Jump to content

Calculator taxe import masini

deathrow

Recommended Posts

Comisia Europeana a decis - Taxa de inmatriculare auto contravine legislatiei UE

Comisia Europeana a decis - Taxa de inmatriculare auto contravine legislatiei UE Taxa de inmatriculare a autoturismelor, care va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2007, este incompatibila atat cu Tratatul de aderare a Romaniei, cat si cu jurisprudenta Curtii Europene de Justitie, se arata in proiectul de Raport al Comisiei Europene.

Singurul neajuns al legislatiei fiscale romanesti, potrivit proiectului de Raport al Comisiei, este introducerea noii taxe pentru inmatriculare care contravine legilatiei europene.

Taxa speciala pentru prima inmatriculare a fost introdusa in Codul Fiscal, pe baza unor principii care vizeaza, in primul rand, protectia mediului. Taxa ar trebui sa descurajeze atat cumpararea de masini cu emisii mari de noxe, cat si invadarea pietei auto romanesti, dupa aderare, cu autoturisme la mana a doua, asa cum a aratat experienta tarilor integrate in UE in 2004. Pretul masinilor second-hand va scadea simtitor, din 2007, dupa aderare, odata cu eliminarea taxelor vamale si a accizelor, iar guvernul vrea sa compenseze pierderea de venituri din aceste surse prin introducerea taxelor pentru inmatriculare.

Pentru masinile euro 5 si euro 4 taxele vor fi mai mici comparativ cu celelalte categorii, intre 50 si cateva sute de euro. In schimb, pentru masinile euro 3 cu o capacitate cilindrica de pana in 1.600 cmc cu o vechime mai mica de sase luni taxa de inmatriculare va fi de 612 euro, iar pentru cele cu o capacitate cilindrica de peste 3.000 cmc dar cu o vechime de sase ani taxa va ajunge la 5.070 euro.

Pentru masinile euro 2, de pana la 1.600 de cmc, taxa va fi de 2.700 euro, iar pentru cele cu o capacitate de peste 3.000 cmc, de 6.240 de euro. Cele mai mari taxe vor fi pentru autoturismele euro 1 si noneuro cu o capacitate cilindrica de peste 3.000 cmc, de 7.020 de euro si, respectiv, 7.500 euro.

La capitolul Taxarea in Romania, proiectul de Raport semnaleaza alinierea legislatiei fiscale romanesti cu cea europeana, cresterea accizelor pana la nivelul minim din UE la majoritatea bunurilor accizate (exceptie fac cele pentru care s-a obtinut preluingirea perioadei de gratie), precum si introducerea regimului intra-comunitar de TVA. Proiectul apreciaza, de asemenea, decizia de desfiintare a magazinelor duty-free de pe frontiere si introducerea in legislatie a masurilor de cooperare administrativa dintre statele UE si Romania.

URAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!  :)  :)

132121[/snapback]

He he, mare bucurie, dar intrebarea e de cand vor alinia parlamentarii nostri legislatia interna la cea europeana?

Deocamdata, nici in ungaria sau polonia nu au foat eliminate asemenea taxe, desi, u.e. le critica vehement.Vor fi scuze de genul vom face, am demarat un proiect legislativ, dar parca vad ca trece un an sau doi dupa aderare pana vor elimina aceste taxe.

In aceeasi nota: deocamadata, codul fiscal nu a mai fost modificat, deci taxa de inmatriculare va deveni aplicabila de la 1 ian. 2007 :blink:

Crisjohn ai o referinta te rog ? de unde ai stirea asta?

Pisica mea asteapa inmatricularea asta de cateva luni....

Sunt proprietar, am masina acasa - e bunul meu - si legea imi interzice sa il folosesc (in acelasi timp, o nenorocire de Olcit din acelasi an, fara Euro e ok...daca imi fac RAR-ul... :blink: ceea ce nu ma mai atrage demult, conduc un Golf4 acum)... Asteptam sa vina 1 Ian. sa o pot inmatricula dar cand vad ca trebuie sa o rascumpar (1993, 1991 cm2, euro1) de fapt sa dau Guvernului (nu cred ca e interesul statului aici, cati romani au cerut taxa asta?) mai mult decat am dat pe ea cand am luat-o! mi se taie respiratia (si asta nu de la gazele camioanelor, autobuzelor si motocicletelor din trafic - ce Euro sau $ or fi avand astea?)... si mi se umezesc ochii... Masina asta m-a slujit cativa ani toata Europa ... numai in Romania nu e buna ! (scuzati.... Romania - ma luase curentul aderarii - oricat ar adera-o unii sau altii.. inca nu e Europa).

Da-mi si mie o speranta...

• 3 weeks later...
URAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!  :blink:  :)

132121[/snapback]

io nu inteleg ce e asa uraa...ca dupa aia daca vreau sa imi aduc un 530d de ex din 2001,2002 da la inscris mai mult decat dau la ora actuala la vama !!!

@:intrebare: pot sa le las inscrie cu nr din tara respectiva? si pot sa merg cu el asa pana cand vreau ?

io nu inteleg ce e asa uraa...ca dupa aia daca vreau sa imi aduc un 530d de ex din 2001,2002 da la inscris mai mult decat dau la ora actuala la vama !!!

@:intrebare: pot sa le las inscrie cu nr din tara respectiva? si pot sa merg cu el asa pana cand vreau ?

141749[/snapback]

Asa e , in cazul descris de tine se va plati mai mult, deci masina va fi mai scumpa. in cea de-a doua situatie, se va putea circula 30 de zile, dupa acest termen, masina trebuie inscrisa in tara unde proprietarul are domiciliul. E o scapare, dar f complicata,in cazul in care iei de la o firma, dar ai pile acolo, si ei iti dau un fel de procura ca lucrezi pt ei, etc, povesti si alte alea, si ei platesc asigurare acolo etc

O sa fie greu fratzi dupa integrare, ca baietii de la guvernare au grija de taxe, dar nu si de salalrii, ca daca aveam ca germanii sau italienii, 2000E pe luna salriu mediu, nu mai guitzam.

Sfat: Cine poate, sa fuga repede si cu toate bagajele de aici.

s-ar putea sa ma injure multa lume, dar eu consider benefica mentinerea unor bariere pecuniare pentru inmatircularea autoturismelor din afara, pentru ca nu e cazul sa patim ca polonezii, care sunt efectiv sufocati de gunoaie pe roti din germania italia, austria, etc, nu mai au nici locuri de parcare nici loc pe strazi, iar noi nu ne permitem deocamdata sa luam masini bune, ci per ansamblu tot de harburi s-ar umple tara...

pe de alta parte nu e corect nici ca mai sunt gunoaie pe roti gata inmatriculate care circula nestingherite, aici asigurarea ar trebui sa faca diferenta...

s-ar putea sa ma injure multa lume, dar eu consider benefica mentinerea unor bariere pecuniare pentru inmatircularea autoturismelor  din afara, pentru ca nu e cazul sa patim ca polonezii, care sunt efectiv sufocati de gunoaie pe roti din germania italia, austria, etc, nu mai au nici locuri de parcare nici loc pe strazi, iar noi nu ne permitem deocamdata sa luam masini bune, ci per ansamblu tot de harburi s-ar umple tara...

pe de alta parte nu e corect nici ca mai sunt gunoaie pe roti gata inmatriculate care circula nestingherite, aici asigurarea ar trebui sa faca diferenta...

143804[/snapback]

pai daca io inafara de bmw altceva nu vreau si inafara de bmw 530d din 2001-2002 nu vreau.... sa zicem ca E60 nu imi permit,si imi iau ce imi permit...E39 an 2001,2002,2003 ! ce fac? numai imi iau pt caa..?? adica cu alte cuvinte suntem obligati sa cumparam masini NU mai vechi de 2,3 ani.. nu ? daca aveam si noi salariile ca la italieni,germani si etc de 2000,2500,3000 euro era altceva...

si pentru ce sa platesc 5000 euro?? cu inscrisu si alea? ca sa isi mareasca parlamentarii salariile si sa isi cumpere TV cu plasma,telefoane si masini??

si pentru ce sa platesc 5000 euro?? cu inscrisu si alea? ca sa isi mareasca parlamentarii salariile si sa isi cumpere TV cu plasma,telefoane si masini??

143809[/snapback]

Pai ce crezi ca parlamentarilor nu le plac BMW-urile? Dar ei le vor noi. :blink:

Cand e / pare sa fie mai convenabil de inmatriculat un euro1 de 1991 cm2 din '93 ... acum sau dupa 01-10-2007 ? Apropos - taxele vamale & celelalte.. se pot plati in Bucuresti sau e °musai° la intrarea in vama? Nu mai vreau sa ies din tara cu masina...

Stie cineva? Multam fain...

Edited by driverX

Cand e / pare sa fie mai convenabil de inmatriculat un euro1 de 1991 cm2 din '93 ... acum sau dupa 01-10-2007 ? Apropos - taxele vamale & celelalte.. se pot plati in Bucuresti sau e °musai° la intrarea in vama? Nu mai vreau sa ies din tara cu masina...

Stie cineva? Multam fain...

144030[/snapback]

pai nu prea vad cum ai inmatricula un euro1 acum... recarosare? chestii d-astea? go for it. La anu o sa fie crima.