Jump to content

ulei servodirectie e39 din 2002

Recommended Posts

Salutare tuturor! Am un 520d touring din 2002(e39) si de doua saptamini am un zgomot ca un scrisnit cind efectuez viraje in ambele parti.Am observat ca este mult mai pronuntat cind este mai frig afara si cind virajul se apropie de maxim.Ce poate fi? Caseta,pompa de servo sau uleiul care eu presupun ca nu a fost schimbat niciodata.Va rog spuneti-mi ce ulei este nevoie ca sa incep cu ce este mai ieftin sau spuneti-mi care credeti ca ar fi defectul.Va multumesc!

Poti incepe cu verificarea nivelului lichidului de servo. Daca trebuie completat, verifica pe unde ai pierdere de lichid!

aceasi problema am avut-o si eu am completat cu 200ml de ulei si a disparut complet,iar acum nu mai scade nici nivelul la ulei.

am luat ulei original

Recomandat este ca la 2 ani sa schimbi toate fluidele se aprinde si ceasul in bord cel de linga linia care indica uzura uleiului de motor,uleiul pierde din proprietati daca aveai sub nivel inseaman ca pierde pe undeva (caseta sau alt loc) . Si eu am avut aceasta problema iarna trecuta datorata temperaturilor foarte scazute, am schimbat si lichidul de servo si cel de frana.

Bun, o mana de ajutor, hai sa facem o lista cu TOATE ULEIURILE/LICHIDEELE ce ar trebui schimbate la un e39 (automat in cazul meu :twoup: ):

- ulei de motor

- lichid de frana

- lichid de racire (antigel)

- ulei la cutia de viteze

- ulei servodirectie

- lichid (?!) diferential (?)

marca, tipul, ce altceva mi-a scapat?

Mersi pentru topic, ca de mult voiam sa intreb, am de gand sa le schimb pe toate.

- ulei de motor -aici pune fiecare ce vrea eu pun 5w 40castrol

- lichid de frana -l-am schimbat recent,imi luasem castrol dot4 dar unde l-am schimbat aveau aparatul incarcat cu bosch dot4 da tot aia e

- lichid de racire (antigel) -antigel G12 recomandat original

- ulei la cutia de viteze -asta se schimba la 150k km dupa cum zice cartea sau oricand cand e nevoie(adica cutia nu lucreaza normal)

-ulei cutie de viteze manuala -e life time,dar se schimba daca e nevoie

- ulei servodirectie -ulei ATF original

- ulei e si in diferential- l-am schimbat dar nu mai imi aduc aminte ce am pus

-ar mai fi uleiul la compresorul de clima,am citit undeva pe un topic dar nu am inteles pana la urma daca se schimba sau nu.a schimbat cineva???

-freonul-se completaza cand e nevoie

da mi-a mai scapat si mie ceva completati va rog