Jump to content

Stergatoare spate

eduard.stoica

Recommended Posts

Salut,

Am cumparat sotiei un bmw break 318d e90, cred ca e corect e90, e din 2008. Eu am avut doar Audi pana acum si pt ca nu am gasit un Break de la Audi am trecut pe BMW. Va rog sa imi spuneti care credeti ca ar putea fi problema la stergatoarea din spate daca nu functioneaza in conditiile in care spritiera din spate functioneaza.

Multumesc.

Off: Tot vreau sa imi iau si eu o stergatoare de spate, dar nu gasesc.. M-am saturat sa tot folosesc prosopul..

On: ai incercat sa muti stergatoarea cu o vertebra mai sus sau mai jos? Tot nu merge?

Deci spritiera merge dar stergatoarea nu se misca. E posibil sa fie de la pozitia ei? Nu am incercat sa o mut, dar desprinsa de geam am incercat si nu se misca.

Incearca sa pui tipul masinii in primul post, nu in titlul topicului si cu atat mai putin in "Topic Description".

Verifica daca siguranta F48 este buna - se afla in torpedou. Mai verifica si releul de comanda, este tot in torpedou.

Daca sunt bune, este posibil sa fie motorul stricat. Masoara daca primeste alimentare.

PS : Stergator, cu sensul de dispozitiv format dintr-una sau din douĂŁ palete cu muchie de cauciuc care, acționate de un motor, șterg geamul de la parbrizul unui vehicul, este substantiv neutru. Se declina un stergator, doua stergatoare.

Pe spate exista UN SINGUR STERGATOR. Stergatoare este pluralul - ceea ce nu este cazul, pe spate fiind un singur brat.

Sau aveti vreo tipa care sterge din cand in cand geamul si ii spuneti stergatoarea :twoup: .

La e46 se blocheaza axul stergatorului. Practic oxidul/rugina formata un timp face ca axul stergatorului sa fie intepenit in butuc.

Remediere partiala: Ridici luneta separat apoi se da cu WD-40 sau alt spray degripant in timp ce invarti cu mana de bratul stergatorului(la inceput merge mai greu apoi incet isi da drumul). Problema reapare la un interval scurt de timp.

Remediere totala: Se desface mecanismul, se curata bine axul si butucul cu hartie abraziva de granulatie mica. Apoi se ung piesele din componenta cu vasilina. Se remonteaza la loc dar ai grija: mecanismul este prins pe luneta iar suruburile la montaj trebuie stranse la un cuplu foarte mic asa incat sa nu faci tandari geamul.