Jump to content

Reglaj faruri E90

yva76

Recommended Posts

salut ! as vrea ca farurile sa bata ceva mai sus si nu stiu de unde s-ar putea regla manual din far ca din interiorul masinii e dat la max.

Mergi la service cu ea. Daca o reglezi pe genunchi vei orbi pe ceilalti participanti la trafic.

Probabil deja esti la limita legala de sus daca zici ca e dat maxim in sus....

salut ! as vrea ca farurile sa bata ceva mai sus si nu stiu de unde s-ar putea regla manual din far ca din interiorul masinii e dat la max.

Mergi la service cu ea. Daca o reglezi pe genunchi vei orbi pe ceilalti participanti la trafic.

nu , nu sunt la nici o limita , farurile bat chiar prea jos decat normal , alte solutii decat service si reglatul pe genunchi nu exista ?

nu , nu sunt la nici o limita , farurile bat chiar prea jos decat normal , alte solutii decat service si reglatul pe genunchi nu exista ?

Da, mama Omida si cititul in cafea.

Scuza-ma, dar tu la ce anume sfaturi te asteptai?

In primul rand nu dai nici un indiciu. Trebuie noi sa ne prindem ca "teoretic" nu ai xenon pentru ca ai rotita de reglaj din masina. Dar o fi oare si adevarat? Ai vreun after-market de xenon montat?

Daca dai din rotita respectiva se ridica farurile sau sunt intelepenite? Vino si tu cu detalii daca chiar vrei un raspuns pertinent.

Da, mama Omida si cititul in cafea.

Scuza-ma, dar tu la ce anume sfaturi te asteptai?

In primul rand nu dai nici un indiciu. Trebuie noi sa ne prindem ca "teoretic" nu ai xenon pentru ca ai rotita de reglaj din masina. Dar o fi oare si adevarat? Ai vreun after-market de xenon montat?

Daca dai din rotita respectiva se ridica farurile sau sunt intelepenite? Vino si tu cu detalii daca chiar vrei un raspuns pertinent.

nu cred ca era asa de greu de presupus ca exista o rotita de reglaj in interior , cum nu cred ca e nevoie nici de ghicitoarea in stele la care faci aluzie !

daca nu vrei sa ajuti cu un sfat , chiar nu inteleg ce rost are sa facem pe desteptii !!!! ROTITA ACEEA FUNCTIONEAZA , DOAR CA EU NU SUNT MULTUMIT DE CUM BAT FARURILE . DACA SE POATE O IDEE MAI SUS DINTR-UN ALT EVENTUAL REGLAJ MANUAL DIN FAR , DECAT CEL DIN MASINA !

@axu & yva

Ca tot vine iarna, puteti pune cate 2 borduri in portbagaj.. Sau un sac cu nisip, dupa gusturi.. Probabil nisipul va fi mai folositor. Oricum, nu se stie niciodata cand ai nevoie urgenta de 2 borduri...

lucrezi pt. Videanu si nu se mai cauta bordurile , implicit nu mai puteti sa va inttretineti bamwaurile !!!!

dute la servici colegu, iti va pune masina pe o portiune dreapta si va pune un aparat pe fiecare far sa vada cum bat farurile, le va regla cu un imbus din far, sunt niste locuri speciale. iti recomand ca atunci cand iti va regla farurile sa ai butonul de reglaj din interior dat la minim in jos, asa baiatul de la servici iti va putea regla corect farurile, iar cand o sa ai nevoie sa le ridic....le ridici in functie de situatie si de cum vezi ca reactioneaza ceilalti colegi de trafic ; in acelasi timp iti recomand sa nu te "manance pe undeva" si s ale reglezi dupa ochi ....ca o sa ai frigiderul plin de la ceilalti participanti la trafic ......

dute la servici colegu, iti va pune masina pe o portiune dreapta si va pune un aparat pe fiecare far sa vada cum bat farurile, le va regla cu un imbus din far, sunt niste locuri speciale. iti recomand ca atunci cand iti va regla farurile sa ai butonul de reglaj din interior dat la minim in jos, asa baiatul de la servici iti va putea regla corect farurile, iar cand o sa ai nevoie sa le ridic....le ridici in functie de situatie si de cum vezi ca reactioneaza ceilalti colegi de trafic ; in acelasi timp iti recomand sa nu te "manance pe undeva" si s ale reglezi dupa ochi ....ca o sa ai frigiderul plin de la ceilalti participanti la trafic ......

OK ! ASA AM SA FAC ...

total gresit.

farurile se regleaza cand sunt ridicate la maxim,deoarece atunci cand ai greutate in masina automat farurile bat mai sus si deranjeaza ceilalti participanti la trafic si le lasi in jos din rotita ca sa nu mai deranjeze.

cel mai bine este sa le reglezi pe aparat special,dar daca spui ca bat extrem de jos le poti ridica.exista pe far in partea de sus un "surub" din plastic care merge si cu imbus si cu surubelnita in stea.mai este unul in lateral sub rama de la aripa,dar acela este pentru stanga-dreapta.

daca nu te poti duce la un service sa le reglezi,ghideaza-te dupa alta masina.

pe o portiune dreapta si un zid in fata pune o masina careia ii bat farurile bine la o distanta de 8 metri fata de zid.fa niste semne cu o creta si apoi o pui si pe a ta si faci reglajele dupa aia,dar nu uita cu farurile ridicate la maxim din rotita :twoup:

am uitat:in plus stiu ca si cele fara xenon OEM au un autoleveling.

Edited by Alex_wly

si eu am aceeasi problema cu e90-ul, imi bate prea jos faza de intalnire

am citit pe undeva ca e un reglaj manual in far ( era detaliat chiar si cu foto ) dar nu mai gasesc topicul ! unii baieti de pe-aici stiu despre ce vorbesc , DAR.........

Sunt multi care stiu cum se regleaza... poti fi sigur de asta...

Dar cel mai bine pentru tine este cand le ai ridicate cat mai sus, exact invers fata de cum ii este bine celui care vine noaptea din fata.

Deci este un compromis care trebuie facut in niste limite, limite date de un aparat nu ochiometric. Totusi un reglaj defaruri costa sub 50RON si dureaza cateva minute... Ce este asa de greu ???

Daca lumea "ar stii" secretul si toti si le-ar regla cum cred ei, ar fi trist de condus noaptea... Oricum e dar va fi catastrofal...

si eu am aceeasi problema cu e90-ul, imi bate prea jos faza de intalnire

am citit pe undeva ca e un reglaj manual in far ( era detaliat chiar si cu foto ) dar nu mai gasesc topicul ! unii baieti de pe-aici stiu despre ce vorbesc , DAR.........

Sunt multi care stiu cum se regleaza... poti fi sigur de asta...

Dar cel mai bine pentru tine este cand le ai ridicate cat mai sus, exact invers fata de cum ii este bine celui care vine noaptea din fata.

Deci este un compromis care trebuie facut in niste limite, limite date de un aparat nu ochiometric. Totusi un reglaj defaruri costa sub 50RON si dureaza cateva minute... Ce este asa de greu ???

Daca lumea "ar stii" secretul si toti si le-ar regla cum cred ei, ar fi trist de condus noaptea... Oricum e dar va fi catastrofal...

>>>> tot catastrofal e si cand vrei sa faci tu pe filozoful !!!

total gresit.

farurile se regleaza cand sunt ridicate la maxim,deoarece atunci cand ai greutate in masina automat farurile bat mai sus si deranjeaza ceilalti participanti la trafic si le lasi in jos din rotita ca sa nu mai deranjeze.

cel mai bine este sa le reglezi pe aparat special,dar daca spui ca bat extrem de jos le poti ridica.exista pe far in partea de sus un "surub" din plastic care merge si cu imbus si cu surubelnita in stea.mai este unul in lateral sub rama de la aripa,dar acela este pentru stanga-dreapta.

daca nu te poti duce la un service sa le reglezi,ghideaza-te dupa alta masina.

pe o portiune dreapta si un zid in fata pune o masina careia ii bat farurile bine la o distanta de 8 metri fata de zid.fa niste semne cu o creta si apoi o pui si pe a ta si faci reglajele dupa aia,dar nu uita cu farurile ridicate la maxim din rotita :twoup:

am uitat:in plus stiu ca si cele fara xenon OEM au un autoleveling.

multumesc de raspuns ! mie chiar imi bat farurile prea jos , nu e un moft ca sa orbesc pe nu stiu cine ! unii mai avem si alte meserii care nu sunt legate de masini , eu acum nu stiu de ce atata rautate pe unii useri !

Ce rautate e in recomandarea unui service?

Faptul ca iti atrag atentia ca poti incalca legea + deranja pe cailalti participanti la trafic este filosofie???

Pana la urma, fa cum vrei...

aici mai este vorba si de o placere sa lucrezi la masina ta la sfarsit de saptamana ( ca o relaxare ) , ce lege sa incalc cand farurile sunt dereglate deja , nu e vorba de niste nenorociti de 50 ron . eu cred ca se intelege perfect dar altii sunt cum sunt si gata !!

Faptul ca iti atrag atentia ca poti incalca legea

bai da-o dracu....spune-mi un caz in care s-a dat amneda ca are unul farurile reglate sa bata in pomi.daca exista un songur caz atunci eu ma las de condus.

si sa zicem ca exista,atunci idiotii care au xenon pe faruri fara lupa ar trebui impuscati.si sunt milos

Nu stiu ce amenzi/pedepse se pot lua dar exista reglementare in care se spune ca farurile trebuie reglate corespunzator... Deci trebuie PE UN BANC SPECIAL PENTRU REGLAT BECURILE . Ar mai fi bunul simt si respectul pentru ceilalti...

Dar ce mai conteaza?! Avem BMW, il reparam si reglam in spatele blocului ca toti ne pricepem. Surubelnite si trusa de chei avem toti...

cu asta eu am incheiat activitatea pe acest topic

Edited by Bala

referitor la amenzi pt faruri sa stii ca sau dat si s-au dat chiar ziua si stii cum ........ se face o actiune impreuna cu cei de la RAR care vor avea la ei aparatul special de verificat farurile..si uite asa va prind cu farurile reglate prea sus si pac.....amenda ... :twoup:

in alta oridine de idei, pt alex_wly .......vad ca ai luat-o la modul personal ceea ce am declarat eu, se mai procedeaza asa colegu pt ca sunt cate o data unele portiuni de drum in care chiar e bine sa ai posibilitatea sa ridici farurile....si asta ti-o spun din experienta...dar daca le ridici asa tot timpul sa-i orbesti pe ceilalti atunci ...insemna ca nu ai ce cauta la volan ... totul depinde aici de circumstante si de cu mvrea fiecare sa procedeze; eu cand am fost la service sa-mi reglez farurile asa am procedat tocmai pt a avea posibilitatea sa le si ridic cand trebuie...

eu sincer nu am nici o placere sa-mi repar masina in fata blocului ...ca vecinu meu "Costica" cum repara la dacie......... merg pe principiul..unde nu ma pricep nu ma bag, las pe altii care au cunostinta sa faca treaba...tocmai pt a nu face vreo prostie....sau sa ma incadrez in sintagma "meserias de Romania" ...ca toti suntem priceputi la toate.

referitor la amenzi pt faruri sa stii ca sau dat si s-au dat chiar ziua si stii cum ........ se face o actiune impreuna cu cei de la RAR care vor avea la ei aparatul special de verificat farurile..si uite asa va prind cu farurile reglate prea sus si pac.....amenda ... :twoup:

in alta oridine de idei, pt alex_wly .......vad ca ai luat-o la modul personal ceea ce am declarat eu, se mai procedeaza asa colegu pt ca sunt cate o data unele portiuni de drum in care chiar e bine sa ai posibilitatea sa ridici farurile....si asta ti-o spun din experienta...dar daca le ridici asa tot timpul sa-i orbesti pe ceilalti atunci ...insemna ca nu ai ce cauta la volan ... totul depinde aici de circumstante si de cu mvrea fiecare sa procedeze; eu cand am fost la service sa-mi reglez farurile asa am procedat tocmai pt a avea posibilitatea sa le si ridic cand trebuie...

eu sincer nu am nici o placere sa-mi repar masina in fata blocului ...ca vecinu meu "Costica" cum repara la dacie......... merg pe principiul..unde nu ma pricep nu ma bag, las pe altii care au cunostinta sa faca treaba...tocmai pt a nu face vreo prostie....sau sa ma incadrez in sintagma "meserias de Romania" ...ca toti suntem priceputi la toate.

....... eu , din contra as avea o mare placere sa-mi repar propria masina dar nu ma pricep , nu sa o repar in spatele blocului ci in spatele vilei ( imi permit acum sa va spun ca daca tot am bmw , nu da bine sa stau la apartament ci la vila ) , in alta ordine de idei ( tot m-am abatut de la topic ) as fi tare curios cati dintre posesorii de bmw l-au luat pe munca cinstita ( oricare ar fi ea ) si cati pe proxenetism si alte orori din astea ! mi-e teama ca raportul sa nu fie mai mare la cei cu partea ilegala . ma gandesc ca nu cumva de aici sa vina si ideea ,, la service totul , ca am bani "

Am impresia ca ai gresit forumul, cat si marca masinii ... daca tot esti un asa mare "vilos", du`te la service si regleaza-le, costa 25 ron si dureaza 5 minute! Si mie imi place sa lucrez la masina mea ( si nici nu am vila - ITI DAI SEAMA!?! ) .. drept pentru care mi`am facut singur retrofit de la faruri halogen la faruri bi-xenon, apoi am merg frumusel la service sa le reglez, si nu pentru ca nu as fi stiut, ci pentru ca nu am APARATURA NECESARA! Cine spunea ca reglajul se face cu rotita in jos, ori a facut reglajul la Gheorghe Doja, ori vorbeste din povesti, asa cum a spus un alt coleg mai sus, se face cu rotita la maxim in sus, astfel incat sa nu poti deranja ceilalti participanti la trafic dupa chef cu faza scurta ... in concluzie: intiatorul topicului nu face decat sa aduca argumente celor care spun ceea ce spun despre posesorii de BMW ... este destul de trist dar si in mare parte adevarat. Edited by rain

cred ca nu ai citit atent tot ce scrie sau nu ai inteles , chestia cu vila era raspuns la ,, in spatele blocului " dar tie cu retrofitul chiar ca ti-au murit laudatorii...

in alta ordine de idei nu trebuie sa fiu atat de DESTEPT sa-mi dau seama ca alti DESTEPTI ma indeamna sa merg la service cand de fapt eu ma aflu pe un forum de rezolvat probleme tehnice .... daca la fiecare subiect ne-am trimite reciproc la service atunci ce rost ar mai avea acest forum ?

daca esti atent , chiar pe la inceputul topicului mi-am anuntat intentia de a merge la service , apoi m-am lasat angrenat in discutii , PROBABIL CHIAR ESTI UNUL DIN ACEIA CARE SI-AU CUMPARAT BMW-UL DIN ............ SI TE-AI SIMTIT JIGNIT !

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.