Jump to content

Vreau un sfat

kathalin

Recommended Posts

Bun...mergeam pe banda 1 pe sos Fundeni si am dat semnal dreapta ca sa intru in interiorul unei parcari,vine unu din spate cu viteza si intra in spatele meu,pozitia la masina mea era putin spre drepata cu botul urcat pe trotuar,asteptand sa imi deschida bariera sa pot intra in curte si lovitura la mine e pe bara spate in lateral .Politia a constatat ca eu am fost vinovat ca NU M-AM ASIGURAT!!!!!Celalalt a spus ca eu am vrut sa fac dreapta din banda 2 si ca i-am taiat fata,dar eu eram aproape oprit .Daca as fi stat paralel cu bordura a zis cap de creta ca se schimba situatia si ca trebuia sa astept pana imi deschide bariera si dupa sa ma angajez in manevra ,nu sa stau cum am descris mai inainte.Poate eu sunt in eroare dar m-am certat rau cu aia de la accidente usoare ,mai ales ca ala a intervenit aiurea cu unu pe acolo si a apelat si la un santaj emotional ca e bolnav cu inima ,ca se ducea la spital,ca nu are bani sa isi faca masina,ca eu am vrut sa imi schimb bara la masina (nu avea absolut nici o zgarietura bara,masina o luasem de 2 sapt)etc.....vreau sa fac contestatie in instanta si sfatul pe care vi-l cer este daca se merita sau nu?

Eu mari avarii nu am dar m-a deranjat la culme cum dupa parerea mea mori cu legea in mana,din cauza la interventii.

p.s.2. Un inspector la Ardaf?

post-22896-1291045557_thumb.jpg

post-22896-1291045596_thumb.jpg

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Bun...mergeam pe banda 1 pe sos Fundeni si am dat semnal dreapta ca sa intru in interiorul unei parcari,vine unu din spate cu viteza si intra in spatele meu,pozitia la masina mea era putin spre drepata cu botul urcat pe trotuar,asteptand sa imi deschida bariera sa pot intra in curte si lovitura la mine e pe bara spate in lateral .Politia a constatat ca eu am fost vinovat ca NU M-AM ASIGURAT!!!!!Celalalt a spus ca eu am vrut sa fac dreapta din banda 2 si ca i-am taiat fata,dar eu eram aproape oprit .Daca as fi stat paralel cu bordura a zis cap de creta ca se schimba situatia si ca trebuia sa astept pana imi deschide bariera si dupa sa ma angajez in manevra ,nu sa stau cum am descris mai inainte.Poate eu sunt in eroare dar m-am certat rau cu aia de la accidente usoare ,mai ales ca ala a intervenit aiurea cu unu pe acolo si a apelat si la un santaj emotional ca e bolnav cu inima ,ca se ducea la spital,ca nu are bani sa isi faca masina,ca eu am vrut sa imi schimb bara la masina (nu avea absolut nici o zgarietura bara,masina o luasem de 2 sapt)etc.....vreau sa fac contestatie in instanta si sfatul pe care vi-l cer este daca se merita sau nu?

Eu mari avarii nu am dar m-a deranjat la culme cum dupa parerea mea mori cu legea in mana,din cauza la interventii.

p.s.2. Un inspector la Ardaf?

In opinia mea tu esti cel care are dreptate. Mare lucru nu cred ca rezolvi in instanta si daca rezolvi ceva dureaza mult timp (si-ti consuma si o gramada de nervi), trebuia sa faci scandal la politie si sa nu-i dai copie dupa asigurare omului cu vw golf.

Din cate se vede el este cel ce nu a respectat distanta regulamentara de 50m. Ma bucura faptul ca Bmw-ul e tare...comparand daunele tale cu daunele lui.

Multa bafta!

Edited by chelban

norocul tau a fost ca a intrat fix in capatul armaturii , din ce se vede panoul spate nu e afectat si nici macar stopul , doar bara si posibil armatura sa fie usor infundata . Se pare ca din declaratii l-a crezut pe ala si anume ca tu de fapt i-ai taiat calea si nu ai acordat prioritate . Edited by Myx

Dupa parerea mea ar merge incercat un proces mai ale ca u nu ai de pierdut cine stie ce,bara in ambele cazuri o pui pe banii tai.Nu cheltui f mult cu procesul ca nu iti trebuie avocat,doar sa ai cativa martori si cu ocazia asta iti recuperezi cheltuielile facute cu bara. Sa le mai dam o lectie la pilosii astia

tu ai dreptate, fa contestatie si pune 2 martori si cere si daune si fa si o plangere pentru abuz organelor. se vede clar, mai ales ca ai si poze, si la o expeertiza s-ar dovedi ca ai dreptate si ca accidentul s-a produs in urmea neadaptarii distantei regulamentare a conducatorului cu golful! avariile si la masina ta nu sunt chiar asa ieftine, bara+vopsit+demontat+montat; armatura+montat+demontat, poate si un senzor de parcare..cu piese sh zic eu ca te-ar duce in 350-400E. Edited by Sorin7650

Nici sa nu stai pe ganduri sa nu actionezi in instanta ! Te duci si contesti procesul-verbal ! Nu ma pricep prea bine dar trebuie sa il chemi in judecata si pe politistul care a semnat si te-a scos vinovat ! Gasesti 3-4 martori si ai rezolvat. Tu trebuia sa scrii la mentiuni ca te consideri nevinovat si nici nu trebuia sa-i dai asigurarea nesimtitului aluia !

Asigurarea nu i-am dat-o pentru ca nu mi-a cerut-o nici politistrul nici ala cu golfu,dar are pe pv seria si numarul de la asigurarea.Sper din tot sufletul maine dimineata sa merg acolo unde vroiam sa intru in parcare si sa vad daca camerele de supraveghere ale cladirii au inregistrat momentul si daca da fara doar si poate o sa fac contestatie la PV.Eu am crezut ca e un om amarat si nu m-am gandit niciodata ca intervine cu cineva peste politist ,credeam ca o tine pe a lui din dorintea de a incerca sa isi faca masina pe asigurarea mea ca are o avarie mult mai mare,nu ma asteptam sa vina cu interventii,dar m-am inselat si cand mi-am dat seama ce se intampla era prea tarziu,oricum FOARTE URATA PROSTEALA politistului care a intocmit procesul verbal.

Ca de ce sunt lovit in coltul barii ?I-am explicat ca masina era cu botul pe trotuar si asteptam sa imi ridice bariera si preventiv sa nu ocup banda de circulatie sa nu vina unu ca idiotu asta eram pozitionat in felul ala ,si cand colo politistru ca trebuia sa stau paralel cu bordura si sa astept!!!!!!!!!

I-am zis politistului ca o sa ajungem sa ne batem pe strada ,sa ne facem dreptate singuri,ca si la politie daca ajung ,este degeaba ,ca oricum intocmesc dupa ureche si dupa soaptele din ureche,dar prea prea prea pe FATA,daca erau cumva atenuante si era loc de intors mai ziceam ,dar cu toate pilele dupa mine agentul constatator care a intocmit s-a expus mult ,a interpretat legea dupa mine total total prosteste si pentru o spaga de la ala se risca aiurea.

Edited by kathalin

trebuia sa il intrebi unde scrie ca masina ta trebuia sa fie paralela cu trotuarul in momentul acelei manevre? ai semnalizat, te-ai incadrat corect,cel din spate trebuia sa astepte,asa ar fii normal... ocupai acea banda de mers, iar participantul la trafic din spate trebuie sa pastreze distanta regulamentara (care? nu se stie...dar e distanta regulamentara,in fine) . ce japca la drumul mare... pierzi si din buzunar si din demnitatea ta ca persoana daca te lasi prostit!

Eu cred ca politistul a avut dreptate. Eu cred ca tu ai fost de vina si iti spun si de ce.

Din ce se vede in poze masina ta era ...sa zicem...parcata pana asteptai sa iti deschida poarta. Eu din cate stiu nu ai voie sa ti masina oprita asa,tu practic ai blocat drumul,masina fiind parcata cam lateral. Daca tu opreai masina in strada si nu incercai sa o urci pe boldura ca sa o bagi in curte atunci el era de vina ca nu a pastrat distanta,ca te`a lovit in SPATE. (botul masinii lui in spatele masinii tale,nu intr`o parte)

Eu cred ca politistul a avut dreptate. Eu cred ca tu ai fost de vina si iti spun si de ce.

Din ce se vede in poze masina ta era ...sa zicem...parcata pana asteptai sa iti deschida poarta. Eu din cate stiu nu ai voie sa ti masina oprita asa,tu practic ai blocat drumul,masina fiind parcata cam lateral. Daca tu opreai masina in strada si nu incercai sa o urci pe boldura ca sa o bagi in curte atunci el era de vina ca nu a pastrat distanta,ca te`a lovit in SPATE. (botul masinii lui in spatele masinii tale,nu intr`o parte)

unde scrie asta in lege ?

unde scrie asta in lege ?

10. Oprirea, stationarea si parcarea

(5)Vehiculul oprit sau stationat pe partea carosabila trebuie asezat lânga si În paralel cu marginea acesteia, pe un singur rând, daca printr-un alt mijloc de semnalizare nu se dispune altfel.

Poate sunt eu din Pitesti ,dar codul rutier l-am citit cand am luat permisul.

Edited by Soare Mrs

Orice lovitura din spate este vinovatie curata....Nepastrarea distantei regulamentare de mers....Scrie si in codul rutier....Restul e prosteala pe fata

aici gresesti,exemplu clar: are stop si apuca sa vireze si tu il lovesti in spate in intersectie. E vina lui

grozadan - tu ai perfecta dreptate dar daca nu ai camera sau martori cum demonstrezi ca ti-a veni din lateral daca a apucat sa se pozitioneze ok ?

situatia e hilara si nu inteleg cum lovit din spate iesi vinovat. Omul a intrat pe straduta , daca apare un om , biciclist , copil ,alt obstacol in calea lui si trebuia sa opreasca pt cateva sec care mai era situatia atunci . la cum privesc unii lucrurile trebuie sa faci rapid dreapta ca sa nu te loveasca berbecul din spate ca iesi vinovat ca te-ai miscat incet . Si daca nu erai tu si era un om acolo tot asa tare intra ? Situatie similara am patit si eu , dar am venit pe interiorul lui , el practic a virat fara sa se asigure si atunci l-am pocnit exact in lateral, exact ca in poza . F clar cine era vinovatul . Edited by Myx

10. Oprirea, stationarea si parcarea

(5)Vehiculul oprit sau stationat pe partea carosabila trebuie asezat lânga si În paralel cu marginea acesteia, pe un singur rând, daca printr-un alt mijloc de semnalizare nu se dispune altfel.

el nu a oprit / stationat pe carosabil, era in timpul accesului intr-un spatiu amenajat pentru parcare, exista vizibila deformarea de acces pe trotuar, daca nu se pozitiona pt acces, trebuia sa dea telefon sa-i deschida parcarea ?

Edited by brownshark

Orice lovitura din spate este vinovatie curata....Nepastrarea distantei regulamentare de mers....Scrie si in codul rutier....Restul e prosteala pe fata

aici gresesti,exemplu clar: are stop si apuca sa vireze si tu il lovesti in spate in intersectie. E vina lui

de ce e vina lui ?

daca vrei neaparat sa ai dai o lectie nu ai dai asigurarea ta(inainte chiar trebuia sa scrii pe asigurare ca esti de acord ca daunele de la masina lui sa se repare pe asigurarea ta parca)

@soare demonstreaza ca masina stationa acolo,de fapt mai bine te rog sa imi definesti termenii stationare si oprire.

Edited by alex230ro

@brownshark : Nu conteaza, trebuie sa astepte paralel cu trotuarul pana se deschidea poarta. Nu era amenajat pentru parcare , era amenajat pentru accesul in curtea respectiva. Si cum era in mers daca poarta era inchisa?

daca ar fi cum zici tu, din pozitia paralel cu trotuarul cum stie cel cu parcarea ca solicita sa-i ridice bariera, il intreaba la tel ?