Jump to content

problema cu trapa iarna?

B-490-RZV

Recommended Posts

Iarna deschizi trapa?? :twoup:

pt mine e prima iarna in care conduc o masina cu trapa (prima iarna si cu tractiune spate..). intrebarea mea se lega de protejarea trapei pe timpul iernii, daca se poate intampla ceva cu ea de la frig, daca este necesar sa dau cu vreo solutie speciala pe ea sau pe margini etc..normal ca nu deschizi trapa iarna (asta daca nu sunt vreo 15-20grade).

off-topic: mai multe persoane mi-au recomandat sa merg cu un sac de nisip sau ceva greutate in portbagaj pe timpul iernii..pt a avea aderenta mai buna pe rotile spate..ajuta intradevar sau este doar un mit?

Ia-ti niste cauciucuri bune, si nu umbla cu prostii din astea.

Si grija foarte mare la curbe, accelerari.

Referitor la trapa, daca nu o deschizi, nu are nimic.

Chiar si un geam, daca e inghetat, si vrei sa-l deschizi, risti sa iasa din suport.

Probabil asa ceva se poate intampla si la trapa, daca o vei deschide.

Trapa are si ea un cheder. Ca orice alt cheder poate imbatrani si sufera de la frig, apa inghetata pe el, etc... Exista o solutie de dat pe chedere, eu am luat una de la nigrin cu care dai pe toate chederele inclusiv pe cel de la trapa.E foarte buna, practic face chederele mai moi si le protejeaza de inghet, intinereste cauciulul ala si ramane un strat protector pe el. E si o solutie originala BMW..BMW Gummipflege. Pe aia de la nigirn am dat vreo 5 euro cred, am gasit-o la practiker... iti ajunge sa dai cu ea 4 ani, e foarte buna.

Totodata sa fii atent ca la trapa ai niste scurgeri, sa ai grija sa nu fie infundate. Daca sunt infundate ai sanse sa ai apa in masina. Eu folosesc trapa inclusiv iarna tot timpul ca sunt fumator.....

nigrin.jpg

Edited by DOMI

Pe bune, o folosesc non stop, nu are nici pe dracu, inclusiv la -15 grade..

Normal ca daca a fost zapada ceva curat si eu cu o maturica pe acolo... si inainte de fiecare iarna dau cu solutia aia...NU am nici o problema si masina mai are un an si face majoratul ... are 17 ani saraca...

si eu o foloseam iarna, nu sunt probleme, decat daca iti ingheata pe la cheder, dar poti urma sfatul lui DOMI, e bun, si eu foloseam solutia aceea iarna pentru chedere. Dar e bine sa o deschizi dupa ce ti s-a incalzit bine in interior ca sa fii sigur ca s-a dezeghetat. Edited by mik15

Eu fumez in masina, iarna in special doar salt trapa sus. Nu stiu cum ai tu, la mine are o optiune in care se salta doar fundul ei, am pus o poza mai jos. Cat fumez merg cu ea asa. Oricum nu simt curent la cap in pozitia aia.. o inchid ca se face frig..Si in general nu se simte in fata, pe aia din spate probabil ii ia dracul iarna dar nu e problema mea...Daca nu le place sa mearga cu masina lor..:twoup:

+1 stress.. e si mult mai putin zgomotoasa.. cu ea in poztia aia sar si de 160 km/h fara sa imi vajaie capul de zgomot sau altceva..

sunroof.jpg

Edited by DOMI

si eu o folosesc iarna si tot in sus.nu cred ca o foloseste cineva deschisa complet :twoup:).

si domi tot in sus o folosea.de ce va ganditi toti ca merge cu ea deschisa complet????

fumul de tigara iese foarte repede cand este deschisa in sus nu deschisa complet :)

si o deschid doar cand interiorul este la temperatura de peste20 de grade.sa nu fie ighetata

Edited by Alex_wly

eu zero probleme cu trapa in 3 ani si jumatate ... ma rog nici nu o folosesc... stau si ma intreb de ce am comandat'o :) ... trapa mi se pare ok in serile, noptile de vara, toamna ..... si atat...

Eu, cu exceptia iernii, folosesc tot timpul trapa. O tin ridicata. Imi place la nebunie! Iar cand e vara, o tin trasa de tot, mai ales seara e o adevarata placere... :twoup:

Edited by Bobo1987

sa inteleg ca trebuie sa o las sa se incalzeasca bine inauntru inainte de a o deschide pentru a nu dauna chederului...de fumat, nu fumez, dar poate pe parcursul a 3luni poate simt nevoia macar o data sa deschid trapa..

iarna nici nu prea ai de ce sa o folosesti , in mod sigur nu o vei deschide cand e masina plina de zapada :twoup: Ai sa observi ca daca nu tragi capacul de la trapa , capitonajul interior se incalzeste putin mai greu habitaclul dimineata . Eu il trag pana se incalzeste si apoi il deschid .