Jump to content

Cumpar diferential de 530i E39/2001

paul

Recommended Posts

Cumpar diferential de 530i E39/2001, cutie automata tip steptronic

Diferentialul are raportul de 3,46.

Pe diferentialul de pe masina sunt trecute urmatoarele coduri:

BM065

1 214 311

1214331J

Conform ETK se potriveste si diferentialul pus pe urmatoarele modele, daca si numai daca sunt echipate cu cutie automata si raportul este de 3,46:

520i (M54)

523i (M52)

523i 2.4 (M52)

525i (M54)

528i (M52)

530i (M54)

Se pare ca voi cumpara pana la urma diferentialul de la Automobile Bavaria. E piesa rara, in doua saptamani nu am primit nici macar o oferta pentru piesa care imi trebuie. Am gasit alte modele, dar nu cel de pe masina mea :twoup: .

Cumpar diferential de 530i E39/2001, cutie automata tip steptronic

Diferentialul are raportul de 3,46.

Pe diferentialul de pe masina sunt trecute urmatoarele coduri:

BM065

1 214 311

1214331J

Conform ETK este acelasi diferential urmatoarele modele daca si numai daca sunt echipate cu cutie automata si au raportul de 3,46:

520i (M54)

523i (M52)

523i 2.4 (M52)

525i (M54)

528i (M52)

530i (M54)

sal am eu un diferential de pe un 528i automat din 98 iti este bun?

La bavaria diferentialul costa 5664 de lei, cu tot cu TVA.

Nici acela nu este nou, ci reconditionat in fabrica.

Pe acel model s-au montat atat diferentiale de care am eu nevoie, cu raportul de 3,46, cat si unele cu raportul de 2,93 care nu sunt bune.

Zi-mi te rog ultimile 7 cifre din VIN, si toate seriile care sunt trecute pe diferential, inclusiv raportul de transmisie.

La bavaria diferentialul costa 5664 de lei, cu tot cu TVA.

Nici acela nu este nou, ci reconditionat in fabrica.

Pe acel model s-au montat atat diferentiale de care am eu nevoie, cu raportul de 3,46, cat si unele cu raportul de 2,93 care nu sunt bune.

Zi-mi te rog ultimile 7 cifre din VIN, si toate seriile care sunt trecute pe diferential, inclusiv raportul de transmisie.

Vin:WBADD620XOGT85481 o sa ma uit si la seriile de pe diferential maine

Au fost mai multe versiuni de diferential, trebuie vazut exact ce raport e trecut pe el:

http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/Seda...l_drive_output/

m-am uitat in seara asta siferentialul este pe masina si nu am vazut raportul inca,in partea dreapta am reusit sa citesc in cod 214331 ma voi uita maine pe zi la celelalte coduri si apropo,unde scrie raportul?

Paul, nu ai ncercat sa-l demontezi sa vezi ce si cum? Poate, cine stie, o fi doar un rulment sau ceva ghidaj. Ma gandesc ca ai scapa mai ieftin. Sau eventual nu se poate comanda doar piesa defecta? pinionul sau coroana, ce-o fi defect.

Nu am incercat sa-l dau jos, am zis ca atunci cand am piesa il schimb si gata. Pe realom nu e disponibila nicio piesa din diferential, asa ca nici nu m-am gandit sa-l repar. Nu stiu de unde as putea gasi piese. Singurele piese pe care aveam de gand sa le schimb erau simeringurile.

m-am uitat in seara asta siferentialul este pe masina si nu am vazut raportul inca,in partea dreapta am reusit sa citesc in cod 214331 ma voi uita maine pe zi la celelalte coduri si apropo,unde scrie raportul?

Raportul este trecut pe o eticheta de plastic, aflata deasupra diferentialului. Nu se poate vedea decat dupa ce se demonteaza de pe masina :twoup: .

Am gasit azi un diferential, dar din pacate eticheta aceea era deteriorata si nu am putut vedea ce raport e trecut pe el. Vanzatorul sustinea ca ar fi exact de la o masina ca a mea, dar nu as vrea sa dau banii pe el, sa-l montez si sa vad ca nu e bun.

Cred ca o sa cumpar unul nou si am scapat de prostia asta. Stau de 3 saptamani cu masina in service. Recunosc ca e si vina mea, ca efectiv nu am avut timp sa caut serios piesa.

O sa vad cat vor pe diferential si userii de pe forum care aduc piese originale, poate ies mai ieftin ca la bavaria.

Ziceai că ai găsit un diferenţial azi. Nu puteai să-i verifici raportul la mână? Ănvârteai intrarea de la cardan o tură şi să vezi dacă ieşirile fac 3 ture şi jumătate (aproape). Edited by MyKe

Ziceai cĂŁ ai gĂŁsit un diferenĂžial azi. Nu puteai sĂŁ-i verifici raportul la mânĂŁ? Ănvârteai intrarea de la cardan o turĂŁ Âşi sĂŁ vezi dacĂŁ ieÂşirile fac 3 ture Âşi jumĂŁtate (aproape).

chestia asta e relativa.omu' are nevoie de date concrete si reale pentru diferentialul ala!

Diferentele intre rapoarte sunt mici, sub 10%. E destul de greu sa faca diferenta intre unul cu raportul de 3,46 si altul cu 3,64 sau 3,15.

Daca as avea posibilitatea sa atasez niste discuri gradate as putea eventual sa testez raportul. Dar diferentialul se afla trantit pe jos, afara, intre resturi de masini, si pe o parte mai are atasata inca planetara si alte piese.

• 2 weeks later...
Zãããu, pe ce te bazezi când spui asta? Se intimideazã angrenajele ºi n-o sã "presteze" corespunzãtor când pui mâna pe diferenÞial?

zaaauuu!ti-a raspuns colegu' la intrebare!...si daca te crezi asa dibaci,zi-mi te rog frumos si mie cum faci tu diferenta,LA MANA,intre rapoartele mentionate mai sus?sunt tare curios!

• 3 weeks later...

Nu mai e de actualitate.

Mi-am comandat diferentialul la bavaria motors.

Nu prea ma tragea ata sa iau unul nou, ca probabil voi scoate masina la vanzare in curand, dar am deja aproape doua luni de cand caut un diferential SH potrivit si in stare buna. Comandasem si primisem deja si simeringurile de la planetare, sa-i pun noi :twoup: .

• 2 weeks later...

Am rezolvat masina. Mi-a sosit diferentialul. Interesant este ca a venit deja cu ulei in el.

L-am montat tot la bavaria. Costul montajului a fost de 470 lei.

Trebuie sa mai rezolv cu schimbatul reglajelor de la faruri si cu pixelii lipsa din bord.