Jump to content

Vreau un sfat

kathalin

Recommended Posts

Soare Mrs: Cristi

Soare Mrs: daca s`au lovit asa...cine e de vina?

You have sent 1 photo to Cristian Ice.

Imag003.jpg

Cristian Ice: era parcat ?

Soare Mrs: da,astepta sa`i deschida aia poarta

Cristian Ice: culpa comuna

Cristian Ice: ala ca nu s-a asigurat

Cristian Ice is typing...

Cristian Ice: si ala stationare nereg

Soare Mrs: OK

Soare Mrs: mersi

Asta mi`a zis un politist

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ce sa inteleg k eu sunt absurd si sunt vinovat?Eu nu eram oprit,stationat,parcat,eram angajat in manevra de a vira la dreapta si nu puteam sa zbor peste bordura aia mica de la trotuar,am incetinit si aproape am oprit ca sa trec usor peste denivelare .Legea in cazul asta e absurda si nu mai inteleg ce ar fi trebuit sa fac?Sau trebuia sa intru in curte cu viteza de deplasare de inainte.?Ma rog.........o sa vad maine pe camere si dupa sa consult un avocat sau daca e cineva pe forum cu studii juridice specializat pe asa ceva raman dator.

La un moment politistu zice k ma intelege ca om ca si el ar fi facut la fel ca mine ,dar legea prevede ca am procedeat gresit!Unde dreacu?Ce sa fac ,sa cobor din masina cu o pancarda cu ocolire,inainte sa scot capu pe geam sa urlu,am dat semnal,am franat,am fost incadrat corect,si se gaseste piele p..l asta ca domne de ce nu era masina paralela cu bordura si ca nu m-am asigurat.....unde sa ma asigur???

Daca as fi facut dreapta pe o strada si era un pieton angajat in trecerea strazi si cum trecerea nu e imediat pe intersectie,este la 3-4 pasi de iti permite sa bagi botu masinii pe strada si il observ pe ala ,ar fi trebuit sa nu opresc ?sa il lovesc pe pieton?ca daca ma opresc si ma loveste unu din spate iar sunt eu vinovat!!!

In PV gaboru a trecut ca am condus auto cu nr xxx pe sos Fundeni si in dreptul cladiri x nu s-a asigurat la schimbarea directie de mers spre dreapta si a fost tamponat de auto nr yyy condus de ppp.

aici gresesti,exemplu clar: are stop si apuca sa vireze si tu il lovesti in spate in intersectie. E vina lui

Cap de creta romanesc, nu este de aceeasi parere. A patit-o un prieten de-al meu.

I-a iesit unu' in fata de pe un drum fara prioritate, el a franat, dar totusi l-a lovit in spate.

Nenea cap de creta cu tarate in el, a spus ca este lovitura din spate, si l-a scos vinovat. :)

In cazul tau(sa fiu in topic), este pacat sa nu faci contestatie. :twoup:

Edited by blogeranonim

@brownshark : Nu conteaza, trebuie sa astepte paralel cu trotuarul pana se deschidea poarta. Nu era amenajat pentru parcare , era amenajat pentru accesul in curtea respectiva. Si cum era in mers daca poarta era inchisa?

daca ar fi cum zici tu, din pozitia paralel cu trotuarul cum stie cel cu parcarea ca solicita sa-i ridice bariera, il intreaba la tel ?

Ii dadea SMS....SESAM DESCHIDE! :twoup:

mai e un text in lege care spune ca dai prioritate la masinile intrate in intersectie. :twoup:

Cititi si voi ce scrieti: ca nu a pus masina regulamentar de aia e vinovat. Frate, pai merg pe strada si vad pe unul cu masina pusa stramb si ii trag una ca el e vinovat, ca nu a parcat masina regulamentar. Fiti seriosi.

In cazul extrem ca politistul a interpretat ca nu s-a incadrat corect, ii dadea o amenda 2 puncte. Celalalt a provocat accidentul ca a intrat in BMW. Vorbim pe langa subiect.

Pe PV scrie ca nu s-a asigurat la schimbarea directiei de sens. E singura scapare pt lovitura din lateral-spate. Cum tu erai pe banda 1 si ala nu era bicicleta n-are nici o treaba cu asiguratul. Tu contesti PV-ul, contesti ce scrie in el si sustii cu pozele. Lasa can-can-ul de pe forum.

Edited by chiciuc

Bun...mergeam pe banda 1 pe sos Fundeni si am dat semnal dreapta ca sa intru in interiorul unei parcari,vine unu din spate cu viteza si intra in spatele meu,pozitia la masina mea era putin spre drepata cu botul urcat pe trotuar,asteptand sa imi deschida bariera sa pot intra in curte si lovitura la mine e pe bara spate in lateral .Politia a constatat ca eu am fost vinovat ca NU M-AM ASIGURAT!!!!!Celalalt a spus ca eu am vrut sa fac dreapta din banda 2 si ca i-am taiat fata,dar eu eram aproape oprit .Daca as fi stat paralel cu bordura a zis cap de creta ca se schimba situatia si ca trebuia sa astept pana imi deschide bariera si dupa sa ma angajez in manevra ,nu sa stau cum am descris mai inainte.Poate eu sunt in eroare dar m-am certat rau cu aia de la accidente usoare ,mai ales ca ala a intervenit aiurea cu unu pe acolo si a apelat si la un santaj emotional ca e bolnav cu inima ,ca se ducea la spital,ca nu are bani sa isi faca masina,ca eu am vrut sa imi schimb bara la masina (nu avea absolut nici o zgarietura bara,masina o luasem de 2 sapt)etc.....vreau sa fac contestatie in instanta si sfatul pe care vi-l cer este daca se merita sau nu?

Eu mari avarii nu am dar m-a deranjat la culme cum dupa parerea mea mori cu legea in mana,din cauza la interventii.

p.s.2. Un inspector la Ardaf?

Fi atent cum faci!

Mergi la judecatoria de la tine din oras si sigur gasesti un grefier pe acolo si il rogi sa iti tehnoredacteze O PLANGERE CONTRAVENTIONALA LA PROCESUL VERBAL PE CARE IL AI o sa trebuiasca sa faci rost macar de un martor care sa sustina ca a fost cu tine in masina in acel moment sau care sa sunstina ca a avzut totul pentru ca in acel loc trebuia sa va intalniti si fiind pe trotuar a vazut exact cum sa intamplat.

Castigi garantat!

Eu zic ca nu are rost sa iti iei avocat pentru ca dai banii de pomana aluia.

P.S. Ai semnat procesul verbal???

Eu v-am zis voua ce aveam de gand sa fac ,dar in declaratie nu am scris decat ca eram pe prima banda ,am semnalizat ca intru in curte ,si eram angajat in efectuarea manevrei cand m-am trezit cu lovitura din spate.Am incercat sa explic politistului de ce lovitura este asa in unghi pe bara mea,ca ala s-a folosit de asta ca scuza ca am taiat-o de pe banda 2.

ACUM dc pe camere este surprins momentul cand eram pe banda 1 si am facut totul cum v-am povestit voua ,sunt sanse ca in instanta sa ma scoata tot pe mine vinovat si sa imi dea explicatia lui soaremrs???Daca da ma las pagubas si imi iau eu bara etc,,,,,

Dupa scandal mare i-am semnat procesul verbal,ca l-am lasat pe politist sa vad ce zice si el ca ori semnezi ori nu ,nu ma lasa sa adaug mentiuni si dupa am scris ca nu sunt de acord cu cele trecute in pv si nu imi recunosc vinovatia ,si asta a trecut la rubrica martori asistent pe unu care a venit din partea lu ala(da zicea ca e martor doar ca nu vreau eu sa semnez procesul verbal,si ca politistru m-a intrebat daca vreau sa il semnez).Mai sus putin scrie contravenientul lini refuza linie nu poate sa seneze procesul verbal.Martorul asta al aluia cu golfu era cel cu interventia da oricum era un agarici cu 20kg cu tot cu hainele de pe el si suferea aiurea,el a venit acolo si imi zicea mie k sunt vinovat,un idiot el nici macar nu stia despre ce e vorba.Cu mine in masina a fost sotia si la 2 minute au venit vreo 3 prietenii de-ai mei la locul accidentului,

Edited by kathalin

kathalin - daca era sa fie cum a zis golf negru, atunci trebuia sa fie urme de vopsea neagra / stersaturi, longitudinal pe masina ta, dinspre fata spre spate. chiar daca doar pe bara spate sau / si pe aripa sp. dr. daca astea nu-s, tu nu ai cum sa ii treci lui prin fata.

daca e sa faci contestatie,fa expertiza buna la masina ta, incearca sa-ti faci rost de alta bara S-H si asta o pastrezi asa cum e pt contra expertiza pe care poate sa o ceara el . sa faci poza si cu plasticul barii dat jos dar cu armatura pe masina, sigur e deplasata spre stg, asta arata sensul coliziunii.

trbuia sa-i faci poze lu "agarici" unde ati fost pt P-V, la tamponare a fost prezent ?

Edited by brownshark

Eu v-am zis voua ce aveam de gand sa fac ,dar in declaratie nu am scris decat ca eram pe prima banda ,am semnalizat ca intru in curte ,si eram angajat in efectuarea manevrei cand m-am trezit cu lovitura din spate.Am incercat sa explic politistului de ce lovitura este asa in unghi pe bara mea,ca ala s-a folosit de asta ca scuza ca am taiat-o de pe banda 2.

ACUM dc pe camere este surprins momentul cand eram pe banda 1 si am facut totul cum v-am povestit voua ,sunt sanse ca in instanta sa ma scoata tot pe mine vinovat si sa imi dea explicatia lui soaremrs???Daca da ma las pagubas si imi iau eu bara etc,,,,,

Dupa scandal mare i-am semnat procesul verbal,ca l-am lasat pe politist sa vad ce zice si el ca ori semnezi ori nu ,nu ma lasa sa adaug mentiuni si dupa am scris ca nu sunt de acord cu cele trecute in pv si nu imi recunosc vinovatia ,si asta a trecut la rubrica martori asistent pe unu care a venit din partea lu ala(da zicea ca e martor doar ca nu vreau eu sa semnez procesul verbal,si ca politistru m-a intrebat daca vreau sa il semnez).Mai sus putin scrie contravenientul lini refuza linie nu poate sa seneze procesul verbal.Martorul asta al aluia cu golfu era cel cu interventia da oricum era un agarici cu 20kg cu tot cu hainele de pe el si suferea aiurea,el a venit acolo si imi zicea mie k sunt vinovat,un idiot el nici macar nu stia despre ce e vorba.Cu mine in masina a fost sotia si la 2 minute au venit vreo 3 prietenii de-ai mei la locul accidentului,

Daca vrei sa castigi faci cum ti-am zis.

Este un lucru BUN daca nu ai semnat procesul verbal,crede-ma!

Imag003.jpg

eroare de tastare:

care nu s-a asigurat ?

BMW-ul? atunci Golf-ul a stationat nereg

Golf-ul ? la ce sa se asigure ?

@swsws: de ce e un lucru bun ca nu semnezi de primire un PV ? Daca nu semnezi nu-ti da PV-ul. Daca nu iei PV-ul il obligi sa caute un martor care sa fie trecut in PV. Iti faci numai greutati.

Edited by chiciuc

@soare demonstreaza ca masina stationa acolo,de fapt mai bine te rog sa imi definesti termenii stationare si oprire.

Sunt cumva la ora de legislatie rutiera si trebuie sa spun ce am invatat pentru astazi? Ca sofer trebuie sa stii si tu care e diferenta.

Pai ce sa demonstrez daca el a zis in acest topic ca "I-am explicat ca masina era cu botul pe trotuar si asteptam sa imi ridice bariera(deci bariera era pusa si automat el avea masina oprita ca sa`i ridice bariera) si preventiv sa nu ocup banda de circulatie "

Imag003.jpg

eroare de tastare:

care nu s-a asigurat ?

BMW-ul? atunci Golf-ul a stationat nereg

Golf-ul ? la ce sa se asigure ?

tu pe ce lume traiesti ? la ce poze te uiti? nu poti sa`ti dai si tu seama ? sau vrei sa faci pe istetul?

Oricum vad maine ,dar din ce vad eu ma crucesc si imi dau seama k mori cu dreptatea in mana si ca e o lege de tot kktu.Eu oricum sunt zero barat ,ca deja gaboru cand a vazut masina mea a inceput sa zica ca asa face-ti voi astia cu bmw-urile k sunt masina puternice si ca eu am banii ,omu e bolnav,la mine e doar bara si o sa am suprize in privinta vinovatului.S-a gasit el pentru o spaga din partea aluia sa faca pe bunul samaritean si incerca cumva asa pe departea sa ma inbuneze pe mine.Eu eram absolut convins ca el va fi declarat vinovat,ca daca ma simteam putin vinovat ,faceam amiabila cu el ii dadeam asigurarea mea si nu mai pierdeam timp la politie si imi asumam paguba mea .Prietenii mei toti au permis si erau de aceeasi parere cu mine in privinta vinovatiei si nu neaparat din cauza prieteniei dar e prea clar.....

masina poate sa fie oprita din multe motive, sta la semafor, trece un caine, o coloana oficiala, e defecta si daca e pusa stramb inseamna ca poti sa mi-o "tragi" ?

soare: nu fac pe istetul, istetul tau a zis culpa comuna si 2 cauze (neasigurare si parcare neregulamentara). Golfu, daca e culpa comuna, are o singura vina: nu a pastrat distanta.

In concluzie daca te loveste unu si ai masina in o pozitie cum a fost a mea devi vinovat?

Daca in schimb masina e paralela cu bordura estei nevinovat?

Si voi daca ar fi trebuit sa intrati in curtea respectiva cum a-ti fi facut sa fie safe?Daca statea pe loc pe banda de circulatie si el ma lovea exact in momentul manevrei .(cand masina s-a pus in miscare pentru a intra in curte)

Edited by kathalin

masina poate sa fie oprita din multe motive, sta la semafor, trece un caine, o coloana oficiala, e defecta si daca e pusa stramb inseamna ca poti sa mi-o "tragi" ?

soare: nu fac pe istetul, istetul tau a zis culpa comuna si 2 cauze (neasigurare si parcare neregulamentara). Golfu, daca e culpa comuna, are o singura vina: nu a pastrat distanta.

ti se pare tie ca in situatia asta era vreun semafor?sau era vreun caine?sau vreo colona oficiala?

Ce e asa greu,scrie clar in lege ca trebuia sa astepte paralel cu trotuarul.

In concluzie daca te loveste unu si ai masina in o pozitie cum a fost a mea devi vinovat?

Si voi daca ar fi trebuit sa intrati in curtea respectiva cum a-ti fi facut sa fie safe?Daca statea pe loc pe banda de circulatie si el ma lovea exact in momentul manevrei .(cand masina s-a pus in miscare pentru a intra in curte)

Parerea mea: daca sigur nu ai facut ce a zis ala direct de pe banda 2 in parcare fara sa semnalizezi si sa te asiguri (scuze daca insist cu asta), si ai martori atunci dute linistit la un avocat. Pozele arata ca impactul a fost pe prima banda dar fara martori se poate interpreta. Multa bafta si nu renunta!

Daca eram in locul tau la fel as fi asteptat sa`mi deschida bariera,in aceasi pozitie.

Tu ca sa nu fi vinovat,trebuia sa stai pe banda ,semnalizand ca faci dreapta ,ala intra fix in spatele tau si el era vinovat ca nu a pastrat distanta.

@Soare Mrs: nu vreau sa intru in polemica, e clar ca avem opinii diferite.

@kathalin: in esenta tu trebuie sa contesti ce scrie in PV. Cauti si viciu de completare. Te duci la proces cu 2 martori, cat mai respectabili si poveste sa fie cat mai simpla: erai pe banda 1, ai facut dreapta sa intrii in curte si ai fost lovit. Scurt si la obiect. Dupa ce ai castigat, la comandant plangere la politist.

Daca eram in locul tau la fel as fi asteptat sa`mi deschida bariera,in aceasi pozitie.

Tu ca sa nu fi vinovat,trebuia sa stai pe banda ,semnalizand ca faci dreapta ,ala intra fix in spatele tau si el era vinovat ca nu a pastrat distanta.

Soare: tu zici ca ala cand a vazut ca el vroia sa faca dreapta in parcare a dat in frane si s-a infipt ca sa isi repare masina? Mie nu mi se pare ca ala a incetinit, ca sa fim seriosi, aia nu e doar o tamponare usoara. A venit pe frana de i s-a aplecat botul al Golf dupa cum e si capota, stema...

Legea e interpretabila si poti frumos sa le zici ca deja te angajasei sa faci la dreapta in parcare :twoup: Si repet: schimare benzi nu e acelasi lucru cu intrarea in parcare cum au zis si altiii mai sus.

Kathalin, dai in judecata ca oricum nu ai ce sa pierzi. Costurile sigur vor fi mai mici decat bara ta (poate mai putin de un sfert) si chiar daca iesi vinovat macar ti-ai facut un moft.

Eu unul am avut o tamponare usoara cand aveam alta masina si m-am considerat vinovat si cand sa facem amiabila ala nu a mai venit si in final am reparat-o singur. Concluzia mea a fost ca nu avea actele in regula. Asa ca nu ezita :)

Asigurarea nu i-am dat-o pentru ca nu mi-a cerut-o nici politistrul nici ala cu golfu,dar are pe pv seria si numarul de la asigurarea.Sper din tot sufletul maine dimineata sa merg acolo unde vroiam sa intru in parcare si sa vad daca camerele de supraveghere ale cladirii au inregistrat momentul si daca da fara doar si poate o sa fac contestatie la PV.Eu am crezut ca e un om amarat si nu m-am gandit niciodata ca intervine cu cineva peste politist ,credeam ca o tine pe a lui din dorintea de a incerca sa isi faca masina pe asigurarea mea ca are o avarie mult mai mare,nu ma asteptam sa vina cu interventii,dar m-am inselat si cand mi-am dat seama ce se intampla era prea tarziu,oricum FOARTE URATA PROSTEALA politistului care a intocmit procesul verbal.

Ca de ce sunt lovit in coltul barii ?I-am explicat ca masina era cu botul pe trotuar si asteptam sa imi ridice bariera si preventiv sa nu ocup banda de circulatie sa nu vina unu ca idiotu asta eram pozitionat in felul ala ,si cand colo politistru ca trebuia sa stau paralel cu bordura si sa astept!!!!!!!!!

I-am zis politistului ca o sa ajungem sa ne batem pe strada ,sa ne facem dreptate singuri,ca si la politie daca ajung ,este degeaba ,ca oricum intocmesc dupa ureche si dupa soaptele din ureche,dar prea prea prea pe FATA,daca erau cumva atenuante si era loc de intors mai ziceam ,dar cu toate pilele dupa mine agentul constatator care a intocmit s-a expus mult ,a interpretat legea dupa mine total total prosteste si pentru o spaga de la ala se risca aiurea.

cititi ce a zis aici.

Ca de ce sunt lovit in coltul barii ?I-am explicat ca masina era cu botul pe trotuar si asteptam sa imi ridice bariera si preventiv sa nu ocup banda de circulatie

Pai daca astepta sa ridice bariera nu e logic ca bariera era jos si el avea masina OPRITA ,NU SE INVATEA ROATA , ca sa se ridice bariera? el deja oprise masina cu botul spre bariera (adica masina era deja in pozitia din poza) cand l`a lovit soferul cu golf`ul.

"Legea e interpretabila si poti frumos sa le zici ca deja te angajasei sa faci la dreapta in parcare" o fi legea interpretabila,dar uite ce a declarat el.

Numai viteza regulamentara nu avea ala, drept dovada felul in care arata masinile, cred ca nici nu s-a sinchisit sa franeze. Am patit-o cu acelasi model, si nu arata bara in halul asta. Nu cred ca are rost sa iti mai faci nervi si sa iti pierzi timpul in instanta, o sa iti faci destui cand vei vedea cat dureaza pana iti vine bara, vopsit, etc

mai nu ma pricep, dar da-o naibii, nu se poate asa ceva. nu esti vinovat. mergi in instanta.

Ca de ce sunt lovit in coltul barii ?I-am explicat ca masina era cu botul pe trotuar si asteptam sa imi ridice bariera si preventiv sa nu ocup banda de circulatie

Pai daca astepta sa ridice bariera nu e logic ca bariera era jos si el avea masina OPRITA ,NU SE INVATEA ROATA , ca sa se ridice bariera? el deja oprise masina cu botul spre bariera (adica masina era deja in pozitia din poza) cand l`a lovit soferul cu golf`ul.

daca_chiar e valabila abureala asta, atunci poti sa spui ca tocmai atunci se ridica bariera, erai in miscare, f incet.

oricum, incredibil.

eu stateam pe loc, in coloana, ma uitam dupa cai verzi pe pereti cand vad ca asta din fata mea da cu spatele(poate observam mai bine daca i se aprindea vreun bec alb). realizez tarziu ca se baga in mine, ii dau claxon, si desigur, se baga in mine. la care imi zice pai domne de ce nu m-ai claxonat mai devreme? asta e a 2a faza de genul asta, prima oara s-a bagat un vecin tot asa in mine, a dat cu spatele vreo 30m (si se uita in oglinda) si s-a oprit in mine, care eram stationat.

Edited by flo_sb