Jump to content

fluctuatii relanti E46

predin2002

Recommended Posts

Salutare,

am un E46 din 2004 cu urmatoarea problema:

sunt fluctuatii ale motorului care se vad si in acul turometrului.

aceasta problema o am numai cand dau drumul la clima, faruri, dezaburire, orice electric. - acul turometrului incepe sa oscileze.

mai am fluctuatii si cand incghid gemurile..EX: motorul merge perfect, si cu geamul inchis apas butonul

de inchidere geam repetat, iar turometrul scade si fluctueaza excat cum apas butonul.

sunt sigur ca este de la partea electric... dar nu prea stiu de unde sa incep.

orice sfaturi sunt bine venite

intr-o oarecare masura este normal sa simti o schimbare in mersul motorului la cuplarea consumatorilor mari gen faruri, dezaburire, geamuri electrice, alternatorul 'mananca' din cuplul motorului, iar acesta din urma are nevoie de ceva timp pana se autoregleaza sa-si mentina turatia prin timpul de injectie, debit de aer, lambda samd...

la fel se intampla si al actionarea volanului cand pompa de servo mananca si ea din cuplul motor..

variatii de +-100rpm fata de ralenti la activarea consumatorilor sunt normale.

pai incepe prin a ne spune ce motorizare ai... ne intereseaza modelul, mai exact

model 318D , 1995 cm,85 kw, 2004

intr-o oarecare masura este normal sa simti o schimbare in mersul motorului la cuplarea consumatorilor mari gen faruri, dezaburire, geamuri electrice, alternatorul 'mananca' din cuplul motorului, iar acesta din urma are nevoie de ceva timp pana se autoregleaza sa-si mentina turatia prin timpul de injectie, debit de aer, lambda samd...

la fel se intampla si al actionarea volanului cand pompa de servo mananca si ea din cuplul motor..

variatii de +-100rpm fata de ralenti la activarea consumatorilor sunt normale.

am setat turometrul pe afisare digitala... si pierdereaa este undeva la 20-40 rotatii.

am la relanti 730 rpm.. si in momentul cand ma joc butonul de la geam scade la 700.

totusi nu trebuie sa-si revina dupa un anumit timp din fluctuatii?

. dar cum se face sa setezi turometrul pe digital??

+1

contactul pus si tinut apasat butonul de reset km - se afiseaza o serie de numere de la 1-19 - cifra 7 este pt turometru digital.

cred ca este cam normal cu aceste fluctuatii cand pui masina sa faca ceva :twoup:

este normal cu aceste fluctiuatii cand o pun sa faca ce?

sa dau drumul la clima sau sa inchid gemurile? sincer nu cred.

Orice consum de energie suplimentar de energie se traduce prin cresterea rezistentelor in sistemele actionate de motor, deci pana intervine calculatorul masinii ca sa regleze mersul constant apar cateva fluctuatii.

Aceste fluctuatii pot fi amplificate de anumite piese uzate. Fulia arborelui cotit este cu rol de reducere a vibratiilor, uzura ei poate amplifica fenomenul.

Orice consum de energie suplimentar de energie se traduce prin cresterea rezistentelor in sistemele actionate de motor, deci pana intervine calculatorul masinii ca sa regleze mersul constant apar cateva fluctuatii.

Aceste fluctuatii pot fi amplificate de anumite piese uzate. Fulia arborelui cotit este cu rol de reducere a vibratiilor, uzura ei poate amplifica fenomenul.

o sa verifica fulia.

multumesc