Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Portbagaj e46-nu mai se deschide din clapeta

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • 1 year later...

eu am avut cateva fire intrerupte din mancuchiul ce se duce in usa portbagajului. . nu stiu cum s-a intamplat dar nu mai puteamdeschide decat din cheie. le-am lipit si acum merge fara probleme

poti sa imi spui te rog ce culoare aveu firele sa stiu sa verific si eu?

ms

Salut,aceasi problema am avut si eu,uite cum am rezolvat:demonteaza ornamentul in care este butonul la porbagaj si luminile pentru numar,si vezi ca de la contactele ptr lampile care lumineaza numarul pleaca alimentarea la butonul ptr deschiderea porbagajului, de cele mai multe ori contactele sunt oxidate.Desfa acele contacte (vezi ca firele sunt conectate prin presare in acele cleme,nu sunt lipite)le cureti bine si lipesti firele la loc cu letconul de lipit.Ar trebui sa mearga.Iar daca este rupt firul de la racordul dintre caroserie si portbagaj(cum deschizi porbagajul in partea dreapta le gasesti intr-o protectie de cauciuc)de obicei cel de culoare maro(ceva mai gros).ala face probleme,lipesti cu letconul si ar trebui sa mearga.Succes!

• 7 months later...

astazi am desfacut tot ce era pe acolo!mai nimic.apoi am fost si am cumparat o clapeta de deschiderea portbagajului(cea care are si luminile de la numarul de inmatriculare) ,pacat ca era argintie si avea leduri in loc de becuri pt numere!am probat o la mine ,mergea,bucurie mare!si am vrut sa schimb microcontactul intre ele !adica sal iau de la cea argintie si sa l pun la cea neagra a mea !am taiat firele ,am scos o clema am montat la cea neagra ,SURPRIZA nu mergea nu functiona !!!!!!!!! :bash: !!!!ceam ziz eu nu merge nu merege hai ca pun la loc cum era !SURPRIZA nu mai mergea nici la cel argintiu cum era inainte!!!! :bash: !!!!dai si fa zeci de mii de experimente !Nimik!!!!mentionez ca clapeta argintie functiona cand am cumparato am probat o de vreo 5-7 ori !sistemul este foarte simplu clapeta care apasam noi pe ea are un plastic care apasa un microcontact acela imi deschde mie portbagajul in micro contact este un firul gri galben!in mufa sunt trei fire maro(masa) ,gri-maro(pt becuri numere) si gri galben(pt portbagaj)!nu stiu ce are se poate strica microcontactul acela asa repede sau am facut eu ceva???????

apoi de nervi miam cumparat un buton de interior pt deschiderea portabagjului si lam montat(2 ore))si merge sa deschid portbagajul !

dar este enervant ca nu merge si clapeta daca are cineva vreo idee ssau daca am stricat ceva ce merge reparat va rog help!