Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Martor airbag aprins

osiris_done

Recommended Posts

Incep cu patania mea, cu un 525D/2001.

Am fost sa-mi pun folie pe geamuri.

Dupa ce masina a fost gata, cand sa plec constat ca martorul rosu de la airbag este aprins. "O eroare"

Dupa cateva zile am mers la o diagnoza, si surprinza: defect airbag stanga/spate.

Merg din nou la "meseriasul" cu folia, desface usa stanga/spate si surpriza: firele care merg la airbag erau prinse de armatura metaliza din spatele capitonajului si stateau in scurt.

Am verificat firele, le-am izolat, adunat totul. Eroarea tot acolo.

Merg la tester sa o sterg. Nu merge.

Varianta finala: Bavaria Sibiu. Concluzia lor :modulul de airbaguri ars.

Le duc unul second. si acela cu probleme, dadea mai multe erori, din cauza ca era de pe o masina lovita tare.

Am inteles de la ei ca atunci cand modulul comanda airbagurile, sa se deschida, ramane cu o eroare care nu mai poate fi stersa si trebuie inlocuit.

La mine apare doar airbag in scurt (desi nu mai este) si nu se poate sterge decat prin inlocuire modul.

A mai patit cineva asa ceva?

Astept ceva pareri din experianta voastra.

Stiti vreun modul de pe o masina care sa nu fi fost lovita?

Astept cu interes.

Incep cu patania mea, cu un 525D/2001.

Am fost sa-mi pun folie pe geamuri.

Dupa ce masina a fost gata, cand sa plec constat ca martorul rosu de la airbag este aprins. "O eroare"

Dupa cateva zile am mers la o diagnoza, si surprinza: defect airbag stanga/spate.

Merg din nou la "meseriasul" cu folia, desface usa stanga/spate si surpriza: firele care merg la airbag erau prinse de armatura metaliza din spatele capitonajului si stateau in scurt.

Am verificat firele, le-am izolat, adunat totul. Eroarea tot acolo.

Merg la tester sa o sterg. Nu merge.

Varianta finala: Bavaria Sibiu. Concluzia lor :modulul de airbaguri ars.

Le duc unul second. si acela cu probleme, dadea mai multe erori, din cauza ca era de pe o masina lovita tare.

Am inteles de la ei ca atunci cand modulul comanda airbagurile, sa se deschida, ramane cu o eroare care nu mai poate fi stersa si trebuie inlocuit.

La mine apare doar airbag in scurt (desi nu mai este) si nu se poate sterge decat prin inlocuire modul.

A mai patit cineva asa ceva?

Astept ceva pareri din experianta voastra.

Stiti vreun modul de pe o masina care sa nu fi fost lovita?

Astept cu interes.

Si eu am martorul de airbag aprins in bord...nu stiu exact de la ce e...am fost la tester cu masina si mi-au spus ca e de la centura...tot ansablul ala de la centura trebuie schimbat...nu stiu despre ce e vorba.pana acum nu am actionat in nici un fel...bafta...

pai cei de la reprezentanta vad ca vor sa iti schimbe cam tot pe parte de airbag. asta poate sa o faca oricine. eroarea mai poate sa fie din cartusele de la centura sau din stalpi. dar daca pe tester a dat airbag spate defect si ai rezolvat pb cu firele, iar eroarea nu a putut fi resetata este posibil sa se fi dus si calc de airbaguri. cu sigurantza o sa gasesti unul sh de pe o masina care sa nu aiba airbagurile sarite

si eu am intalnit o problema asemanatoare cu firele de sub scaunul pasagerului si s-a rezolvat cu un tester normal autoboss, dar dupa mai multe investigatii .... unele testere iti indica eroarea vag si poate e ceva mai grav inregistrat pe calc. de airbag. Edited by bmwseria520d