Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Intra apa e39

valllentin

Recommended Posts

Azi am descoperit inca o problema la noua mea masina, a plouat toata ziua azi si am descoperit ca am apa sub mocheta din stanga spate.

La o prima inspectie nu se vede sa fi curs pe portiere, cheredele sunt putin uzate, dar in niciun caz nu se justifica atata apa.

Gamul de la portiera e inchis si uscat pe interior.

Aveti idee pe unde ar putea sa intre????

Un sarci :twoup: de-ai da, s-ar si rezolva!

S-a tot scris pe forum despre treaba asta, parerile au fost impartite, asa ca cel mai bine citesti si verifici singur toate variantele (bine, ce am spus eu pe topicurile respective este CEL mai corect, evident).

Nu e condens, nu e infundata scurgerea din portiera, ca apa nu are ce cauta acolo, ci, pur si simplu, ai chederele (cele de la geam) ciupite si uzate pe undeva, ATAT este suficient CA sa se prelinga apa inauntru.

Edited by ihearto

Am gasit topicul, din pacate dupa ce l-am creat pe asta, scuze.

Am fost iar la masina, apa intra pe sub fata de portiera. Trebuie sa dau jos fata de portiera si ce sa fac? Chederele sunt in stare foarte buna, nu cred ca intra pe la chedere.

Gaurile de sub portiera sunt acoperite cu doua capace negre, care nu au gauri in ele. Chestia e ca am scos capacele alea iar inauntru nu este apa. Cel mult e umed.

Edited by valllentin

trebuie sa te intrebi CUM ajunge apa in usa ("pe sub fata de portiera" cum spui tu). Evident, numai pe la chedere are cum sa ajunga acolo, ca doar nu ai geamul sau tabla gaurite. verifica, in special, rama portierei si chederele ei, din ec-am vazut eu pe la imbinarile alea patrunde apa. am rezolvat asa problema cuiva (care nu am credea) in 5 secunde, cu-o mina de pix :twoup:

Nu-ti mai cere scuze, nu ai de ce, mi-era lene sa caut eu.

Am zis eu ca ma enervez daca raspund pe topicul asta :twoup: : mai fratilor, voi trimiteti la efect (apa in usa, in spatele foliei insonorizante) ca mod de rezolvare, fara sa cautati CAUZA pentru care apa ajunge acolo.

Valentin, mai verifica chederul DE LA GEAM. O gaurica cat un varf de ac e suficienta. Daca nu e de acolo, gandeste-te, logic, pe unde ar putea sa patrunda apa in masina, in spate - portbagaj. Deci? :)

Apa intra clar prin portiera, am verificat cu niste hartie...care s-a udat pe unde intra apa.

Ideea e ca oricum intra apa in portiera, se pare ca asa sunt proiectate, chederul de pe geam nu are cum sa fie ermetic, asta e clar, mai ales ca are si material de ala poros ca sa alunece sticla usor, ori pe langa ala clar intra apa.

Tre sa dau fata la portiera jos sa vad exact ce e acolo, mai nasol e ca nu mai am garaj....si afara ploua.... :twoup:

Ihearto esti cam agitat,sincer, apa intra in portiera dar nu trb sa treaca de folie lipita pe usa asa este normal ea se prelinge in exterior prin acele duze negre din usa ,daca ai montat folie neagra pe geam sau ai umblat la fata de usa e normal sa se dezlipeasca putin si sa lase sa intre apa in masina. Eu am rezolvat cu putin silicon transparent .

o parere:

nu e mare dif. intre e38 si e39.

la e38 mai cedeaza conductele de scurgere de la trapa.

la e39 cred ca e piesa 12:

http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=...=05&lang=en

la e38:

http://www.bimmerboard.com/forums/posts/26759

p.s.

la e38, am mers o luna aproape fara fetele de la usi, am spalat masina, dar apa la interior nu am gasit.

Edited by unvicont