Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Filtru epurator pentru tds

Recommended Posts

Salut!

am cautat pe forum, dar nu am gasit topic pe subiectul asta. Am tot citit topicuri despre filtrul epurator (pe engleza breather) la 525 d, cu comon rail. Intrebarea mea este, are si TDS-ul filtru epurator?

Eu am un e39 525 tds, si de aia intreb. Si care e functia acestui filtru?

Daca-mi aduc aminte bine, am mai discutat pe aici. Mi se pare ca pe realoem nu o sa gasesti acest filtru insa cineva de pe aici a desfacut si exista un "fel de filtru" dintr-o sita metalica. Ca functionalitate, filtreaza vaporii de ulei scapati de motor si-i arunca in admisie.

Daca-mi aduc aminte bine, am mai discutat pe aici. Mi se pare ca pe realoem nu o sa gasesti acest filtru insa cineva de pe aici a desfacut si exista un "fel de filtru" dintr-o sita metalica. Ca functionalitate, filtreaza vaporii de ulei scapati de motor si-i arunca in admisie.

hhmm... chiar nu am gasit pe real oem. Am cautat dar nu se vede asa ceva. Si nu stii filtrul ala trebuie curatat din cand in cand? Ma gandeam pentru ca incepe sa scoate fumulet negru cand ii cald asa la o turatie de 3500-4000, incepe sa scoate fum, nu tare daar naaa... Si inca ceva ce face, nu prea trage la turatie mai mica de 2000. Inainte tragea mai bine. acuma incepe sa traga pe asa pe la 2300-2500. Si chiar acuma am schimbat filtrul de motorina si de ulei si tot asa trage

Sita e pe spatele capacului de la motor si daca-mi aduc aminte, colegul spunea ca nu pare o sita inter-schimbabila. Ca pare a fi prinsa de capac si nu poti s-o schimbi decat schimband capacul cu totul. Sau sa speli sita bine, cu tot cu capac. Fum negru poate fi de la injectoare, filtre, pompa injectie, traseu admisie, etc. Masina merge cu amestec bogat si arunca afara motorina nearsa.

Sita e pe spatele capacului de la motor si daca-mi aduc aminte, colegul spunea ca nu pare o sita inter-schimbabila. Ca pare a fi prinsa de capac si nu poti s-o schimbi decat schimband capacul cu totul. Sau sa speli sita bine, cu tot cu capac. Fum negru poate fi de la injectoare, filtre, pompa injectie, traseu admisie, etc. Masina merge cu amestec bogat si arunca afara motorina nearsa.

Am inteles. vad ca ai si tu tds, nu stii cumva la turbo exista ceva valva care se poate curata? sau ceva electro valva sau orice de genu? am vorbit cu un mecanic in legatura cu treaba asta ca nu trage la turatie mai mica de 2000-2300. Si el a zis ca este ceva valva suplimentara acolo cand este in turatie mai mica motorul. Ideea e ca am avut spart furtunul de presiune intre intercooler si turbo, si masina scotea un fum negru negru si trebuia sa fac vro 500 de km, sa ajung acasa cu ea asa. Si dupa ce am schimbat furtunul masina merge bine, dar nu tragea sub turatia respectiva. BANUIESC ca ceva ar fii blocat acolo vro valva ceva, de la fumul ala care scotea cand era sparta furtunul de presiune. Ce parere ai?

EGR-ul. E prins chiar de admisia metalica, unde intra furtunul gros de la intercooler. Cu benzina merge curatat usor. Tragi usor de clapeta, sa cureti si axul pe care culiseaza.

A ta are si debitmetru, ar putea fi si ala ciufulit, sa nu citeasca corect cantitatea de aer introdusa in admisie.

EGR-ul. E prins chiar de admisia metalica, unde intra furtunul gros de la intercooler. Cu benzina merge curatat usor. Tragi usor de clapeta, sa cureti si axul pe care culiseaza.

A ta are si debitmetru, ar putea fi si ala ciufulit, sa nu citeasca corect cantitatea de aer introdusa in admisie.

Daa cunosc egr-ul, si deja l-am curatat ca lumea. Si tot asa face. Nu stii cumva la mine turbosuflanta este cu geometrie variabila?