Jump to content

Taxa de poluare

bones

Recommended Posts

Va multumesc pentru ajutorul oferit cu partea legala pt achizitionarea BMW-ului.

Acum ce ma intereseaza voi merge la RAR si doresc sa platesc si taxa pt calcularea deprecierii masinii

Ideea este ca masina are A/C , are AIRBAG, are ABS, este EURO 2 si are 13-14 ani la incadrarea in vechime.

HOTARAREA nr. 686/2008 din 24 iunie 2008

privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule

Legea stipuleaza in felul urmator:

Deprecierea autovehiculului se face in felul urmator

a) vechimea, calculata ca diferenta ĂŽntre data la care se efectueaza calculul si data primei ĂŽnmatriculari;

:twoup: rulajul mediu anual:

- M1 - 15.000 km;

- N1 - 30.000 km;

- M2 si N2 - 60.000 km;

- M3 si N3 - 100.000 km;

c) starea generala standard, specifica unui autovehicul care ĂŽndeplineste toate conditiile tehnice impuse la omologare si la inspectia tehnica periodica, conform legislatiei ĂŽn vigoare, iar caroseria nu prezinta semne de coroziune si deteriorare, autovehiculul nu a fost revopsit, tapiteria este curata si fara deteriorari, iar componentele de bord sunt ĂŽn stare buna;

d) dotare: aer conditionat, ABS si airbag.

D = (d1 x 0,30) + (d2 x 0,30) + (d3 x 0,40),

unde:

D - deprecierea totala;

d1 - deprecierea stabilita ĂŽn functie de vechime; (data inregistrarii)

d2 - deprecierea stabilita ĂŽn functie de starea generala; (exterior / interior)

d3 - deprecierea stabilita ĂŽn functie de nivelul de dotare (airbag / A.C. / ABS)

Acum am mers astazi la Finante in judetul Suceava ca sa nu am surprize cand vin cu foia pe care este deprecierea masinii:

Ghiciti ce surpriza am avut !!!

Cei de acolo mi-au spus ca nu iau in calcul deteriorari Exterior / Interior ci doar urmatoarele:

a. depreciere la km rulati pe an in baza expertizei RAR nu doar a declaratiei pe propria raspundere care o dau la Finante

b. depreciere la dotare: A/C ABS si AIRBAG-uri.

Acum va rog sa imi spune-ti eu stiu conform seriei sasiului cand ma duc cu actele la Finante va aparea ca masina are toate dotarile respective de confort dar eu am posibilitatea sa depreciez AIRBAG si A/C ceea ce va duce la injumatatirea taxei de poluare pe care trebuie sa o platesc.

Intrebarile mele sunt:

1. Cand merg la Finante pt calcul taxa poluare ei vor calcula taxa dupa ce are masina in dotare din FABRICA sau dupa ce scrie expertiza de depreciere de la RAR pentru ca ar fi culmea sa scrie A/C defect si ea sa mi-l taxeze sau la fel cu AIRBAG-ul sa nu existe si sa mi-l taxeze pt ca a fost dotata masina din fabrica ?

2. De ce nu tin cont de depreciere EXTERIOR / INTERIOR daca textul legii stipuleaza clar acest lucru, de starea generala a masinii ?

Rog sa raspunda doar cei care au cunostinte despre ce vorbesc pentru ca e vorba de niste bani in plus care i-as putea scoate daca imi dati informatii bune.

Spuneti despre experientele voastre la RAR privind expertiza ce a rezultat si calculul de la Finante a taxei de poluare(doar cei care au avut acest eveniment recent ) si in special daca sunteti din SV ?

Uitati ceva ce ma face sa raman cu gura cascata cum ar fi cica calculatorul normal al taxei de poluare cu depreciere!

http://www.autoimport.ro/taxa_auto_cu_depreciere.php

Spui ca daca eu nu platesc taxa pt depreciere la RAR nu primesc deprecierea de km la finante (daca declar ca fac peste 45000 pe an)? Si ca sa imi de-a RAR-ul ok*ul pt a primi depreciere , cati km trebuie sa am in functie de vechime?

Momentan eu am 164000 km si masina are 9 ani. Multumesc anticipat pt raspunsuri exacte.

Edited by p3tric