Jump to content

Led buton geam electric

ral

Recommended Posts

Salut,stie cineva de cati v este ledul de la butonul care actioneaza geamul?Tot ma chinui sa-l schimb si nu nimeresc nici unul bun,prima data am pus un bec de instalatie dar se incalzea foarte tare,a tinut o saptamana si s-a ars,apoi am luat un led de 12v cu rezistenta,dar nu vrea sa se aprinda conectat la buton,in schimb la bricheta merge.

iti trebuie led de 3 mm parca.daca te mai intereseaza ma uit maine.tot ce trebuie sa faci e sa cumperi un led de alta culoare si sa-l lipesti in locul celui portocaliu,bineinteles pastrand polaritatea.mie mi a iesit din prima. e foarte simplu mai ales ca nu trebuie inseriat cu o rezistenta aditionala deoarece aceasta exista deja si nu mai ai treaba...

Salut,stie cineva de cati v este ledul de la butonul care actioneaza geamul?Tot ma chinui sa-l schimb si nu nimeresc nici unul bun,prima data am pus un bec de instalatie dar se incalzea foarte tare,a tinut o saptamana si s-a ars,apoi am luat un led de 12v cu rezistenta,dar nu vrea sa se aprinda conectat la buton,in schimb la bricheta merge.

Orice led cu o rezistenta de 1k-ohm in serie* , atentie conteaza daca il pui cu polaritatea inversata. Daca-l pui invers nu se arde, pur si simplu nu se aprinde. Daca il pui fara rezistenta in schimb se arde instantaneu (si silentios).

Eu am cumparat led-uri super-bright portocalii (ebay) si am inlocuit pana acum ce a picat (butoanele astea, afisajul de la casetofon si afisajul de la odometru). Lumina arata aproape la fel ca pe original, putin de tot mai deschisa nuanta dar led-urile nu se vor mai arde niciodata.

* - daca vrei calcul mai exact al rezistentei vezi aici: http://www.hebeiltd.com.cn/?p=zz.led.resistor.calculator daca nu pune 1k cum ti-am spus si va fi ok.

mie mi-a pus leduri un coleg care se ocupa cu asa ceva,am optat pt rosu pt ca am si schimbatorul iluminat cu rosu si butonul de avarie este tot rosu si sa fie totul la fel acolo,o sa-l intreb luni ce dimensiune si ce voltaj a pus si va anunt,oricum merita din plin upgrade-ul asta

• 1 month later...