Jump to content

Amortizoare E36 compact

bantzy2007

Recommended Posts

Am deschis acest topic deoarece ma intereseaza cum se schimba amortizoarele la e36 compact si ce scule sunt necesare.

Eu am un BMW E36 compact din 1999 motor de 1.9 105 cai benzina , de ceva vreme amortizoarele si fatza si spate sunt duse.

Am achizitionat toate cele 4 amortizoare de la Sachs pretul fiind ok si din cate am auzit si calitatea este destul de buna.

Dar din pacate nu stiu la cine sa apelez pentru inlocuirea pieselor deci m-am hotarat sa incerc sa ma documentez eu.

Astept pareri de la voi cei care probabil ati mai trecut prin etapa aceasta.

multumesc

de ce nu te duci la un service? cred ca asa ai iesii cel mai bine.

daca vrei sa le schimbi singur, ai nevoie de o presa pt arcuri, si ai grija cu ea, ca poti sa te accidentezi. si niste chei tubulare daca nu ma insel pt piulita flansei din capul amortizorului.

apropo, cazul ideal e sa schimbi si arcurile, iti dai seama ca in timp si ele se uzeaza si isi mai pierd din proprietati.

la fel si in cazul flanselor de care am zis mai sus.

inca un argument pt care e bine sa te duci la cineva care se pricepe sa faca asta.

de ce nu te duci la un service? cred ca asa ai iesii cel mai bine.

daca vrei sa le schimbi singur, ai nevoie de o presa pt arcuri, si ai grija cu ea, ca poti sa te accidentezi. si niste chei tubulare daca nu ma insel pt piulita flansei din capul amortizorului.

apropo, cazul ideal e sa schimbi si arcurile, iti dai seama ca in timp si ele se uzeaza si isi mai pierd din proprietati.

la fel si in cazul flanselor de care am zis mai sus.

inca un argument pt care e bine sa te duci la cineva care se pricepe sa faca asta.

ms de raspuns.

si eu m-am gandit la schimbarea arcurilor dar mi-a spus cineva ca arcurile in mod normal nu se schimba decat atunci cand se rup.

acum problema e cu 2 sensuri.

1.sa schimb amortizoarele fara aarcuri si exista posibilitatea sa se strice si acestea noi din cauza arcurilor

2.sau sa fie ok toata treaba

nici eu nu stiu , ideea e ca bugetu e cam restrans.

si din experienta mea pentru ca si eu lucrez la un service auto , mai bine spus de camioane (reprezentanta MAN) care e partener cu BMW si am sediu lipit de BMw si ii cunosc pe toti de acolo , dar tot nu imi vine sa merg sa ma rog de unu si de altu , pentru ca toti sunt cu nasu pe sus , asa ca as prefera sa fac eu daca se poate.Plus ca asa zisii mei "colegi" defapt nu sunt colegi decat atunci cand au ei nevoie de mine nu si cand am eu nevoie, mi-au cerut 200 de lei ca sa mi le schimbe.

Si cand un coleg iti cere bani sa t ajute cu ceva , mai bine te iei si iti rezolvi singur problema cum poti mai bine

Intr-un fel mi si scarba sa intreb macar pe cineva de la mine de la lucru despre treaba asta, pentru ca toti sunt destepti si daca ei lucreaza la bmw inseamna k sunt foarte smecheri , si nu stau ei sa dea explicatii.

dar daca m-as duce k si client , cu toata amabilitatea mi-ar explica , dar cum nu sunt client si nici daca am bani s aplatesc tot , nu ma baga in seama la fel cum ar baga un client necunoscut.

stau cu amortizarele langa mine in birou si ma uit ca prostu la ele si nu le pot monta pe masina.

E cel mai urat sentiment , si din cauza asta vreau sa invatz sa-mi fac eu singur la masina tot , folosindu-ma de service-ul la care lucrez , dar fara ajutor de la nimeni

uite aici un DIY ..

http://home.comcast.net/~matthew.c.smith/mods/PSS9/index.htm

e in engleza, in romana nu prea am gasit..

mai poti cauta pe torente un manual bentley de e36.. ala e foarte complet, iti explica cum demontezi toata masina cap-coada.

In afara de tot felul de scule normale chei etc.. iti trebuie o presa de arc.. e vreo 9-10 euro una..

Daca zici ca lucrezi intr-un atelier de camioane banuiesc ca ai tot ce iti trebuie in afara de presa aia de arc..

Pe scurt, dai jos roata, etrierul il dai jos de tot, apoi discul de frana, senzorul abs, desfaci capetele de bara si ce brate mai sunt prinse de suportul amortizorului si a iesit..

te sfatuiesc sa schimbi si flansele de amortizor, in special pe spate rar tin mai mult deca amortizorul si in 2 luni dupa ce pui amortizoarele noi le mai desfaci odata..

E ceva de munca la toate 4...

uite un link pentru e34, in principiu e similar, mi se pare mai clar asta..

Normal poti ruga unul din baietii de la BMW sa iti tipareasca procedura de schimbare din TIS, acolo ai si strangerile corecte la suruburi..

uite un link pentru e34, in principiu e similar pe fata, mi se pare mai clar asta.

http://www.bmwe34.net/Wiki/tiki-index.php?page=Front+shocks

Eu am schimabt pe spate la comapct e treaba de 10-15minute.

1.Desfaci surubul din portbagaj,sau flansa(care ar trebui si ea schimbata)-dai mocheta la o parte si ai sa le vezi.

2.Ridici masina pe cric fara sa dai roata jos-nu ridici sus de tot,doar cat sa se inalte spatele.

3.Desfci surubul de la amortizor de la puntea spate-e accesibil daca te apleci putin,si il scoti.

4.In momentul ala telescopul e liber si il scoti prin partea de jos.

Pentru montarea celor noi faci operatiile invers.

Pe fata nu am schimbat dar e mai greu cu arcul-trebuie presa.

salut! are cineva idee daca merg amortizoarele de sedan pe compact ?

Nu prea compactul e mai mic si mai usor,acuma ca prinderi normal ca o sa se potriveasca,dar nu cred ca o

sa fie ok ca stabilitate si confort.

Aha. Mersi de raspuns. eu mai am un sedan cu suspensie sport si ma gandeam sa iau suspensia de pe el sa o pun pe compact

Daca sunt aceasi motorizare cred ca pe fata merg (compactul , sedanul si touring-ul sunt identice pana dupa usa soferului) dar pe spate din cate stiu eu compact-ul are punte de ursulet sau ceva pe acolo , stiu ca se aseamana foarte mult cu e30-ul si nu cred ca se potrivesc .