Jump to content

nu mai creste temperatura la motor in bord

Recommended Posts

Cum ziceam si in titlu la viteza de pana in 70-80 km/h pe o distanta de 15-20km acul de la apa abia a trecut de zona albastra. Daca merg cu 120-140km/h temperatura la apa ajunge la jumatate unde ar trebui ...cum reduc viteza cum imi scade temperatura :twoup: Poate fi altceva in afara de termostat? Vascocupla functioneaza normal adica nu se invarte tot timpul. Apa in instalatie e la nivel. Astept ceva pareri. Multumesc.

P.S. Temperatura afara era in jur de -6 grade dar am observat acelasi lucru si la +1 grad :)

ok ..il inlocuiesc ..caut vreo marca anume ? Sau ce gasesc mai ieftin ?:twoup: Se schimba greu ?

verifica prima data piesa nr 8(daca poti sufla prin el poti sa-l arunci) apoi piesa 5 http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/Seda...ump_thermostat/

:twoup: Am doua termostate ? Shit :) Piesa 5 se poate verifica tot asa cu suflat prin ea ?:)

Edited by costinlogin

am si eu o problema asemanatoare, numai ca nu imi urca repede pana la jumate desi am si webasto. Abia dupa 5-10 km trece de partea albastra si incepe sa dea caldura. In mers normal 100-120 nu sta temp exact la jumate dar nici nu scade decat f putin. Sa fie din cauza antigelului?? Eu nu am schimbat deloc antigelul pana acum, anul trecut doar mi-au pus la un service antigel roz pt a ajunge la -20 dupa cum au zis ei.

@ani e termostatul 99% exact asa facea si a mea la viteze mari nu statea la jumate ci scadea putin acul.

am schimbat termostatul (eu nu am la EGR) si acum in 5 km am apa la jumate iar caldura deja se simte dupa 1km asta fara webasto.cu webasto e tot cam pe acolo caci apa e mult mai rece webasto porind daor sub 4 grade dupa cum am observat.

ce e mai important: acul sta la jumatae in orice conditii de mers si la mers pe autostrada unde inainte imi scadea temperatura

l-am schimbat singur.daca vrei sa faci operaiunea te pot ajuta cu explicatii,dar e destul de simplu.

@ani e termostatul 99% exact asa facea si a mea la viteze mari nu statea la jumate ci scadea putin acul.

am schimbat termostatul (eu nu am la EGR) si acum in 5 km am apa la jumate iar caldura deja se simte dupa 1km asta fara webasto.cu webasto e tot cam pe acolo caci apa e mult mai rece webasto porind daor sub 4 grade dupa cum am observat.

ce e mai important: acul sta la jumatae in orice conditii de mers si la mers pe autostrada unde inainte imi scadea temperatura

l-am schimbat singur.daca vrei sa faci operaiunea te pot ajuta cu explicatii,dar e destul de simplu.

ok, ms mult. ma descurc eu cu montatul, am cine sa se ocupe de masina nu e o problema trebuie doar sa il comand si ar cam fi recomandat pt ca deja e rece si se poate uza si motorul in felul asta.

numai bine!

nu stiu voi , dar eu sincer din schema aia nu inteleg nimic. m-ar ajuat si pe mine niste poze ale celor doua termostate daca se poate sau macar a locurilor unde se afla ea. ms mult.

uite poza cu termostatul principal inainte si dupa demontare

termostaul EGR nu am pe masina asa ca nu am cum sa iti arat poze cu locatia lui dar daca il ai cautal pe langa valva egr in partea din fata dreapta a motorului

post-29859-1291325069_thumb.jpg

post-29859-1291325119_thumb.jpg

nu stiu voi , dar eu sincer din schema aia nu inteleg nimic. m-ar ajuat si pe mine niste poze ale celor doua termostate daca se poate sau macar a locurilor unde se afla ea. ms mult.

uite poza cu termostatul principal inainte si dupa demontare

termostaul EGR nu am pe masina asa ca nu am cum sa iti arat poze cu locatia lui dar daca il ai cautal pe langa valva egr in partea din fata dreapta a motorului

ms mult

Trebuie golita instalatia de apa cand schimbi termostatul ? Cat dureaza operatiunea asta la un 520D e39 ? N-am verificat temperatura apei din meniul ascuns al OBC-ului. Nu mai tin minte exact care e nr. testului si nici cum se mai intra in meniul ala . Daca nue prea mult te rog sa-mi scrii. Multumesc.

eu cred ca e bine sa si schimbi antigelul daca tot lucrezi pe acolo, ca oricum daca nu il inlocuiesti trebuie sa completezi cu vreun litru si ceva din cate am inteles. Urmeaza sa ma pun si eu pe verificate. 520d E39 are termostat si la egr?? sau numai pe instalatie.

am schimbat eu termostatul si va pot spune ca se pierde cam 6litri de lichid.avand in vedere ca total e in jur de 11 daca nu ma insel e mai bine de jumate.

daca nu ai uneltele necesare nu cred ca o sa reusesti sa il schimbi singur.trebuie dat jos vascocuplajul ca sa ai loc sa umbli la termostat.

pt vasco iti trebuie 2 chei de 32,dar una trebuie ingustata putin in pereti ca sa o poti prinde doar pe surubul de la pompa de apa(vezi foto), altfel prinde atat pe surub cat si pe piulita de la vasco si nu resusesti sa desfaci.odata dat jos vasco ai spatiu suficient ca sa desfaci cele 4 suruburi de 10 de la termostat,apoi mai desfaci cele doua furtune si il inlocuiesti cu cel nou.e destul de simplu.eu am preferat sa cumpar cele 2 chei si sa imi fac eu operatia decat sa platesc manopera la mecanic.bafta

@ani da un pm cu ultimele 7 caractere din win si iti zic daca ai sau nu termostat la EGR

post-29859-1291406249_thumb.jpg

post-29859-1291406285_thumb.jpg

post-29859-1291406383_thumb.jpg