Jump to content

trage dreapta stanga la franare

bmwk

Recommended Posts

buna. am si eu un e46, cumparat de 1 luna de zile, iar la franare masina tinde sa o ia stg, dr..., la fel si pe drum mai denivelat(cum e pe la noi, plin de "plombe"), la viteza de peste 70/h de-abia o tin pe drum, trage stg, dr... am echilibrat rotile si nimic, mentionez ca am jante pe 15, nu bate volanu atat ca o ia razna :-??

buna. am si eu un e46, cumparat de 1 luna de zile, iar la franare masina tinde sa o ia stg, dr..., la fel si pe drum mai denivelat(cum e pe la noi, plin de "plombe"), la viteza de peste 70/h de-abia o tin pe drum, trage stg, dr... am echilibrat rotile si nimic, mentionez ca am jante pe 15, nu bate volanu atat ca o ia razna :-??

Trebuie sa schimbe bucsele de la brat cel putin. Geometria o face dupa ! Apoi sigur o sa fie OK. Are roti pe 15''...deci nu o sa aibe probleme :twoup:

Cand sunt duse amortizoarele apar vibratii in volan la franare. El nu are asa ceva. Poate verifica asa mai ca la tZara amortizoarele. Vizual [scurgeri lichid] si prin apasare pe masina.

Despre zgomote nu spune nimic. Excludem si pivotii.

Bieletele antiruliu defecte nu produc acele efecte...

Sfatul meu era sa verifice directia inainte..., sa schimbe ce trebuie schimbat(daca e cazul) dupa care sa regleze unghiurile.

Oricum, nu se poate diagnostica o masina pe forum, trebuie mers undeva la un service.

Instabilitatea masinii, apare in cele mai multe cazuri din cauza convergentei rotilor, care nu este reglata cum trebuie.

Edited by scara_211084

am fost azi la mecanic, pivot stg cica :-??, si e doar impreuna cu bratu, in jur de 5 mil :twoup:

Daca mai ai bani verifica/schimba ambele brate impreuna cu bucsele. Apoi fa geometria.

Eu nu sunt convins ca este DOAR un pivot stricat !!!

Ce te face sa crezi ca nu este doar un pivot stricat?

Sa fii convins ca daca avea probleme la mai multe elemente de suspensie, interesul mecanicului era sa le schimbe , nu?

Ar fi bine sa schimbe ce a gasit defect, asa ar trebui schimbate toate pe fata, ca sigur atunci nu mai are probleme, nu ?In cazul amortizoarelor se recomanda sa se schimbe amandoua, dar bratele nicidecum.Se schimba atunci cand sunt uzate.

Este indicat daca schimbi bratul fata sa schimbi si bucsa, pentru ca vei scuti manopera pe viitor.

Toate bune!

Edited by scara_211084

cand au ridicato pe elevator miscand de roata au vazut ca e un joc imens.. la prima vedere au crezut ca e rulmentu, apoi cand au dat roata jos, au vazut ca e unu din pivoti, sau chiar aman2 deci brat complet..

va multumesc oricum pt sfaturi, apoi ii voi face unghiul de fuga :twoup: sper sa nu mai am probl..

• 2 months later...
si eu sugerez a se verifica prima data Discurile Frana si Placutele.

daca discurie sunt Ovalizate, atunci masina o i-a razna si daca Placute nu mai Sunt, la fel.

apoi treci la Schimbat Bucsi, Caseta de Directie si multe altele

plcutele la mine sunt noi fata si spate

daca ar fi discurile ovalizate as simti la franare

o sa fac si o schimbare de lichid de frana

am schimbat si crucea care este intre coloana si caseta

Edited by catalin6

am si eu problema asta

trege stanga sau dreaptaa

am schimbat bascule ,bucsi,capete bara,bielete de directie si tot la fel

o sa schimb si caseta de directie

este 250 euro un arecondirionata si garantie

Pai daca nu troncane sau nu curge de ce sa o schimbi?

cred ca am gasit problema

am ridicat o pe cricsi roata fata era incinsa

cred ca este de la piston

sti vre un diy cum se curata?