Jump to content

e bine sau nu?

kewlya

Recommended Posts

Am fost la un service si am luat jos cele doua catalizatoare de la evacuare, cika ar fi un al 3-lea chiar dupa turbo dar de ala nu m-am atins. am facut asta ca tobele sa sune putin mai nervos si cika am si castigat vreo 5 cai. catalizatoarele le am si le pot pune inapoi cand vreau. am facut bine? am facut rau? care e efectul ca le-am luat jos, inafara de faptul ca masina e euro1 acuma :blink:

cred ca ai facut rau nu ? doar nu erau puse acolo aiurea :blink: presupun ca se strang gaze mai multe ma rog nu le am cu astea. pune-le la loc si da-le jos la Seatu Toledo din semnatura

132864[/snapback]

pai cica rolul lor e doar ala de a mai filtra gazele sa indeplineasca normele europene euro3, doar atat. RAR-ul il am facut deja si daca tobele suna mai nervos si mai castig si 5 cai mie in convine.

alte pareri mai la obiect din punct de vedere tehnic, efecte motor, etc?

Am fost la un service si am luat jos cele doua catalizatoare de la evacuare, cika ar fi un al 3-lea chiar dupa turbo dar de ala nu m-am atins. am facut asta ca tobele sa sune putin mai nervos si cika am si castigat vreo 5 cai. catalizatoarele le am si le pot pune inapoi cand vreau. am facut bine? am facut rau? care e efectul ca le-am luat jos, inafara  de faptul ca masina e euro1 acuma :)

132859[/snapback]

Ai facut foarte bine. Alea sunt puse pt. mediu . Si sunt de acord cu cele spuse aici de altcineva...

Polueaza o basculanta sau RATB-ul de o mie de ori mai mult decat tine cu bmwul tau la un loc :blink: .

a , si daca polueaza altii sa poluez si eu nu ? tu ai 16 ani impliniti ?

daca unu iti fura oglinzile, ce plm ma duc sa fur si eu p-ale lu altu nu ?

daca unu arunca gunoiu in spatele blocului de la geam pe masini , de ce nu ai face-o si tu nu ?

132933[/snapback]

Sa traieshti o mie de ani.... Nu ma intereseaza ce spui. Mi-am exprimat doar opinia nu am cerut-o pe a ta...

Vinde-ti Bmw-ul si i-ati o bicicleta sa nu mai poluezi deloc daca esti atat de moralist si nu mai flatula ca se gaureshte stratul de ozon. Si aia tot poluare e...

Bafta

P.s. Cu varsta n-ai nimerit-o dar varsta nu e un criteriu... Poti sa ai 60 si tot dobitoc sa fii.... Mozart la 9 ani compunea sinfonii... probabil ca n-ar fi fost acceptat pe acest forum ca era prea tanar pt tine Dane. Nu ? Istetzule

Edited by the_rifle

P.s. Cu varsta n-ai nimerit-o dar varsta nu e un criteriu... Poti sa ai 60 si tot dobitoc sa fii.... Mozart la 9 ani compunea sinfonii... probabil ca n-ar fi fost acceptat pe acest forum ca era prea tanar pt tine Dane. Nu ? Istetzule

132934[/snapback]

E cu m dar...ma rog. Nu-mi spune ca-ti place sa stai la stop in spatele unui taxi (sa zicem) si ala sa duhneasca a aragaz. Stii senzatia poate...

Intr-un alt fel o sa puta acum si dupa BMW-ul ala, iar unui nas mai fin o sa-i para dereglat.

Revenind on topic tehnic nu esti afectat si poluarea e nesemnificativa cred. K dezavantaj - fumul negru care apare la schimbarea de trepte la orice diesel o sa fie mai intens si iti va afuma bara spate. ...Neplacut... :blink:

Testul de noxe de la RAR cum a iesit?

cred ca am sa-ti dau ban. nu sunt admisi idioti pe forum.

132936[/snapback]

Bah Cretinule eu nu te-am facut idiot cum ma faci tu me mine. De ce mi-ai dat BAN ???? Ca n-am fost de acord cu tine? Crezi ca mi-e greu sa-mi schimb IP-ul sau emailul sau crezi ca ma poti impiedica sa-mi fac o mie de conturi ???? Ce pwla mea imi zici tu mie sa am grija la limbaj ????? Ce limbaj am folosi ? am zis sa nu mai flatulezi ca poluezi. Zii merci ca n-am zis sa nu mai bashesti ca porcul. Care e problema? A flatula e un verb trecut in dictionar. Ce nu-ti convine? Una peste alta pot sa-mi si bag pwla in el de forum daca aveti faze de-astea.... Acum puteai sa-mi dai ban. Acum s-ar fi explicat !!!!!

Bah Cretinule eu nu te-am facut idiot cum ma faci tu me mine. De ce mi-ai dat BAN ????  Ca n-am fost de acord cu tine? Crezi ca mi-e greu sa-mi schimb IP-ul sau emailul sau crezi ca ma poti impiedica sa-mi fac o mie de conturi ???? Ce pwla mea imi zici tu mie sa am grija la limbaj ????? Ce limbaj am folosi ? am zis sa nu mai flatulezi ca poluezi. Zii merci ca n-am zis sa nu mai bashesti ca porcul. Care e problema? A flatula e un verb trecut in dictionar. Ce nu-ti convine? Una peste alta pot sa-mi si bag pwla in el de forum daca aveti faze de-astea.... Acum puteai sa-mi dai ban. Acum s-ar fi explicat !!!!!

132940[/snapback]

Ai spus la un moment dat ca esti civilizat....

Chiar crezi asta?

:blink:  ciudat.

132974[/snapback]

nu uitati ca chiar primul catalizator principal din galerie de pe acolo nu l-am luat jos, deci probabil ala filtreaza mai bine ca 10 catalizatoare de la logan la un loc. o sa ma uit daca scoate fum mai mult sau miroase a gaze mai tare si atunci o sa le pun la loc si cele doua mai micute.

Cum spunea si Laur nu cred ca ai o poluare excesiva, poate ca polueaza putin mai mult asa dar nu cat sa iti faci probleme, in ceea ce priveste cp castigati, nu cred ca sunt 5.

Important e sa iti placa cum se aude, si eu am evacuare sport pe Seat si suna foarte bine.

Guest club1230
imi place omu asta,e perseverent rau.Trebuia Dane sa-l lasi ca ne mai distram putin.

132947[/snapback]

Ma scuzati.... am si eu o dilema....

Cum se spune corect ?

(text editat)

Multumesc anticipat

Edited by zixx

Masinile cu aer conditionat – practice, dar catastrofale pentru mediu

De douazeci de ani incoace, constructorii de automibile au reusit sa reduca emisiile de gaze poluante din motoarele masinilor. Dar nu la fel stau lucrurile cu aerul conditionat. Un studiu al Agentiei franceze pentru mediu si gestionarea energiei (Ademe) arata ca dispozitivul de aer conditionat duce la o crestere a consumului de carburant cu 25-35% in oras si 10 - 20% la drum intins. Mai grav, aerul conditionat elimina anual 10 – 15% din emisiile anuale de gaze de sera la un vehicul de gama medie gen Renault Clio sau Peugeut 307.

Explicatia este simpla: dispozitivele de aer conditionat folosesc hidrofluorcarbon (HFC). Utilizarea unui kilogram de fluid de racire echivaleaza cu emisia a 1,3 tone de CO2, ceea ce produce o masina la parcurgerea a 8500 km. Constructorii sunt constienti de acest lucru si lucreaza la cautarea de solutii pentru aceasta problema incepand din 1995.

Sursa: news365.ro

Deci sunt alte lucruri mult mai grave de evitat decat mica modificare......

O dilema am si eu ? Cate catalizatoare are masina ta ???

Eu stiam ca exista un singur catalizator ( eventual 2 la motoarele cu 6 sau mai multi cilindri ) montat IMEDIAT la iesirea galeriilor de evacuare din motor. Restul sunt tobe simple, nu catalizatoare .

Guest IulianE
fara catalizatoare sondele lamba nu mai citesc corect emisiile de co2.Astfel se transmit informatii eronate la computerul masinii... Edited by IulianE

• 1 month later...
fara catalizatoare sondele lamba nu mai citesc corect emisiile de co2.Astfel se  transmit informatii eronate la computerul masinii...

134898[/snapback]

o masina diesel nu are si nici nu o sa aibe niciodata sonda lambda.

Edited by kewlya

o masina diesel nu are si nici nu o sa aibe  niciodata sonda lambda.

148009[/snapback]

Exista de cativa ani motoare diesel cu sonda lambda.

Bine ca nu cred tot ce citesc aici, pe forum :blink:

ps

Nu trebuie sa ma crezi pe cuvant,stiu ca multi scriu numai aberatii....

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...635&hg=18&fg=10

• 2 months later...

am pus de ceva vreme catalizatoarele inapoi.

le-am pus pt ca in urma demontarii lor mi s-a modificat EGR-ul ( daca tzin bine minte cum se numeste )

inainte cand aveam catalizatoarele puse am facut un test pe masina, cu tester.

chiar inainte sa puna testu in aplicare tzin minte ca mecanicul mi-a zis: "hai sa vedem cum stai cu EGR-url, normal trebuie sa fie intre 0 si 5 % ). cand a efectuat testul, pe ecran a rezultat 4%. foarte multumit.

dupa ce am dat jos catalizatoarele, i-am zis si la mecanicul meu ca le-am dat jos si mi-a zis sa ma duc pana la el intr-o zi sa-mi faca un test gratuit ca tester-ul ca este curios daca s-a modificat EGR-ul.

am fost, am facut, surpriza, EGR-ul era undeva la 60%, fapt care m-a determinat sa le pun inapoi. zilele astea ma duc sa fac iara un test si am sa va spun daca a revenit la normal.