Jump to content

Anvelope E6- runflat sau nu?

Mtljckt

Recommended Posts

Salut

Am nevoie de un sfat, daca v-ati lovit de problema asta. Am un E60 540iA, facelift. Motor greu, spun cei de la Filaret ca nu se poate pune orice tip de janta pe el. Tind sa ii cred, e o masina f grea deci jantele mai "moi" vor avea de suferit mai mult.

Vreau sa cumpar un set original complet de roti, cu anvelope de iarna. Pretul de la BMW este f bun, sub pretul pietei (intre 7-12mil pe roata, cu anvelope Dunlop 3D). Pana aici totul OK. Problema e ca nu gasesc decat runflat. Dimensiune minima pt janta e 17 (stiu, arata mai frumos).

Masina are o echipare mai sportiva cu amortizoare si suspensii foarte rigide. Se simt toate gropile si pe langa disconfort, toate piesele au de suferit.

Ce parere aveti, sunt rotile runflat mai putin confortabile decat cele normale sau problema va ramane, tinand cont de amortizoarele sport?

Voi cum ati procedat?

PS: Anterior am avut un e39, respectiv e34. ambele folosind 15. Extrem de confortabile.

runflat are clar flancurile mult mai dure.

asta + suspensie sport = o vizita lunara la un medic internist pt rinichi, la stomatolog pt dinti , la mecanicos pt articulatii / bucse si strans ce s-a slabit intre timp.

masina aia a ta e o masina fosrte buna dar pt o tara civilizata.

personal , cred ca in RO, masina aia merge pe sfert din ce stie si poate.

daca pui RFT clar vei pierde la comfort. Limitarea in jos la dimesiunilor jantei vine in primul rand de la dimensiunea discurilor de frana, de asta nu poti pune mai mici de 17 inch. Vezi si tu poate negociezi cu ei sa iti dea jentile cu anvelope normale, poate mai dai o mica diferenta daca zici ca e super oferta, in vremurile astea de foamete se negociaza orice..inclusiv la reprezenta la BMW.

Daca nu vor sa te piarda de client vor gasi o solutie, insista..

Runflat sunt mai zgomotoase Âşi mai dure, ĂŽnsĂŁ sunt Âşi mai sigure.

Pe de altã parte, pentru M-uri nu existã RFT ºi nu plânge nimeni.

Legat de cât la sutã din capacitatea maºinii foloseºti, e doar treaba ta, pe banii tãi ai Întotdeauna dreptate, cine considerã cã maºina X e prea mult pentru România n-are decât sã nu-ºi cumpere, poate sã meargã ºi pe jos, doar mersul pe jos face piciorul frumos.

Eu am dat 1000 de lei pe wintersport 3D runflat si cele normale erau 800 de lei .

Pretul este pentru una bucata de 225/50/17

Consider ca pentru 200 de lei prefer sa nu-mi bat capul cand fac pana.

Iar pentru carcotasii care zic ca nu fac pana cred ca mai gasesc holsurubul infipt in cauciuc acum o saptamana.

Iar pentru carcatasii care zic ca se rezolva cu snur sau sprei as fi foarte curios cum puteau repara o gaura de holsurub intrat pe diagonala cumva sub un "dinte" de profil.

Deci pretul pe care ti l-au oferit tie pe roata este foarte ok.(acum verifica si DOT-ul , macar ale mele sunt 4410 :twoup: )