Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Ulei BMW OEM 5W-30 sau 0W-40 ?

Onnix

Recommended Posts

Hello!

Care dintre cele 2 tipuri de ulei OEM 5W-30 sau 0W-40 ar fi cel mai potrivit pentru masina din semnatura? Pana acum am folosit numai pe cel OEM 5W-30 si ma pot declara destul de multumit.

BMW Original 0W40 - Full Sintetic - Benzina - Diesel

un ulei dezvoltat pentru BMW cu utilizare in motoarele supersport de ultima

generatie; protejeaza optim motoarele benzina si diesel, asigurand ungerea

ideala a partilor metalice ale motorului la orice temperatura

aprobari: BMW LONGLIFE 04

performante: ACEA A3/B4/C3

BMW Original 5W30 - Sintetic - Benzina - Diesel

un ulei produs cu tehnologia "Clean Performance Technology", cu un

procent scazut de sulf si fosfor, fiind creat exclusiv pentru motoarele

BMW pe benzina sau diesel cu filtru de particule (DPF)

post-26584-1291537804_thumb.jpg

post-26584-1291537819_thumb.jpg

Nu am probleme la motor, iar masina nu-mi consuma. Ambele au aceleasi aprobari si performante. Ce search sa mai dau? Speram ca-mi va spune cineva aici care este mai indicat pentru masina mea si care sunt diferentele in afara de vascozitate/temperatura de lucru. Danke!

post-26584-1291557883_thumb.jpg

Edited by DJ Allexinno

Stie cineva clar, cu acte de provenienta ca uleiurile original BMW sunt full sintetice ?

Dupa ultima experienta neplacuta cu uleiul original BMW 5W-30 sunt dispus sa incerc la urmatorul schimb din nou acest ulei, chiar l-am achizitionat de la cineva care stiu sigur ca-l aduce din germania, ma lamureste cineva daca este semi sintetic sau full sintetic ?

http://img508.imageshack.us/img508/71/4c2d090b3c496bmw5w30.jpg

Stie cineva clar, cu acte de provenienta ca uleiurile original BMW sunt full sintetice ?

Dupa ultima experienta neplacuta cu uleiul original BMW 5W-30 sunt dispus sa incerc la urmatorul schimb din nou acest ulei, chiar l-am achizitionat de la cineva care stiu sigur ca-l aduce din germania, ma lamureste cineva daca este semi sintetic sau full sintetic ?

http://img508.imageshack.us/img508/71/4c2d090b3c496bmw5w30.jpg

Ce ti s-a intamplat mai exact? 5W-30 este sintetic iar 0W-40 este full sintetic. Acestea sunt descrierile pe care le-am gasit pe Autokarma.ro.

In documentele de mai sus, nu este specificat 5W40 de la Castrol.. asta nu inseamana ca nu e recomandat dar pare ciudat ca nu este mentionat.

Am si o dilema...

Castrol Edge Turbo Diesel 5W40 este recomndat pentru pompe dĂźse si are specificatile ACEA A3/B3/B4, ACEA C3, API SL/CF, VW 502 00 / 505 00 / 505 01, Ford WSS-M2C917-A, MB 229.51, BMW Longlife 04.

Eu pot sa-l folosesc la 318d-ul meu din '02 ? Cu ce interval de schimb ?

• Downvote 1

ASs-daca masina ta e pompa-duza si nu CDI,e ok,Daca in cartea masinii scrie sa folosesti BMW Longlife 04,e iarasi ok.Si mai cauta ce interval de schimb are LONGLIFE 04 si esti parfumat.Si daca vrei perversiuni,cauta daca uleiul ce mentionezi e agreeat BMW....
  • Downvote 1

Deci eu nu mai inteleg absolut nimic despre uleiuri... sunt zeci de topicuri cu mii de reply-uri.

Poate sa-mi spuna si mie cineva pe romaneste !

1 - ce ulei pot folosi la M47 din 06/2002 (ma refer la gama Castrol)

2 - ce interval de schimb are LL-04 si daca-l pot folosi

Cartile masinii sunt toate in germana si nu inteleg absolut nimic.. mai mult decat atat, in nenumaratele reply-ui despre ulei, parerile sunt atat de impartite incat chiar daca ajungi sa tragi o concluzie apare un alt topic sau reply care te va da peste cap... nu exista unanimitate la nimic legat de ulei-uri.

Toata lumea care intreaba de ulei vrea sa stie CLAR: vascozitate in functie de nr de km, marca recomandata, interval de schimb... daca s-ar da informatiile stea intr-un topic sticky + closed, eu cred ca s-ar reduce tare nr. topic-urilor despre ulei.

Mie imi este destul de clar dupa postul lui Zeronoo! :twoup: Eu vroiam DOAR sa stiu care este diferenta intre BMW OEM 5W-30 si BMW OEM 0W-40. NU ma intereseaza alt brand de ulei!

Pana acum, de cand am adus masina din Germania in 2006, nu am bagat decat BMW OEM 5W-30 si nu am avut nicio problema la motor, turbina sau stiu eu ce... asa ca NU am de gand sa schimb uleiul sau marca. Zilele acestea am tot citit despre cele doua si am ajuns la concluzia ca BMW OEM 5W-30 este perfect pentru motorul meu. Daca as sta in Groenlanda, as pune BMW OEM 0W-40, dar nu este cazul.

Sa aveti o zi faina!

Eu vreau sa-mi iau un bidon de 20L de ulei din germania si as vrea sa fiu sigur ce sa iau... am gasit Castrol-ul ala TD 5W40 LL-04 dar acum nu mai sunt sigur de el pentru ca acesta avand si specificatile pentru VW cu pompe duse, cica n-ar fi bun pentru mine...