Jump to content

Problema stropitoare

Goccio

Recommended Posts

Am un E46nfl si azi m-am trezit cu o problema ciudata la stropitoarele de la parbriz.

Dau sa spal parbrizul, imi arunca un jet mic si pauza.. mentionez ca nu era nimic inghetat! Motorul cald, am pus mana si pe reservorul cu lichid si era cald. Ma duc iar in masina, dau sa spal.. lafel imi arunca doar un jet mic si pauza. Daca tin apasat se aude bazaitul ala ca si cand mi-ar arunca lichid pe parbriz dar n-o face. De fiecare data trebuie sa fac o pauza si imi arunca f putin lichid.

A mai patit cineva chestia asta?

Edited by Goccio

Cel mai probabil s-au rupt paletele in motorasul de pe rezervorul de la spalator.Scoate motorasul afara si alimenteaza-l si pune-l intr-un recipient cu apa sa vezi daca arnca apa.Daca nu schimba motorasul :twoup:

Asa imi face si mie de o luna. Merge sa dau doar jet-uri cu pauza de o secunda. Daca il tin apasat, motorasul functioneaza si curge foarte putina apa pe la duze.

Din ce am mai citit pe alte topicuri e o problema cu debitul de apa. Am inteles ca sunt niste filtre sub rezervorul cu apa si ar trebui curatate.

Intre timp rezolvat problema.

Era vorba de o ciuperca dezvoltata in interiorul vasului, care se prinsese si de filtrul pompei aflat in el infundandu-l.. astfel ca pompa nu mai reusea sa traga lichid prin el.

Am dat jos vasul, l-am spalat, am curatat filtrul si acum merge perfect!

Edited by Goccio

Cine mai zicea ca BMW-urile nu sunt masini "green". Uite...ar trebui sa se recua impozitul la ele - asa de frumos intretin flora planetei. Si fauna....am auzit de rame, paianjeni, sobolani, gandaci...toti isi faceau veacul in bordul unui septar vechi. Culmea, masina era folosita.

OFF TOPIC !!!

Faza tare! Ma duc azi la un magazin de piese si-i spun vanzatorului care avea cam 20 ani sa-mi caute si mie un senzor ABS spate si sa-mi spuna cat costa. Ii dau datele masinii: E46 318i benzina 1895cm3 87KW an, etc... si incepe baiatu' sa caute pe calculator, si cauta, transpira, isi freaca tamplele... si iar cauta... si il intreb: Ai gasit? Cat? Dar el se uita la mine cam tamp si-mi spune: Nu gasesc frate decat de E46 pe motorina! Sigur masina ta nu este pe motorina? Ma abtin sa rad si-i raspund: Nu stiu frate, eu i-am bagat benzina pana acum!

Doamne, mare ti-e gradina!

• 1 month later...
am mai auzit de la cineva pt inlaturarea calcarului care se depune pe duze se pun in vasul cu lichid de parbriz cca 100 - 200 g de otet de mere (cica otetul dizolva calcarul).

a mai folosit cineva metoda asta ??

In urma ta va mirosi a salata Cezar:)) e mai soft cu aceto balsamico:)), daca pui doar solutie de parbriz in veci nu vei avea calcar pe instalatie.