Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Caut rama oglinda dreapta (neagra)

Tetsuzan

Recommended Posts

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mersi mult chas3, am vb azi la reprezentanta e 46ron rama am si comandat-o. Astept sa vina. Mersi mult d tot chiar e f ieftina piesa.

Adica pana la urma ai gasit sa comanzi rama originala la reprezentanta bmw cu 46 lei?

Imposibil!

Inseamna ca aia de la autotransilvania cj sunt niste incompetenti. Si mi-e imi era crapata si au zis aia ca trebe sa comand toata carcasa oglinzii.. Pana la urma am lipit-o cum am putut. Ce boi!

Rares_CJ: am pus factura de la reprezentanta bmw, atat cu pretul cat si cu piesa, se vede clar.

makiavelic: te-as ruga sa te abtii de la aberatii pe thread-ul meu, o sa primesti un mic report.

M-am uitat pe PDF si pare complicat partea cu scosul sticlei. Mai ales ca zice ceva de temperatura camerei pt a nu se crapa clipsurile. Cred ca voi merge la un service pan la urma sa nu stric altceva.

Edited by Tetsuzan

Chestia cu "temperatura camerei" e un fel de a recunoaste ca au folosit un plastic de 2 lei la urechile de pe spate si la cremaliera care ajusteaza pozitia oglinzii. Am rupt una din greseala si in plina vara. Nu e asa de mare inginerie incat sa trebuiasca sa mergi la un service neaparat, dar sa te uiti pe un DIY inainte ca sa vezi ce fel este facut sistemul. Sau poate te ajuta un prieten care a mai dat jos sticla inainte. La service din cate am inteles iti vor cere ceva de genul 50-60-70RON pentru o treaba de 2 minute :twoup:

Chestia cu "temperatura camerei" e un fel de a recunoaste ca au folosit un plastic de 2 lei la urechile de pe spate si la cremaliera care ajusteaza pozitia oglinzii. Am rupt una din greseala si in plina vara. Nu e asa de mare inginerie incat sa trebuiasca sa mergi la un service neaparat, dar sa te uiti pe un DIY inainte ca sa vezi ce fel este facut sistemul. Sau poate te ajuta un prieten care a mai dat jos sticla inainte. La service din cate am inteles iti vor cere ceva de genul 50-60-70RON pentru o treaba de 2 minute :twoup:

Ajunge mai mult manopera decat piesa :) nu prea am prieteni cu bmw aici, ma gandeam sa mai astept pana dupa iarna sa o schimb ca nu mor cu ea asa. Daca a-si fi stiut ca se poate comanda la reprezentanta o aveam deja montata ca inca era cald cand mi-a fost crapata. O sa caut un DIY sa vad care-i treaba, daca ai unul cu video nu ezista sa-l postezi :)

Salut. Ai oglinzi care se pliaza sau nu? Am eu rama de oglinda neagra si ti-o dau cu 50 ron plus transport. Eu am oglinzi care se pliaza cu electrocrom si mi-am vomandat rama insa mia venit modelul acesta care nu e bun. Daca vrei iti trimit o poza sa vezi daca e ceea ce iti trebuie

Salut. Ai oglinzi care se pliaza sau nu? Am eu rama de oglinda neagra si ti-o dau cu 50 ron plus transport. Eu am oglinzi care se pliaza cu electrocrom si mi-am vomandat rama insa mia venit modelul acesta care nu e bun. Daca vrei iti trimit o poza sa vezi daca e ceea ce iti trebuie

Dute bah la plimbare linistit. Tu macar ai citit ceva pe aici ? Am luat-o noua de la reprezentanta cu 46 ron si tu mi-o dai cu 50 ce de treaba esti :twoup: hai drum bun, mergi si canta la alta masa.

Edited by Tetsuzan

Daca sunt electrocromate (antiorbire), desfaci siguranta asta intai:

http://www.bimmerboard.com/members/q/original/ElectroChromatic%20Mirror%20Bayonet%20Location.jpg

Impingi spre dreapta, scrie si in al 2-lea pdf.

Bagi cheia de la masina dupa sticla ca o pargie si impingi sticla afara.

Cam asa arata in spate (e varianta fara siguranta)

http://www.bimmerboard.com/forums/posts/274671

Edited by chas3

Asta ma pregateam si eu sa scriu, nu trage de oglinda ca rupi cerculetul de pe motoras.Oglinda ta este electrocroma, nu se fixeaza ca o oglinda normala, are un cerculet care se roteste si fixeaza oglinda de motoras.

ps: nu ai ce sa rupi, dupa ce impingi acea parghie se elibereaza oglinda, scoti mufele din ea, ( papucii de la incalzire si mufa de la functia auto-dimm) dupa care demontezi cele patru suruburi care tin plasticul ala fixat de corpul oglinzii.Nu trebuie sa dai motorasul jos.Montezi plasticul nou in locul celui vechi.

Te descurci, nu e mare filozofie.

Succes!

Dute bah la plimbare linistit. Tu macar ai citit ceva pe aici ? Am luat-o noua de la reprezentanta cu 46 ron si tu mi-o dai cu 50 ce de treaba esti :twoup: hai drum bun, mergi si canta la alta masa.

Nu ar fi prima data cand se vinde ceva sh cu pret mai mare decat al piesei noi..

Imi cer scuze ca te-ai simtit jignit. Am luat de la un atelier rama oglinzii cu 80 ron. Si sta la mine in camera de ceva timp. Nu trebuie sa jignesti ca la mine la reprezentanta mia cerut 100 pe ea. Nu e ca as fii vrut sa fac bani de pe spatele tau vroiam doar sa te ajut crezand ca nu ti-ai gasit.

Ar fi bine sĂŁ disparĂŁ de pe topic indicaĂžiile despre cum se demonteazĂŁ oglinda, nu e cazul sĂŁ devinĂŁ forumul DIY pentru hoĂžii de oglinzi ĂŽncĂŁ neinstruiĂži.

Ciupanezu, nu-ti fa probleme, nu se chinuie sa le demonteze. Ei baga surubelnita si trag... mi sa intamplat si mie acum o saptamana

Si eu am avut electrocrome, probabil au incercat sa traga bland si cand au vazut ca nu iese au rupt-o cu tot cu instalatie afara, au taiat cablurile(desigur cu mufele amandoua....) si dusi au fost. Desi functioneaza acum nici motorasele nu le mai pot folosi ca nu mai au toate componentele si nici oglinda nu o mai pot instala oricare ar fii aia

Nicidecum.

Gândeºte-te cã unuia i s-a stricat motoraºul.

SunĂŁ la vreun jeg d-ĂŁsta sau ĂŽl gĂŁseÂşte pe la vreo intersecĂžie, ĂŽi zice cĂŁ are nevoie de un motoraÂş, poate Âşi de sticle.

HoĂžul vine, rupe oglinda cu totul, i-o dĂŁ integral gunoiului uman care a fĂŁcut comanda.

Apoi se duce la un electrician ceva, fiind evident cĂŁ dacĂŁ dĂŁ comenzi la hoĂži e la limita dintre normalitate Âşi retard mintal, iar electricianul ĂŽi schimbĂŁ motoraÂşele Âşi sticlele.

ProblemĂŁ rezolvatĂŁ pentru unul, una doar ĂŽncepe pentru altul.

Nu ar fi prima data cand se vinde ceva sh cu pret mai mare decat al piesei noi..

Altul care vorbeste dinainte sa cunoasca, am dat 80 RON pe ea de la un prieten de la Magazin.... La reprezentanta repet.. era 100

Nu vroiam sa fac bani pe spatele lui....

Multumesc mult chas3 si Gabriel.B. Raman dator la amandoi ati fost de foarte mare folos in aceasta problema, am reusit si mi-am montat azi rama, a durat 2 min, super banal, nu am rupt nimic, am scos sticla am desurubat, pus rama doua, pus oglinda la loc totul e perfect, acum arata ca noua oglinda, asa mai merge :twoup: tin sa mentionez ca rama care am primit-o de la reprezenanta s-a potrivit perfect, iar cea care am scos-o este identica, are aceleasi scrisuri si tot. Va recomand celor care mai mergeti la reprezentanta TradoMotors IASI. De care ori am fost la ei mereu am fost tratat cu maxim respect si seriozitate, prompt, sunt o reprezentanta foarte serioasa, am auzit tot felu de povesti despre altele dar la astia chiar nu am ce sa ma plang si preturile sunt ok. Ok deci problem solved, topicul se poate inchide. Edited by Tetsuzan

Multumesc mult chas3 si Gabriel.B. Raman dator la amandoi ati fost de foarte mare folos in aceasta problema, am reusit si mi-am montat azi rama, a durat 2 min, super banal, nu am rupt nimic, am scos sticla am desurubat, pus rama doua, pus oglinda la loc totul e perfect, acum arata ca noua oglinda, asa mai merge :twoup: tin sa mentionez ca rama care am primit-o de la reprezenanta s-a potrivit perfect, iar cea care am scos-o este identica, are aceleasi scrisuri si tot. Va recomand celor care mai mergeti la reprezentanta TradoMotors IASI. De care ori am fost la ei mereu am fost tratat cu maxim respect si seriozitate, prompt, sunt o reprezentanta foarte serioasa, am auzit tot felu de povesti despre altele dar la astia chiar nu am ce sa ma plang si preturile sunt ok. Ok deci problem solved, topicul se poate inchide.

La Timisoara, la BMW Banat fund te iau cu o aroganta de zici ca ei iti fac tie un favor. Rar vezi oameni cu BMW care sa se duca la reprezentanta. Numai cei care nu-si dau seama cati bani dau degeaba pe FIX ACEEASI piesa.... nu una aftermarket, ci tot originala.

Edited by TopasBlau