Jump to content

Probleme sirena alarma!

Recommended Posts

Salut dragi colegi!

Acum cateva luni mi s-a spart masina(s-a intmplat in Italia,aveam si un topic,dar nu-l mai gasesc),baietii mi-au smuls sirena de sub capota si mi-au distrus-o!

Am cumparat una noua,dar surpriza aceasta nu scoate nici un sunet.Alarma da semne de functionare,se aprind semnalizarile(clipesc 30sec),ledul clipeste normal.Senzorii de miscare din interior functioneaza,i-am verificat si pe acestia.

Sa nu uit!In urma incidentului am ramas cu o gaura in usa,a fost fortata si iala asa ca am fost nevoit sa cumpar o usa cheala si sa montez pe ea componentele de pe cea veche.Totul a decurs bine,doar ca sirena nu mai da semne de viata.

Masina este un e39 520i din 06.2001.

Intrebarea mea este,de ce nu imi functioneaza sirena?

Stie cineva ce pot sa fac?

Mentionez ca alarma este oem,dar nu de e39,este de e34/e36 dupa codurile de pe realoem.A fost montata post cumpararii masinii si se cheama DWA5.

Poate este defect modulul alarmei? :twoup:

Orice sfat imi va fi de folos,sper!

Multumesc!

Edited by kolea

Sirena noua alimentata la 12V suna? Masoara cu un voltmetru daca vine tensiune de la alarma pe firele care duc la sirena in momentul cand ar trebui sa sune.

Am sa incerc sa masor tensiunea,sau sa verific cu niste fire de la baterie daca suna sirena.

Nu vreau sa deschid alt topic,dar as mai avea o problema pe care am constatat-o azi dimineta,la aceiasi masina.

Nu mai baga aer cald pe spate...care ar fi cauza?

Mersi domnule!

@cristim,am verificat acum cateva minute cu doua cabluri de la baterie,dar nu schiteaza nimic.

Totusi cum poate sa nu functioneze,am cumparat-o noua de la reprezentanta.

Presupun ca se verifica functionalitatea piesei dupa procesul de fabricare.

Sunt nevoit sa fac adaptari, sau sa gasesc una la mana a2-a si sa fie functionala.

Edited by kolea

O sirena aftermarket nu e asa o gaura in buzunar:

http://www.okazii.ro/catalog/43882501/sire...12v-si-20w.html

nu e vorba de gaura buzunarului,eu merg pe principiul oem.

Cea oem are 6 fire,pentru diferite tonalitati.Ma stradui sa gasesc una cat mai asemanatoare cu cea originala.

Edited by kolea