Jump to content

model e39 525d vs model e60 525d

ssa_86

Recommended Posts

vreau sa imi cumpar un bmw seria 5 si sunt in dilema intre aceste doua motoare,asa ca va-s ruga sa ma ajutazti sa aleg una din cele doua modele.

as vrea sa stiu parerile pro si contra despre ele.ce are una in plus fatza de alta.

care dintre ele este mai fiabila,care este mai usor de intretzinut.am auzit ca la e60 se duce cam repede galeria si turbina.in schimb la e39 nu prea am auzit provlemele astea.

diferentza de putere se simte sau este nesemnificativa?

astept sugestiile voastre.

ca posesor de E39 525d iti spun ca este o masina care consuma destul de mult in raport cu puterea pe care o dezvolta motorul (dar are suficienta forta, un 530d este ceva mai puternic si consuma si mai putin) si ca este foarte costisitoare ca intretinere, dar daca alegi un model cu foarte multe optiuni (te-as sfatui sa cauti una cu scaunele confort care s-au pus pe seria 7 si neaparat cu sistem DSP deoarece sigur vei dori sa il achizitionezi dupa un timp iar montarea ulterioara este foarte dificila) vei fi foarte multumit de confortul care ti-l ofera, ca tinuta de drum este o masina excelenta. E60 525d nu am condus, dar am avut placerea de a conduce E60 530i care este iarasi o masina fantastica.

Se găsesc şi la noi unele ok.

pai sincer....nu pot sa zic ca nu imi permit un e60 dar parca ma atrage mau mult un e39

de aceea cer parerile voastre celor care va pricepetzi la aceasta marca de masina

as vrea sa aflu cat mai multe

Păi dacă-ţi place mai mult E39, ia-ţi unul, e cel puţin la fel de fiabil ca un E60.

Edited by Ciupanezu

la cat este taxa de inmatriculare ai doua variante

1. o contesti in instanta, dar nu stiu exact procedura. Fie vei avea pana la urma castig de cauza si ti se vor returna banii (daca o vei plati inainte sa contesti), fie vei fi scutit de plata acesteia

2. inmatriculare bulgaria (sunt unii care inmatriculeaza pe bulgaria dar iti fac tie resedinta acolo si masina va fi inscrisa pe numele tau, resedinta trebuie reinoita odata la 5 ani).

eu am E39 525dA iar in bucuresti am consum intre 12% si 15% depinde de intervalul orar in care stau in trafic iar afara consuma 6% la mers 100-100 KM/h si 8%-10% 150+ km/h

sincer mi se pare cam mare consumu,dar daca u spui ca ii asa atunci te cred

si la mers constant pe autostrada la viteze cuprinse intre 150 si 180 ce consum scoate?

am avut e60 525d timp de 2 ani, masina am adus-o personal din Germania la 152000km si am vandut-o anul acesta la 188000km. In tot acest timp am avut probleme cu caseteta de directie si cu galeria de admisie, chestii majore, restul maruntisuri. diferenta de putere se simte destul de bine, dar sa stii ca e60-ul consuma cu circa 1-1,5l/100km mai mult ca e39, cel putin la mine. in rest masina este superba.

la cat este taxa de inmatriculare ai doua variante

1. o contesti in instanta, dar nu stiu exact procedura. Fie vei avea pana la urma castig de cauza si ti se vor returna banii (daca o vei plati inainte sa contesti), fie vei fi scutit de plata acesteia

2. inmatriculare bulgaria (sunt unii care inmatriculeaza pe bulgaria dar iti fac tie resedinta acolo si masina va fi inscrisa pe numele tau, resedinta trebuie reinoita odata la 5 ani).

1.am auzit ca cu avocat ajungi la 400 de euro taxa,am un prieten care a facut la un mercedes vito din 2005,dar a trebuit sa astepte din iulie pana in noiembrie sa ii fie adus cazu in istantza

si pe urma mai dureaza vreo 15 zile timp in care poate primaria sa conteste sentintza.si ma-m interesat si am auzit ca daca merg acuam la un avocat si deschidem cazu numai prin aprilie o sa se judece, deci in principiu dureaza cam mult si nu prea am timp

2. cu inmatricularea in bulgaria........eu stau tocmai unde se pune harta-n cui in Satu Mare cam departe de bulgaria

eu am E39 525dA iar in bucuresti am consum intre 12% si 15% depinde de intervalul orar in care stau in trafic iar afara consuma 6% la mers 100-100 KM/h si 8%-10% 150+ km/h

Cat imi place cand spune cineva adevaratul consum al masinii.... eu cand le spun ca imi ia 530da-ul si 16-17 la ore de varf vara cu clima, imi spun ca e masina stricata :twoup:))) Daca nu te deranjeaza ca este un model mai vechi, mergi pe e39, ce rost are sa tii mai multi bani blocati.

poti lua numere zoll pe 3 luni, mai scoti 2 randuri de provizorii de la noi si se face aprilie

Cat imi place cand spune cineva adevaratul consum al masinii.... eu cand le spun ca imi ia 530da-ul si 16-17 la ore de varf vara cu clima, imi spun ca e masina stricata :twoup:))) Daca nu te deranjeaza ca este un model mai vechi, mergi pe e39, ce rost are sa tii mai multi bani blocati.

adevarat, este diesel dar este o masina cu un gabarit mare, motorul este de cilindree nu tocmai mica iar daca mai cuplezi toate astea la o transmisie automata nu are cum sa fie o masina prea economica

daca este sa privesti si un alt criteriu...peste 2-3 ani, daca vrei sa tii masina atat, la revanzare, pierzi mai putin la un e39 decat la un e60 :twoup:

eu vreu sa tin masina si mai mult decat 2-3 ani

am masina si nu ma preseaza sa imi cumpar,dar am un golf4 din 2003.

masina ii super consum mic,nu am avut nici cea mai mica problema cu ea din 2005

dar are un defect.......confortu si pt mine ii fff important

ai putea incerca masina colegului de pe forum, se prezinta excelent in poze: http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=86443

da am vazut masina ii oki....numai ca eu imi doresc cutie manuala

pt ca si asa masina in ziua de azi itzi ia din placerea de a conduce.

au ajuns sa se si parcheze singure in parcare si multe altele........parca nici nu mai conduci,pur si simplu ii un joc pe calculator:)

si as prefera sa nu aiba cutie automata,sa simt eu masina aia,sa simt ca fac ceva pt a conduce nu numai ca tin de volan asta ii opinia mea

Eu am un 525d e39 dar zic ca daca iti permiti un e60 bine intretinut ia-ti unul asta in conditiile in care nu esti fan e39 pana la moarte ca @ciupanezu. Galeria de admisie se fisureaza la ambele modele iar la e60 se fisureaza si cea de evacuare dar se poate inlocui cu una de fonta de pe e39.

Cat despre consum, hai sa zicem ca bucurestiul e mai aglomerat decat clujul deci poate consuma mai mult acolo dar eu nu inteleg cum naiba reusesc unii sa consumuri de 10% in afara cand eu nu am reusit sa sar de 11 in oras si 8 in afara, in condtiile in care am un soft care a scos tot ce se putea scoate din motorul asta si odata ce am incalzit motorul nu schimb treptele sub 3000 de rpm (cine nu crede poate sa vina oricad sa facem un pariu pe un plin de motorina).

Eu am un 525d e39 dar zic ca daca iti permiti un e60 bine intretinut ia-ti unul asta in conditiile in care nu esti fan e39 pana la moarte ca @ciupanezu. Galeria de admisie se fisureaza la ambele modele iar la e60 se fisureaza si cea de evacuare dar se poate inlocui cu una de fonta de pe e39.

Cat despre consum, hai sa zicem ca bucurestiul e mai aglomerat decat clujul deci poate consuma mai mult acolo dar eu nu inteleg cum naiba reusesc unii sa consumuri de 10% in afara cand eu nu am reusit sa sar de 11 in oras si 8 in afara, in condtiile in care am un soft care a scos tot ce se putea scoate din motorul asta si odata ce am incalzit motorul nu schimb treptele sub 3000 de rpm (cine nu crede poate sa vina oricad sa facem un pariu pe un plin de motorina).

nu sunt neaparat un fan e39........sunt fan seria 5

mai ales pt confort,desi stiu ca nu iti ofera confort ca un seria 7,dar pt mine ii suficient si n plus seria 7 nu imi permit

pai eu stiu cine are un e39si am facut in jur de 950 de km cu un plin,pe autostrada in mare parte

Eu am fost indragostit multa vreme de e39,initial asta am vrut sa imi iau si m-am pricopsit cu e46 benzinar 12 max cu roti pe 18 si J mare ,in prezent m-am ales cu e60 3.0dA,si la asta consumul imi arata 14.5 in Bucuresti aglomeratie.Unii zic k 2.5 de pe e60 schimba treptele cu socuri in cutie si ca ar fi mai mare consum decat la 3.0d.

Un e39 cu pachet M negru cu jante pe 19 lasat pe burta ....ce bine suna.!