Jump to content

Control faruri adaptive

Recommended Posts

Ideea este urmatoarea.

Am doua proiectoare bixenon adaptive pe care vreau neaparat sa le pun pe masina mea in locul clasicelor proiectoare simple cu lupa. Am un far spart si merge montat relativ usor in locul proiectorului simplu. Legaturile electrice sint si ele simple. Pt. bixenon e nevoie doar de un plus (pt. ridicarea obturatorului de lumina). Pentru adaptiv e nevoie de masa permanent si doua plusuri. Practic sint trei pini, masa si doua plusuri.

Masa (pin2) e permanenta, cand se da un plus pe pinul 1 proiectorul se misca in stanga iar cand se ia plusul revine la drept. Cand se da plus pe pinul3 acesta se misca in dreapta si iarasi revine la drept cand i se taie alimentarea. Principiul e asemanator cu cea de la antele radio cu motor.

Instalatia in sine e destul de simpla. Practic am nevoie de 2 switch-uri, unu stanga si unu dreapta. Acestea vor avea un plus de la faza scurta ca sa nu se deplaseze st/dr cand farurile sint stinse.

Problema mare e urmatoarea, unde pun acele switch-uri, adica cand fac stanga sa fie actionat cel din stanga iar cand fac dreapta, celalat. Stiu ca la masinile cu instalatie Oem e montat inca un modul pe coloana de directie.

M-am gandit sa fac 2 came undeva mai jos la baza coloanei de directie. Teoretic ar fi ok, cand virez st. cama actioneaza sw din st. cand fac dreapta cama va actiona sw din dr. Totul ar fi ok dacaar trebui sa virez de fiecare data doar jumate de tura de volan. Daca fac o tura completa a volanului, cama din stanga ar ajunge la sw. din dreapta si cama din dr. ar ajunge la switch-ul din stanga. Proiectoarele ar face st/dr intruna.

Dati-mi ceva idei, azi mi-am stors creierii destul.

Daca aveam e46 probabil ma puteam folosi de functia Cornering Assistant (acea care aprinde acel bec suplimentar) dar la passat nu am ce face.

M-am gandit cumva sa montez switch-urile pe capetii cremalierei de la caseta directie. Ar merge bine daca ar trebui sa merg doar pe drum fara denivelari, insa daca sint denivelari bratele coboara si urca in sus si nu mai actioneaza sw.

Asta-i poza ce o cautai.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=63&fg=95

Am avut eu functia asta cu proiectoarele la un C-Class. Am tinut masina 2 ani si eu am aflat in ultima luna ca am asa ceva pe masina. Nu era activata, atata tot. Bine, nici nu i-am simtit lipsa, nu prea-i vad rostul. Idiotenie mi se pare sa ai functii pe masina dar care sa nu fie activate. Ciudati si nemtii astia !

• 4 weeks later...

El nu vrea sa ii se aprinda proiectoarele. El vrea sa ii se miste lupa stanga dreapta si sa urmareasca traseul masinii, asta inseamna bixenon adaptiv. E greu de facut pt ca tu cand rotesti volanul x grade masina urmeaza un traseu iar farurile trebuie sa lumineze acel traseu deci tre sa fie cam fix pe fix ca altfel lumineaza in balarii. Daca aici e lucrarea unde vrei 2 lupe pe far poti sa asezi o lupa normal si pe cealalta sub un unghi care sa o faca sa lumineze in exterior.

PS Sa nu ma uiti si pe mine cu lupele alea.