata cu bateria noua moarta am hotarat se desfac si sa remontez toate modulele din masina cu multimetru atasat. La finalul operatiunii imi afisa 0.09 pe multimetru...toate s-au remontat la loc cu aceeasi valoare pastrata, 0.09. Cand am ajuns la montarea releului GM3 din spatele torpedoului creste valoarea la 0.48 dupa care la 0.79 dupa inca 15 min. Ce spuneti de valorile astea, in special de cea de 0.09? mentionez ca tot ce controleaza acest releu functioneaza perfect. E vorba de X5 2001, 3.0i.

La diagnoza a iesit ceva defect?

Diagnoza i-am facut mai demult la cineva, inainte sa am problema asta cu bateria...priceput omu dar cam superficial si cu multa treaba, deci nu prea mi-a zis multe. La bmw un test de consumatori e 250 lei, acum nu stiu...mie mi se pare destul de relevant ce am facut eu cu multimetru. Mai departe nu stiu ce sa fac, mi se pare ciudat sa-l dau la electronist daca tot ce controleaza releul functioneaza perfect normal...dar totusi raman fara curent

Dar ce ti-a venit cu releul de la bujii, ca masina lui nici nu are asa ceva? De ce sa nu scoata releul de la dezaburire de exemplu? :twoup:

:twoup: Scuze nu am fost atent ca e benzinar :)

Zici ca ai facut o masuratoare dupa 15 minute. Mai mult nu ai asteptat, ca masina trece in sleep mode dupa 16 minute?

Banuiesc ca masuratorile le-ai facut cu toate usile inchise.

Da, usile inchise, am oprit tot si am inceput sa scot unul cate unul din module cu multimetru montat. La finale aveam 0.09 si am inceput remontarea...totul a durat cam 4 ore. mai varia tensiunea intre module dar revenea la 0.09. cand am ajuns la releul de confort a sarit la 0.48, iar apoi deodata la 0.78 (aprox 15-20min, nu stiu exact). Apoi l-am scos si a revenit rapid la 0.09...care din cate am inteles e totusi peste cat ar trebui normal 0.05, dar ma gandesc ca depinde si de masina

Aceeasi problema o am si eu la un E 46, nu imi aduc aminte acum ce releu era insa nu lasa masina sa adoarma dupa acel interval de 15-20 de minute.....

Ramine sa ma duc la un service specializat in asa ceva sa vad daca se poate schimba acel modul.....la casa mi-au spus ca nu se poate ( nu ii cred pe cuvint pt. ca trebuie sa manince si ei o piine ) deci dupa ei ar trebui sa schimb tot calculatorul ( 1200 euro cu tot cu resoftare )

Aceeasi problema o am si eu la un E 46, nu imi aduc aminte acum ce releu era insa nu lasa masina sa adoarma dupa acel interval de 15-20 de minute.....

Ramine sa ma duc la un service specializat in asa ceva sa vad daca se poate schimba acel modul.....la casa mi-au spus ca nu se poate ( nu ii cred pe cuvint pt. ca trebuie sa manince si ei o piine ) deci dupa ei ar trebui sa schimb tot calculatorul ( 1200 euro cu tot cu resoftare )

Pai nu e chiar asa din cate am inteles de curand. Am fost si eu bucuros ca gasisem problema cu acel modul care daca il luam jos nu mai consuma curent dar se pare ca asta nu inseamna neaparat ca e el dus. Poate sa fie altceva care ii da constant un impuls si nu il lasa sa adoarma...din pacate am fost la tot felu de electricieni si nu am reusit sa aflu care ar fi problema asa ca pt moment merg fara acel modul pana merg la bmw ptr test de consumatori.