Jump to content

JANTE 18"? SAU INTREC MASURA?

Alex Dragan

Recommended Posts

Am un BMW 320D E90 2007. Are jante pe 16" BMW, masina e adusa din Germania.

In primavara neaparat trebuie sa i cumpar jante, cauciucuri noi si nu stiu ce jante as putea sa i iau.

Sunt atatea modele, imi plac mult pe 18" sunt superbe dar multi m au atentionat ca sunt periculoase din toate punctele de vedere.

Drumurile sunt in general bune in localitatea mea, spre foarte bune, insa sunt atatea situatii in care te salveaza o janta de 16 si nu prea vrei sa te gandesti cum era sa dai cu una de 18" intr un eventual mic-mare damb in care ti au clantanit dintisorii :twoup:

Sper ca ati inteles ce doresc sa aflu. Va multumesc anticipat tuturor! Si sunt aici daca aveti si voi intrebari.

Cred ca ma indrept spre replica M3 sau ceva de genu asta...

Daca te indrepti spre unele replica pe 18" cu atat mai multe sanse ai sa le crapi/spargi/rupi, ca de obicei asta se intampla. Cele oem in majoritatea cazurilor doar se stramba/indoaie daca dai serios cu ele in gropi/borduri/damburi...

Insa cred ca depasesc bugetul jantele ca acestea .

http://img833.imageshack.us/img833/1173/jantek.jpg

Jantele din poza sunt 20'' ADV.1

mai exact ADV.10 TRACK SPEC

http://img821.imageshack.us/img821/5360/automotiveconnoisseurex.jpg

Si in caz ca nu ai auzit de Jordan ( 360forged ) baga un ochian AICI

http://img713.imageshack.us/img713/672/jsmm.gif + 360 FORGED

Edited by edy1092

parerea mea e ca e aiurea sa dai confortul pe aspect.adica mai bine iti pui niste jante pe 17 care iti ofera un confort mult mai mare decat cele pe 18.iar daca te interesezi serios vei gasi si pe 17 un model care sa dea bine cu masina.si eu imi caut si nu vad sensul in tara noastra jantelor pe 18.sa mergi tot timpul stresat ca poate iei o groapa si asa mai departe...insa fiecare cu gusturile si asteptarile lui...

In primavara neaparat trebuie sa i cumpar jante, cauciucuri noi si nu stiu ce jante as putea sa i iau.

Sunt atatea modele, imi plac mult pe 18" sunt superbe dar multi m au atentionat ca sunt periculoase din toate punctele de vedere.

Drumurile sunt in general bune in localitatea mea, spre foarte bune, insa sunt atatea situatii in care te salveaza o janta de 16 si nu prea vrei sa te gandesti cum era sa dai cu una de 18" intr un eventual mic-mare damb in care ti au clantanit dintisorii :twoup:

Sper ca ati inteles ce doresc sa aflu. Va multumesc anticipat tuturor! Si sunt aici daca aveti si voi intrebari.

Am vazut ca esti din Arges; drumurile in jud vostru sunt GROAZNICE, nu bunicele! Crede-ma ca mi-e teama sa merg spre Rucar sau Curtea de Arges etc. In fine....

Cele pe 18 au doua inconveniente: greutate mai mare (janta + anvelopa) si talon mai mic (confort scazut). In prima faza vei simti ca trage mai greu masina; apoi vei regreta confortul!

Cred ca jantele pe 17 sunt compromisul ideal in Romania. Deocamdata!

In plus, ai grija la "jante replica": exact cum ti-a spus si un alt coleg, risti sa le spargi foarte rapid in comparatie cu unele originale sau de "firma".

La fel, ocoleste jantele cu "buza" cromata; cromul este atacat de la zecile de substante pentru spalat masina, de poishat caroseria etc. (vorbesc din experienta)

In rest, bafta la cumparaturi!!

Am vazut ca esti din Arges; drumurile in jud vostru sunt GROAZNICE, nu bunicele! Crede-ma ca mi-e teama sa merg spre Rucar sau Curtea de Arges etc. In fine....

Cele pe 18 au doua inconveniente: greutate mai mare (janta + anvelopa) si talon mai mic (confort scazut). In prima faza vei simti ca trage mai greu masina; apoi vei regreta confortul!

Cred ca jantele pe 17 sunt compromisul ideal in Romania. Deocamdata!

In plus, ai grija la "jante replica": exact cum ti-a spus si un alt coleg, risti sa le spargi foarte rapid in comparatie cu unele originale sau de "firma".

La fel, ocoleste jantele cu "buza" cromata; cromul este atacat de la zecile de substante pentru spalat masina, de poishat caroseria etc. (vorbesc din experienta)

In rest, bafta la cumparaturi!!

Ai studii legate de confectionarea jantelor auto ? cum sunt confectionate jantele originale BMW ??? cand vei stii sa-ti raspunzi la aceasta intrebare atunci poti da indicatii legate de janta replica si cea originala BMW ... cand vei stii sa faci diferenta intre o janta turnata si alta forjata ...mai stam de vorba zile si nopti ...pana atunci ....

~NU DIN AUZITE din povesti de cartier sau nu stiu cine se crede atotstiutor in materie de jante ...

cand va aud cat de mult laudati jantele astea originale bmw si cat de imbatabile sunt cum nu se sparg rad cu gura pana la urechi .....

LOOOOL

P.S. Vorbiti si voi cu un inginer, studiati, cititi, etc.... invatati ce este ala un plan de operatii, o freza, un strung, o comanda numerica ...fanuc sau siemens ce e aia zecime, sutime, micron .....inainte sa spuneti numai prostii pe forum, aveti impresia ca fabricile din Germania, Italia,Finlanda, Taiwan sau chair SUA functioneaza dupa ureche sa produca jante sa se faca accidente in masa .... lucreaza cu toporul si cu fierastraul LOOOOL

Edited by edy1092

Ai impresia ca, daca ai auzit/vazut o freza si un strung esti priceput?

Daca iti explic diferentele, risc sa nu intelegi mare lucru. Deci....

Dar, nu te opreste nimeni sa nu cumperi fake-uri cate vrei! Fiecare e liber sa cumpere orice chinezarie! Dar nu pot sfatui pe cineva sa o faca!

Tu poti cumpara ce vrei. Colegul, cred, voia ceva de calitate.

Cu stima

Ai impresia ca, daca ai auzit/vazut o freza si un strung esti priceput?

Daca iti explic diferentele, risc sa nu intelegi mare lucru. Deci....

Dar, nu te opreste nimeni sa nu cumperi fake-uri cate vrei! Fiecare e liber sa cumpere orice chinezarie! Dar nu pot sfatui pe cineva sa o faca!

Tu poti cumpara ce vrei. Colegul, cred, voia ceva de calitate.

Cu stima

Te inseli amarnic in privinta mea, stiu prea bine, am lucrat in domeniu , stiu ce este o masina de control de calitate comanda program ..... ZEISS sau OKUMA , etc...si mai stiu si care e diferenta dintre o janta originala bmw si una asa cum o numesti tu replica care de fapt nu e replica :twoup:) este doar un model turnat dupa un standard de calitate la fel ca si orice model de janta cumparata de la BMW ....

Orice poate fii confectionat in orice tara din lumea asta, stim prea bine ca si in Romania se confectioneaza multe piese aeronautice , mai ales cele sub licenta GENERAL ELECTRIC la TMCP ...

mai multe daca doresti te inviti sa vorbim pe privat ....

Edited by edy1092

Intrebati intr-un service serios de roti cate OEM vs retail vad sparte; eu am de 18" OEM si clar sunt deosebit de rezistente. just my 2 cents...

Nu e cazul sa facem discutii inutile. Deosebirile dintre ORIGINAL si COPII este imensa. Arata la fel, dar NU SUNT la fel. Maerial, compozitie, mod de turare etc.

Stie si colegul (daca chiar a lucrat/studiat cat de cat!!), dar ii place discutia in contradictoriu, de dragul ...discutiei!

Facand un "calcul" simplu (chiar si un medic sau o frizerita il poate face!), rezulta ca sunt multi .."nebuni" care platesc jante BBS (de exemplu) cu 60% mai mult, ...DEGEABA!

Doar si chinezii ofera aceleasi jante, nu?

Banuiesc ca, in felul asta si echipele de Formula 1 sau din alte campionate/competitii pot face economii impresionante!!

Hai sa nu exageram si sa revenim la topic/cererea colegului.

Cu stima

Daca tot ne contrazicem haide sa ramanem pe subiect, observ ca derapezi , dicutam de niste jante cu stanta BMW pe ele din dur aluminiu TURNATE nu de OZN in speta FORMULA 1 ....si cum bine ai spus ca stii este o diferenta enorma de la un material brut TURNAT si altul prelucrat pana la finitie la temperatura constanta de 15 grade .......fara fluctuatii de temperatura.

Janta originala BMW este doar un MIT ( ca ar fii mai calitativa ) se sparge la fel de usor ca o janta asa cum o numiti voi REPLICA folosita necorespunzator ...

ON topic: daca conduceti mai agresiv masina nici-o janta din lumea asta nu ramane intreaga daca dati in cratere, canale, pietre ...etc.... si cum in ro nu prea vezi canale la nivel cu asfaltul, fara atentie la sosea va trebuie balon serios la anvelope ...

Edited by edy1092

Eu tot pe E46 am OEM pe 18" de un an de zile. Dupa tot timpul asta jantele sunt un pic de tot strambe, in skimb sunt deja la al 4 lea rand de cauciucuri pe fata! Scutura destul de tare, afecteaza destul de mult la directie, volanul merge destul de greu cu ele, demarajul a scazut, etc. Inainte de astea ama avut pe 17" si sincer le cam duc dorul, cerd ca sunt cea mai buna alegere pe drumurile romaniei! Cred ca daca iti iei ceva care iti place masina va arata la fel de bine si cu cele pe 17" ca si cu cele pe 18" si nu iti va da toate aceste batai de cap pe care le-am mentionat mai sus!

Bafta!

Edited by Stefy_HGS