Jump to content

Intretinere plastice de proasta calitate(ptr cei cu touring) si regare portiere

ViBogdan

Recommended Posts

As avea si eu doua intrebari. Prima se adreseaza celor care detin Touring-uri. Din cate bine stiti, pe stalpii din spate, si chiar pe marginea de jos a geamurilor laterale din spate exista niste ornamente de plastic foarte subtire si de proasta calitate. Am incercat sa le demontez si remontez sa le mai antifonez si sa le izolez pe margine dar tot mai scot niste sunete ciudate cand treci peste denivelari. Intrebarea mea este in sensul daca exista vreo substanta cu care pot fi Sate sa le mai...."inmoaie"(sa mA exprim mai plastic :twoup:). Sau voi ce alte trucuri folositi incat sa le mai domoliti...de facut nu fac tare...daca ai muzica data putin mai tare nici nu le auzi...dar daca mergi pe silent(ce nu se intmpla decat foarte rar) iti sar in...ureche :) !

Intrebarea numarul doi...pe spate am schimbat chederele de la portiere insa la trecerea peste denivelari(gen limitatoare de viteze mai inalte), mai ales daca le iei sub unghi, tot mai fac sunete. Am ajuns la concluzia ca poate nu am fixate eu portierele bine. Am inteles ca se pot face diverse ajustari...ma poate juta cineva cu niste instructiuni in acest sens...cum se fac si in ce consta aceste ajustari. Multumesc!

Nu am inteles la ce plastice te referi!

Plasticele de pe interiorul stalpului D(daca nu ma insel)....Orientativ piesele 14 si 17. La mine daca apas pe ele scartaie. De asemenea la baza geamurilor laterale din spate(cele din spatele portierelor spate...daca e mai clar asa desi m-am exprimat ca un oligofren :twoup: ) exista niste guri de ventilatie. Plasticul din care sant fabricate e din acelasi material.....cu o torsiune generoasa ca nu nu-i spune groaznic!

Edited by ViBogdan

Nu am inteles la ce plastice te referi!

Plasticele de pe interiorul stalpului D(daca nu ma insel)....Orientativ piesele 14 si 17. La mine daca apas pe ele scartaie. De asemenea la baza geamurilor laterale din spate(cele din spatele portierelor spate...daca e mai clar asa desi m-am exprimat ca un oligofren :twoup: ) exista niste guri de ventilatie. Plasticul din care sant fabricate e din acelasi material.....cu o torsiune generoasa ca nu nu-i spune groaznic!

incearca sa dai cu niste spray luat de la BMW e ceva lubrifiant pe baza de silicon :)

si eu am touring si nu scartie deloc....reglajul usilor,deschide portiera si vezi ca ai o bucata ovala de cauciuc ca un dop asa,scoate-l si vezi ca de acolo se regleaza usa cu un torx,nu mai stiu exact ce marime are torx-ul!

Te referi la acea garnitura de pe portiera? Ai idee si cum se fac reglarile? Adica de ce dau ca sa ce :twoup: ? Eu am schimbat chederele pe spate si inca mai scoate sunetele. Am impresia ca portiera nu pune destula presiune pe chedere, permitandu-le sa creeze frictiune si sa scoata acele sunete enervante!

si eu am touring si nu scartie deloc....reglajul usilor,deschide portiera si vezi ca ai o bucata ovala de cauciuc ca un dop asa,scoate-l si vezi ca de acolo se regleaza usa cu un torx,nu mai stiu exact ce marime are torx-ul!

Te referi la acea garnitura de pe portiera? Ai idee si cum se fac reglarile? Adica de ce dau ca sa ce :twoup: ? Eu am schimbat chederele pe spate si inca mai scoate sunetele. Am impresia ca portiera nu pune destula presiune pe chedere, permitandu-le sa creeze frictiune si sa scoata acele sunete enervante!

a postat alex link-ul cu reglajul de care vorbeam!

super faza cu reglatul portierelor!!! MULTUMIM

Da, am folosit=o si se pare ca a functionat :twoup:. Se inchis parca si ceva mai bine...o fi placebo dar cel putin mie asa mi se pare. Acum trebuie sa mai aflu un mod similar de reglare a haionului si treaba e buna :)!

Cu panourile alea de plastic nu am nici eu probleme. Daca e ceva care sa scartaie la mine (am E91) cred ca sunt chederele de la usi. Insa nu in asemenea hal incat sa nu le pot suprota. Asta desi sunt innebunit si eu de greieri.

In RO nu ai cum sa nu ai greieri... :)

Iti imaginezi ce ferma de greieri am eu in cabrio? :twoup: :) glumesc am si eu 2-3

Voie buna.