Jump to content

e bine sau nu?

kewlya

Recommended Posts

• 6 months later...
am pus de ceva vreme catalizatoarele inapoi.

le-am pus pt ca in urma demontarii lor mi s-a modificat EGR-ul ( daca tzin bine minte cum se numeste )

inainte cand aveam catalizatoarele puse am facut un test pe masina, cu tester.

chiar inainte sa puna testu in aplicare tzin minte ca mecanicul mi-a zis: "hai sa vedem cum stai cu EGR-url, normal trebuie sa fie intre 0 si 5 % ). cand a efectuat testul, pe ecran a rezultat 4%. foarte multumit.

dupa ce am dat jos catalizatoarele, i-am zis si la mecanicul meu ca le-am dat jos si mi-a zis sa ma duc pana la el intr-o zi sa-mi faca un test gratuit ca tester-ul ca este curios daca s-a modificat EGR-ul.

am fost, am facut, surpriza, EGR-ul era undeva la 60%, fapt care m-a determinat sa le pun inapoi. zilele astea ma duc sa fac iara un test si am sa va spun daca a revenit la normal.

186230[/snapback]

pe ce tester ti-a citit EGR-u? ma intereseaza si pe mine, desi eu am cele 2 tobe intermediare si cea finala, nu am catalizatoru (primu dupa turbo - are sitele scoase). eu stiam ca la bmw egr-u este actionat mecanic de presiunea gazelor de evacuare. cum poti sa-ti dai seama procentual in ce parametrii functioneaza?

Edited by B.M.W.

Am fost la un service si am luat jos cele doua catalizatoare de la evacuare, cika ar fi un al 3-lea chiar dupa turbo dar de ala nu m-am atins. am facut asta ca tobele sa sune putin mai nervos si cika am si castigat vreo 5 cai. catalizatoarele le am si le pot pune inapoi cand vreau. am facut bine? am facut rau? care e efectul ca le-am luat jos, inafara de faptul ca masina e euro1 acuma :blink:

132859[/snapback]

[/quote

Ar trebui sa mergi pe mana BMW, daca ei au prevazut catalizatoarele alea, probabil stiau mai bine de ce.

stiau ei mai bine de ce... dar de ce?

adica cum pot catalizatoarele sa influenteze de la 0-5% la 60% cum zice kewlya? si de ce? si cum pot aparea pe tester atata timp cat valva egr nu este actionata electronic?

urmatorul link este luat de pe clubopel

http://www.clubopel.com/viewtopic.php?t=9280

aici se precizeaza ca valva egr se deschide la aprox 20% la benzinare si ajunge la pana la 50% la diesel. poate kewlya a mancat un 0 si trebuia sa fie 0-50% normal si 60% fara catalizator. cand arunci o vorba e bine sa aduci si un argument