Jump to content

Vreau un sfat

kathalin

Recommended Posts

nu esti vinovat!!!aberatii astea cu masina stationata la bariera.si daca nu era bariera si era o trecere de pietoni trebuia sa astepti tot paralel cu trecerea de pietoni ca sa nu expui coltul barii?:twoup:)

singurul caz in care erai vinovat era daca intrai direct de pe banda 2 fara sa te asiguri e clar intreaba de cati politisti vrei.

de cate ori nu vi se intampla sa virati la dreapta pe un drum secundar si din diverse motive ramaneti cu o parte din masina pe banda de pe care intentionati sa efectuati manevra,iar cei din spate sunt nevoiti sa treaca pe banda 2 pt a inainta sau sa se strecoare cu grija.acest lucru nu da dreptul celor ce vin din spate sa intre in tine.eu asa vad situatia.

e lovitura din spate e clar,ce daca la lovit in coltul barii?nu e din lateral ca atunci erau indoite usile.

cate masini nu stau parcate pe banda 1 cu vreu colt putin mai inafara...daca nu incapi sa treci pe langa ele inseamna ca le poti lua la rand?franezi,semnalizezi stanga ,te asiguri si cand poti intri pe banda 2.eu asa am invatat la scoala.o fi fost instructorul meu demodat

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

10. Oprirea, stationarea si parcarea

(5)Vehiculul oprit sau stationat pe partea carosabila trebuie asezat lânga si În paralel cu marginea acesteia, pe un singur rând, daca printr-un alt mijloc de semnalizare nu se dispune altfel

El era oprit,stationat sau parcat ,interpreteaza cum vrei tu ,dar nu avea voie sa lase masina asa.

ce e asa greu de inteles?

Mergi in instanta, ai martor pe prietena ta, ai imaginile video(daca reusesti sa faci rost de ele) si sigur vei castiga, dupa ceva timp.

Ceva asemanator am patit si eu, dar pana la urma nu s-a ajuns in instanta.

Multa bafta !

@soare demonstreaza ca masina stationa acolo,de fapt mai bine te rog sa imi definesti termenii stationare si oprire.

Sunt cumva la ora de legislatie rutiera si trebuie sa spun ce am invatat pentru astazi? Ca sofer trebuie sa stii si tu care e diferenta.

Pai ce sa demonstrez daca el a zis in acest topic ca "I-am explicat ca masina era cu botul pe trotuar si asteptam sa imi ridice bariera(deci bariera era pusa si automat el avea masina oprita ca sa`i ridice bariera) si preventiv sa nu ocup banda de circulatie "

Oprirea interzisa

Astazi vom discuta despre locurile in care oprirea este interzisa:

1. in zona de acţiune a indicatorului Oprirea interzisa

2. in locurile unde este interzisa depasirea

3. pe sectoarele de drum unde intalnim indicatoarele Drum ingustat, Prioritate fata de circulatia din sens invers sau Prioritate pentru circulatia din sens invers

4. in intersectii, precum si in zona de preselecţie unde sunt aplicate marcaje continue, iar in lipsa acestora la o distanta mai mica de 25 metrii de colţul intersecţiei

5. pe trecerile de pietoni ori la mai putin de 25 de metrii inainte si dupa acestea

6. in curbe si in locurile unde vizibilitatea este scazuta sub 50 de metrii

7. in statiile mijloacelor de transport in comun, precum si la 25 de metrii inainte sau dupa acestea

8. la o distanta mai mica de 50 de metrii inainte sau dupa calea ferata

9. pe poduri, pasaje, sub pasaje sau viaducte

10. in dreptul altei masini daca stanjenim circulaţia a două vehicule venind simultan din sensuri diferite

11. in locurile in care este interzisă depaşirea

12. in locurile in care se impiedică vizibilitatea asupra unui indicator

13. pe pistele rezervate pietonilor, biciclistilor sau benzile rezervate unor anumite categorii de masini

14. pe trotuar, dacă nu asiguram cel puţin 1 metru pentru circulaţia pietonilor

15. pe partea carosabila a autostrazilor, a drumurilor national europene sau a drumurilor expres.

astea ar fi contraventiile,intreaba-l unde se incadreaza...

Soare Mrs: Cristi

Soare Mrs: daca s`au lovit asa...cine e de vina?

You have sent 1 photo to Cristian Ice.

Imag003.jpg

Cristian Ice: era parcat ?

Soare Mrs: da,astepta sa`i deschida aia poarta

Cristian Ice: culpa comuna

Cristian Ice: ala ca nu s-a asigurat

Cristian Ice is typing...

Cristian Ice: si ala stationare nereg

Soare Mrs: OK

Soare Mrs: mersi

Asta mi`a zis un politist

eroare de tastare:

care nu s-a asigurat ?

BMW-ul? atunci Golf-ul a stationat nereg

Golf-ul ? la ce sa se asigure ?

tu pe ce lume traiesti ? la ce poze te uiti? nu poti sa`ti dai si tu seama ? sau vrei sa faci pe istetul?

deja m-am plictisit ia zi-mi unde se incadreaza(stationare a zis da? ) ia sa vada ce zice si aici:

Art.63. - (1) Se considera oprire imobilizarea voluntara a unui vehicul pe drumul public, pe o durata de cel mult 5 minute. Peste aceasta durata, imobilizarea se considera stationare.

este oprire voluntara si nu stationare!

Edited by alex230ro

Am vb cu administratoru cladiri si mi-a confirmat ca ambele camere au suprins momentul,pe una dintre ele se vede CLAR cum eu eram pe banda 1 ,incetineam,semnalizam intentia de a intra in curte si ma angajasem DOAR cu roata dreapta pe trotuar,cand am fost lovit din spate !!!!Urmeaza sa vada imaginile si de pe camera nr2 .Cand o sa intru in posesia imaginilor o sa urc filmulete pe youtube si va pun link,90% o sa fac contestatie la ce a scris in PV.Politistul a notat ca in dreptul cladiri nu m0am asigurat la schimbarea directie de mers spre dreapta si a fost tamponat.Ori pe camere se vede momentul in care eu eram deja de cateva secunde bune pe banda nr1 si nu aveam de unde sa ma mai asigur!!!!Ce ma bucura si sa vezi ce satisfactie o sa am cand o sa ii fac plangere si lu cap de porc ala.

Daca ai inregistrarile camerelor de supraveghere castigi 100% !

Daca ala cu Golful a declarat ca tu ai virat de pe banda a 2-a iar pe inregistrari se vede clar ca tu erai de fapt pe prima banda inseamna ca el a dat o declaratie mincinoasa care o sa-i aduca un frumos dosar penal !

Eu zic sa iei inregistrarile si sa-l inviti la o vizionare dupa care sa-i arati in codul penal ce inseamna declaratie mincinoasa !

Edited by MihaiC

fa-i solicitare in scris celui care administreaza cladirea, asa ai alta proba la instanta ; raspunsul lui la hartia ta insotit de filmari.

pt cap d creta ii faci plangere direct la parchetul general pt abuz in servici, instigare la fals in declaratii,favorizarea infractorului, daca "agarici-ul" nu a fost in golf la momentul tamponarii poti sa adaugi si trafic de influenta, mita(ca doar nu i-a tinut partea aluia degeaba) un avocat penalist iti explica p indelete. cu cat ii gasesti mai multe incadrari , cu atat e mai greu sa le respinga pe toate.

Multa bafta man!

Pacat ca politistul ala jegos o sa scape cel mult cu o mustrare!

nu scapa doar cu mustrare pt ca il poate chema in solidar cu golful negru sau separat, in civil, pt daune.

Edited by brownshark

Fa contestatie! Pe zii ce trece imi dau seama ca in tara asta de rahat nu e de stat!

gresit ! cei din categoria colegului nostru nedreptatit si cei din categoria garcea din cazul prezentat trebuie sa ramana in tara, e foarte frumoasa.

daca vrea poate sa plece garcea, dar or sa ni-l dea retur ca pe tiganii expirati...

daca nu pleaca, pot ramane amandoi fara pb.

colegul nostru, evident, regulamentar, pe carosabil, garcea, tot evident, sub...

M-am intors de la serviciu ,am vizionat 3 filmulete scurte de max 10-15 sec din diferite unghiuri,partea proasta e ca sunt cam neclare,administratoru cladiri in schimb zice ca trebuie sa se intereseze daca poate sa mi le dea pentru a merge in instanta cu ele (eu am incercat sa ii zic k nu mai ma duc si le vreau doar pentru mine asa),sa vedem cum fac sa le iau de la el.In esenta in 1 din ele se vede clar cum eram pe banda 1 eram cu roata din dreapta pe bordura si vine asta tare si ma loveste,in altul se vede asta ca avea o viteza foarte mare(masina mea abia se deplaseaza si asta vine tare~)si in al 3 un pic de greseala a mea pe care mi-o asum unde se vede ca eu nu am respectat incadrare cu 50 de metri (daca nu cumva ma insel eu si trebuia sa intru pe banda 1 cu 50 de metri inainte si eu am intrat cam cu 30-35m).Oricum azi am discutat cu cineva in masura si spune ca in prop de 80% sunt sanse sa castig,dar ca asta poate dura si cateva luni bune,ca sunt sanse ca imaginile video sa nu fie admise ca proba(NU VAD DE CE!!!!!),si asta imi zice k nu merita!

Desi ma macina un sentiment de razbunare si vreau dreptate ma mai gandesc daca merita sau nu.Voi vedea ...

Bun...mergeam pe banda 1 pe sos Fundeni si am dat semnal dreapta ca sa intru in interiorul unei parcari,vine unu din spate cu viteza si intra in spatele meu,pozitia la masina mea era putin spre drepata cu botul urcat pe trotuar,asteptand sa imi deschida bariera sa pot intra in curte si lovitura la mine e pe bara spate in lateral .Politia a constatat ca eu am fost vinovat ca NU M-AM ASIGURAT!!!!!Celalalt a spus ca eu am vrut sa fac dreapta din banda 2 si ca i-am taiat fata,dar eu eram aproape oprit .Daca as fi stat paralel cu bordura a zis cap de creta ca se schimba situatia si ca trebuia sa astept pana imi deschide bariera si dupa sa ma angajez in manevra ,nu sa stau cum am descris mai inainte.Poate eu sunt in eroare dar m-am certat rau cu aia de la accidente usoare ,mai ales ca ala a intervenit aiurea cu unu pe acolo si a apelat si la un santaj emotional ca e bolnav cu inima ,ca se ducea la spital,ca nu are bani sa isi faca masina,ca eu am vrut sa imi schimb bara la masina (nu avea absolut nici o zgarietura bara,masina o luasem de 2 sapt)etc.....vreau sa fac contestatie in instanta si sfatul pe care vi-l cer este daca se merita sau nu?

Eu mari avarii nu am dar m-a deranjat la culme cum dupa parerea mea mori cu legea in mana,din cauza la interventii.

p.s.2. Un inspector la Ardaf?

Daca ai nevoie de armatura ti-o donez pe a mea,eu mi-am montat carlig remorcare original si o am pe cea veche intacta.

Imi pare rau pentru incident,legislatia actuala(cea corecta) te-ar scuti de orice raspundere...vad ca esti lovit din spate.Poti face contestatie,dar in functie de timpul tau disponibil :twoup:

m-am lovit cu un autobuz in bucuresti... coboram amandoi, imi recunosc vina, mergem la politie si STUPOARE: il declara pe ala vinovat. Ii spun clar ca eu sunt de vina, dar politistul NU. Conform schemei accidentului (facuta si de mine si de soferul de autobuz perfect real, cu explicatii, cu tot) spune ca conform legii soferul de autobuz e vinovat. I-am platit eu amenda ca ma simteam naspa. El era socat, eu uimit. Multe se intampla pe la noi pe aici !!!! Eu zic sa nu renunti si sa mergi pana in panzele albe daca un politist sau altcineva competent confirma ca nu a fost vina ta. Din principiu, ca probabil tot pe banii tai o sa o faci la cum se plateste RCA-ul in ziua de azi. Dar prin povestirea mea am vrut sa exeplific faptul ca chiar daca te consideri nevinovat ai sanse sa iesi vinovat. Nu ma pricep, dar culpa comuna mi se pare cel mai ok la voi dpdv al politiei. Din punctul meu, nu ai nici o vina.

Da si eu imi spuneam ca prin ABSURD poate sa zica ca e culpa comuna ,dar iata ca altfel a fost.Mi-a mai soptit o pasarica ca daca iau filmarile sa ma duc la politist si sa ii arat si sa ii cer sa il cheme si pe ala si sa ne schimbam declaratiile (ca ar iesi politistu aiurea din asta)!!Dar toate asta sunt consumatoare de timp,banii,nervi ,etc.

Da si eu imi spuneam ca prin ABSURD poate sa zica ca e culpa comuna ,dar iata ca altfel a fost.Mi-a mai soptit o pasarica ca daca iau filmarile sa ma duc la politist si sa ii arat si sa ii cer sa il cheme si pe ala si sa ne schimbam declaratiile (ca ar iesi politistu aiurea din asta)!!Dar toate asta sunt consumatoare de timp,banii,nervi ,etc.

tot merita sa-l tragi de ureche ...