Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

troncanit ciudat

Recommended Posts

Deci:cand virez maximum stanga se aude (uneori, nu intotdeauna,si doar la manevre de miscat masina,la viteze ff mici) un troncanit, un tronc ciudat.Am verificat toate bucsaraiele si totul e perfect.Nu imi tremura volanul,directia e perfecta...

Ce-ar putea sa fie?Ii rog pe meseriasi sa-si dea cu parerea astfel incat atunci cand ma voi duce la reprezentanta sa nu-mi spuna aia cine stie ce baliverne..La cei la care am fost pana acum mi-au zis ca n-are nimic.Cica totul e perfect...

Precizez ca trosc-ul ala se aude la limita de cursa a volanului...

Va rog!

Deci:cand virez maximum stanga se aude (uneori, nu intotdeauna,si doar la manevre de miscat masina,la viteze ff mici) un troncanit, un tronc ciudat.Am verificat toate bucsaraiele si totul e perfect.Nu imi tremura volanul,directia e perfecta...

Ce-ar putea sa fie?Ii rog pe meseriasi sa-si dea cu parerea astfel incat atunci cand ma voi duce la reprezentanta sa nu-mi spuna aia cine stie ce baliverne..La cei la care am fost pana acum mi-au zis ca n-are nimic.Cica totul e perfect...

Precizez ca trosc-ul ala se aude la limita de cursa a volanului...

Va rog!

133114[/snapback]

Da, pompa de servo, caseta de directie. Oricum nu e indicat sa iei maxim de volan prea des pentru ca fortezi caseta si pompa la maxim ceea ce in timp duce la uzura prematura

Bun.Si ce ar trebui sa fac?Sa le schimb?Sau , dat fiind faptul ca nu troncane tot timpul, mai merg?Trebuie schimbate cu totul (valeu, mama!) sau doar niste subansamble?

134305[/snapback]

Cel mai bine, mergi si tu la un service si iti zice nenea mecanicu' - tot el iti zice si daca trebuie schimbat ceva cu totul sau doar partial...vezi cat costa, etc

Daca nu face tot timpul, inseamna ca nu e grava problema, asa ca mai las-o

Dar tot ar trebui sa te pregatesti, cu bani si nervi, ca s-ar putea sa nu fie aia bataia si sa fi dat banii degeaba..si tot asa

De exemplu, mie imi bateau bucsile la bascula pe ambele parti si un pivot dreapta, iar nenea mecanicu mi-a zis ..."chiar daca le schimbi acum, la anu' le schimbi iar...asa-s astea toate...fiare. Mai lasa-le sa bata mai tare ca sa stim sigur ca astea sint de vina..." :)

Daca ma luam dupa el, nu le schimbam niciodata, dar nu pot suporta ca mashinutza mea sa sufere, asa incat le-am schimbat si am scapat de bataie :blink:

• 3 years later...
Am avut si eu o problema cu un boncanit caruia nu i-am dat si nu i-au dat, multi mecanici de cap. Am pus masina incusiv pe sant de ITP , nimic. Rezultatul final .. tampoanele la motor. De obicei se auzea la franare brusca , demaraj brusc si schimbarea directiei brusca la viteze mici. In fine am schimbat amandoua tampoanele pentru ca asa este indicat si surpriza .. nu numai ca nu se mai aude nimic, am alta masina.