Jump to content

Cauciucuri de iarna

swsws

Recommended Posts

Vine anotimpul de iarna si vreau sa imi pun cauciucuri.

Poate cineva sa imi spuna ce dimensiuni ar fi cele mai potrivite pentru un E46???

Salut depinde ce jante ai si vezi ca scria pe stalpul masinii la portiera fata stanga ce se potriveste iti da si pt iarnasi pt vara

In mod normal .... daca mai ai jantele de tabla pe 16 atunci tb sa pui 205/55/R16

daca insa ai numai jante de aliaj pe 17 at tb sa pui 225/45/R17

Pune cauciucuri de calitate. Michelin, Continental, GoodYear, Bridgestone ...

poate e doar o parere gresita,dar din experienta,continental mi se par faorte proaste,le-am schimbat la 23 000 avand in vedere ca am condus frumos pana la 5000 ca era in "acel rodaj".

In mod normal .... daca mai ai jantele de tabla pe 16 atunci tb sa pui 205/55/R16

daca insa ai numai jante de aliaj pe 17 at tb sa pui 225/45/R17

Pune cauciucuri de calitate. Michelin, Continental, GoodYear, Bridgestone ...

poate e doar o parere gresita,dar din experienta,continental mi se par faorte proaste,le-am schimbat la 23 000 avand in vedere ca am condus frumos pana la 5000 ca era in "acel rodaj".

Ce marca de cauciucuri de iarna te-a multumit ?

Eu am de 2 ani Pirelli WinterSport.

Ca si aderenta sunt ok ... dar sunt zomotoase.

Eu momentan am cauciucuri foarte mari si trebuie sa cumpar si jante pentru spate.

Acum am pe masina 255/35/18

As vrea sa pun 195/65/16 pirelli wintersport.

Credeti ca aceste dimensiuni sunt potrivite pentru iarna???

Imi zicea cineva ca pentru iarna nu trebuie sa am cauciucuri late.

Ce parere aveti???

As vrea sa pun 195/65/16 pirelli wintersport.

Credeti ca aceste dimensiuni sunt potrivite pentru iarna???

Imi zicea cineva ca pentru iarna nu trebuie sa am cauciucuri late.

Ce parere aveti???

e inca o disputa pe tema asta... daca vrei aderenta mai mare, trebuie sa ai o forta de frecare/amprenta la sol mai mare...

pentru iesirea din zapada e mai utila o amprenta/suprafata de contact mai mare decat una mai mica, intrucat presiunea (p=F/S) repartizata pe o suprafata mai mica te poate afunda mai repede in zapada decat sa te scoata de acolo...

pe principiul eschimosilor care folosesc acele talpi gen "palete de tenis", pentru a nu te cufunda mai mult in zapada si pentru a evita sa pui masina "pe burta", e mai bine daca ai roti mai late...

eu folosesc de exemplu pt vara 205/60/16 iar pt iarna 205/60/15...

iti recomand sa pui cel putin 205 pe masina :twoup:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.