Jump to content

jante pe 18!

swsws

Recommended Posts

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Stie cineva ce gume merg pe o Janta Aliaj pe 18 cu ET 35 8x18 ??? Ma intereseaza daca merg 225/40/18.Mersi

Fireste!

OK,dar pe spate ar trebui gume un pic mai late,nu?

La masina mea am jante de 18 si pe fata sunt montate din fabrica gume de 225/407r18,iar pe spate 255/35/r18

Pentru initiatorul topicului,daca vei pastra jantele de 18 si vei pune cauciucuri cu balonul mai inalt de 50 cum spui ca vrei,vitezometrul iti va indica eronat in sensul ca vei avea o viteza mai mare decat iti indica in bord ,demarajul va fi un pic mai slab datorita maririi razei rotii.

EU DIN CATE STIU PE E 46 dimensiunile maxime sunt 255/35/18 spate si 225/40/18 fata

ai grija cu cauciucuri mai inalte caci, chiar daca nu iti atinge in aripa in exterior ai grija ca e la limita si in interior... si dca pui cauciucuri mai inalte pierzi din stabilitate ca doar asta e motivul pentru care pui cauciucuri cat mai late.... si iti recomad cauciucuri cu inataritura de metal pe talon ( yokohama parada ) rezista foarte bine la gropi am reusit sa iau cateva zdravene si nu s-a intanplat nimica

EU DIN CATE STIU PE E 46 dimensiunile maxime sunt 255/35/18 spate si 225/40/18 fata

ai grija cu cauciucuri mai inalte caci, chiar daca nu iti atinge in aripa in exterior ai grija ca e la limita si in interior... si dca pui cauciucuri mai inalte pierzi din stabilitate ca doar asta e motivul pentru care pui cauciucuri cat mai late.... si iti recomad cauciucuri cu inataritura de metal pe talon ( yokohama parada ) rezista foarte bine la gropi am reusit sa iau cateva zdravene si nu s-a intanplat nimica

am sa incerc sa gasesc astfel de cauciucuri

In ce consta aceasta roluire?Iar ideea care e ,ca fiind prea iesite vor lovi in aripi?

Exact.

Se monteaza un fel de presa cu o rola in cap, care incet incet iti aplatizeaza buza interioara a aripii, iar in functie de latimea jantei, incepe sa traga aripa in exterior pentru a incapea perfect. In functie de cat ai de tras de ele, s-ar putea sa ai nevoie sa revopsesti aripile. Sunt o gramada care au aripi roluite/trase, nu e nimic complicat, conteaza doar la cine te duci sa-ti faca operatia asta, ca sa nu-ti iasa pasajele in valuri. Iar daca ai aripile chituite, o sa ai mai mult de munca.

In ce consta aceasta roluire?Iar ideea care e ,ca fiind prea iesite vor lovi in aripi?

Exact.

Se monteaza un fel de presa cu o rola in cap, care incet incet iti aplatizeaza buza interioara a aripii, iar in functie de latimea jantei, incepe sa traga aripa in exterior pentru a incapea perfect. In functie de cat ai de tras de ele, s-ar putea sa ai nevoie sa revopsesti aripile. Sunt o gramada care au aripi roluite/trase, nu e nimic complicat, conteaza doar la cine te duci sa-ti faca operatia asta, ca sa nu-ti iasa pasajele in valuri. Iar daca ai aripile chituite, o sa ai mai mult de munca.

Mersi mult.Dar revin cu intrebarea: astfel de Jante (ET15 J8) o sa-mi iasa mult in afara cu gume 225/40 ??? Si o sa dea in aripi la hopuri daca nu fac operatiunea asta? Mersi.

• 2 weeks later...
8x18

Merg puse. O ai de lucrat sanatos la aripi, dar rezultatul final o sa merite. Parerea mea.

Revin cu intrebarea: nu a facut nimeni o roluire a aripilor? De curiozitate,cum arata? Poze?

• 3 weeks later...
Salut,ca sa-ti faci o ideie despre cum arata,dar eu am215\40\17 8,5j si suspensie sport ,cu doua pers imi atinge si mie.et 15

La mine,cum am suspensie normala nu am spatiul ala intre aripa si roata ca la tine si nici vorba sa-mi atinga cu mai multe persoane in masina,insa sunt prea iesite in afara,cel putin pe fata.