Jump to content

frana efficient dynamics

Core

Recommended Posts

Am mers cred vreo 50 km prin oras cu pneurile avand presiuni 0.5-0.6 bar mai putin decat trebuia. Au ceva cauciucurile? Nu mi-a semnalizat in bord nimic.

One more, voi cat de mult incetiniti cand treceti peste liniile de tramvai In Bucuresti? In Bucuresti cred ca nici frana de motor nu pun prea multi.

Am mers acum 5-6 saptamani cu o roata pe pana vreo 30 km(duminica seara(totul inchis) intre urziceni si bucuresti pana am gasit o vulcanizare).Pana acum nu am avut probleme cu cauciucul ala,dar era f fierbinte cand am tras pe dreapta.Oricum,run flat-urile sunt facute din fabrica mai rezistente la socuri si la mers pe pana etc.

Referitor la liniile de tramvai...depinde de cat de mult tii la masina(suspensii etc).

Frana de motor:pai din ce mai rasfoiesc pe forumuri,cred ca 50% nu stiu sa o foloseasca si inca 40% sunt genul ala care ii da in gura ca sa fie primul la semafor si apoi pune frana "in gat" ca sa mai si opreasca.Economic si sanatos...NOT !

Este normal sa se incinga. Dar, toata smecheria cu run-flat este ca mergi cu pana la 80 km/h (60 sa fi on the safe side), si sa mai faci si pauze din cand in cand. Nu te mai tine presiunea aerului din interior, ci cauciucul mai gros de pe laturi. + daca dai in vreo groapa cu roata pe pana ai toate sansele sa iti sara de pe janta anvelopa.

Eu am reusit sa tai unul super gigea - pe lung - pe o sina de tramvai. Chiar daca pe laturi este super gros, suprafata de rulare este cat se poate de comuna.

Asa cum am mai spus, eu folosesc frana de motor in combinatie cu frana normala in mod regulat. Mi se pare mult mai safe, cu conditia sa nu bruschezi. Ca si in cazul franelor "in gat", bruscarea masinii duce la pierderi de stabilitate si chiar de fiabilitate.

• 2 weeks later...
O intrebare pentru posesorii de seria 1, la mine daca sta masina 10 zile, atunci cand plec, la cateva roti se smite cauciucul ca e aplatizat in locul in care a facut contact cu solul, pentru cateva sute de metri. La voi se intampla la fel? Am run on flat.

Am vazut o husa pentru geamuri, pt parbriz si geamuri laterale. Mi-as lua una dar e cam ieftina,240 lei. Am intrebat la 3 dealeri in Bucuresti si 1 in Pitesti. Cred ca ar putea sa "faca picioare". ma gandesc ca ar putea ajuta la problema inghetarii geamurilor iarna? Ce ziceti, merita sa iti iei?

Am descoperit ca E87, seria 1 in 5 usi are cadru la geam, ceea ce este minunat. Nu sunt sigur, m-am uitat aseara la unul si era intuneric.

Am mers cred vreo 50 km prin oras cu pneurile avand presiuni 0.5-0.6 bar mai putin decat trebuia. Au ceva cauciucurile? Nu mi-a semnalizat in bord nimic.

One more, voi cat de mult incetiniti cand treceti peste liniile de tramvai In Bucuresti? In Bucuresti cred ca nici frana de motor nu pun prea multi.

Toate liniile de tramvai in treapta 2 masina sa curga deci 20km/h

Foarte rar frana de motor/ doar cand simt ca masina nu se mai poate oprii decat cu frana de motor.

Din treapta in care esti lasi masina sa curga pana la turatia de 1000 si ceva dupa care o poti scoate bine mergi pe liber si porma incepi sa calci frana.

• 2 weeks later...

Am primit odata cu masina un grilaj de plastic, pentru portbagaj ma gandesc, aproximativ 60 x 20cm. Am un 116i cu 3 usi, facelift model 2009.

Nici pana acum nu am reusit sa vad de unde este. Stie cineva unde si cum se prinde acest plastic?

Cei care stati prin Bucuresti pe unde ati facut ITP-ul?

Edited by Core

Am primit odata cu masina un grilaj de plastic, pentru portbagaj ma gandesc, aproximativ 60 x 20cm. Am un 116i cu 3 usi, facelift model 2009.

Nici pana acum nu am reusit sa vad de unde este. Stie cineva unde si cum se prinde acest plastic?

Cei care stati prin Bucuresti pe unde ati facut ITP-ul?

Exista un grilaj de plastic care se monteaza in spate, intre bancheta si portbagaj, ca sa te protejeze in cazul in care incarci fara capacul respectiv. Presupun ca la asta te referi.

ITP - ul - pe soseaua chitila, imediat dupa pod venind dinspre calea grivitei, sunt vreo 3 puncte de ITP. Eu am mers la unul oarecare (in interiorul unei fabrici cred ca era.. ) unde se facea doar ITP. 10 minute si mi au pus stampila :twoup: