Jump to content

Intrebare:Voi va dati bordul cu silicon?

badshtef

Recommended Posts

:blink: 

bine zis!

175822[/snapback]

exista un silicon de la Elf ..pt iarna ..si unul pt vara ..eu am testat cel de iarna ..e la spray ..nu ramane slinos ..doar deschide porii ..nu luceste ...in fine nu ma omor cu treaba asta ..dau asa ocazional ..daca-mi aduc aminte ..partea proasta la cele cu spray e ca trebuie sa stergi geamurile iar pe interior ..mai ales parbriz ..

Deasemenea servetelele sunt mai practice !...Cred ca daca folosim sa zicem o data la 2 -3 luni e suficient pt a mentine starea de nou a plasticului ..De la sters cu apa sau umed mereu ..are tendinta sa faca pete in timp ..in fctie de cum bate soarele ..praf etc ..Deci e o chesti de gust si preferinte ....sau igiena!:)

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

si eu am folosit silicon si de bazar si spray si lichid

nu recomand ca exista riscul sa gresati parbrizul si apoi combinat cu putin condens e un cosmar(proprie experienta)

nu am avut probleme cu plasticul,chiar si in soare.cred ca depinde si de solutii si de materialul pe care este aplicat.

pe batranul ford al lui taica-miu,la soare a cam lasat pete si l-a cam 'dizolvat' :blink:

imi place sa-mi luceasca bordul,dar sa nu fie unsuros si cred ca siliconul nu e chiar potrivit

cand am luat masina,bineinteles ca avea aspect comercial,adica plina de silicon,inclusiv pe volan si imi cam aluneca din mana

ce pot sa spun pana nu incerci macar odata nu o sa stii daca e bine sau nu,ca doar omul din greseli invata :)

• 2 months later...

Salut la toti.

Eu sunt mai nou pe aici, dar nu mi-asi da cu silicon in masina pt nimic... :blink:

mai bine o vand.

In toate statiile peco serioase sunt servetele umede pt curatat si ingrijit bord, panouri plastic etc.

Sunt si mate si cu putin luciu, :) (nu va ganditi la Nicoleta) :) dar nu se compara cu luciul de la silicon. Este mult mai discret si placut.

Si la spalatoriile adevarate trebuie sa aiba solutie de curatat bord, fara silicon.

Bafta!

• 3 months later...
Salut la toti.

Eu sunt mai nou pe aici, dar nu mi-asi da cu silicon in masina pt nimic... :blink:

mai bine o vand.

In toate statiile peco serioase sunt servetele umede pt curatat si ingrijit bord, panouri plastic etc.

Sunt si mate si cu putin luciu, :) (nu va ganditi la Nicoleta) :)  dar nu se compara cu luciul de la silicon. Este mult mai discret si placut.

Si la spalatoriile adevarate trebuie sa aiba solutie de curatat bord, fara silicon.

Bafta!

214487[/snapback]

SALUTARE

la omv exista un 'fas fas 'ca cel de geamuri de culoare bleu este vreo 25 lei,acesta nu numai ca lasa bordul mat ,dar si miroase vreo 2 zile

• 1 year later...

am luat un tub de la selgros ( ceva pe la 17 lei pentru curatat bordul). se aplica pe bord si se sterge cu un servetel de hartie (ca cele umede dar uscat). lasa bordul negru intens, curata mizeria si improspateaza plasticul. lasa si un miros placut. nu lasa pete si nici bordul slinos.

cat despre geamurile pe care trebuie sa le stergi dupa aplicarea siliconului- am luat un carton de vreo 40 cm lungime si lat de vreo 30 cm si il folosesc drept paravan sa nu se depuna silicon pe geamuri cand pulverizez.

nu mai trebuie sters geamul. simplu, nu?mai folosesc ulei pentru mecanisme fine pentru gresarea balamalelor si a zavoarelor de usi ( o singura gresare pe an este suficienta). surplusul de ulei se sterge cu servetel uscat.

folosesc deasemenea vaselina rosie la spray ( in interiorul usilor, in partea inferioara a acestora. aplicarea se face prin introducerea tevii sprayului prin gaurile de scurgere a apei din usi).

si in ultima instanta am dat cu pistolul ulei pe sub masina si la contraaripi. ( ulei nears).