Jump to content

Dilema alegere suspensie la BMW E34

Recommended Posts

Salutare colegi ! Am nevoie de ajutorul vostru in schimbarea suspensiei la BMW-ul meu.Masina este BMW E34,525i,24valve , fabricat in noiembrie 1993(ultimele 7 caractere din VIN sunt BG62910).Masina este echipata cu suspensie M Technik care incepe sa-si arate varsta si tocmai de aceea am hotarat sa schimb toate arcurile si amortizoarele de pe ea.

Dilema mea este urmatoarea:pot monta arcuri standard si amortizoare standard in locul celor M Technik ? Daca da,este necesara vreo modificare ?(unghiuri,etc)

Ma gandesc sa renunt cu parere de rau la suspensia M (imi asigura si confort si stabilitate suficienta)din cauza garzii la sol mai reduse care nu se impaca bine cu drumurile patriei.

In cazul in care schimbarea este imposibila , caut sa cumpar suspensie M Technik noua si m-ar interesa niste preturi informative(pe amortizoarele de pe puntea spate am trecute seriile 38 1700 105 160/1 139 839 iar in fata nu am vazut nimic)

V-as fi recunoscator pentru absolut orice sfat,idee sau parere postata in legatura cu problema mea Multumesc !

pachetul M de suspensie la e34 are arcurile ceva mai joase, cu 2 cm fata de stoc, ceva mai ferme, barile stabilizatoare mai groase. In rest e la fel cu cea standard. Vorbesc de pachetul M, nu de suspensia de M5 e34 care e alta mancare de peste.

Impresii despre restul kiturilor posibile ai aici .

http://www.bmw4life.com/shocksSpringsGuide.htm

din pacate trebuie sa schimbi si suportii de amortizoare toti. Costa ceva. Te indoaie, gen 400 de euro daca ii schimbi, noi. La dezmembrari gasesti cu 40-50 in DE daca vrei suspensie normala, nu dtiu cat sunt in Ro.

Varianta de M-tech de amortizoare la e34 costa fix cat un amortizor stock.Nu are nimic special la el, doar suportul e diferit, deci daca iei unul stock nu va intra in suport. Cel putin la bilstein, care ti le recomand oricum, varianta M-tech are pret identic.. Sunt extrem de durabile si mai bune ca Sachs/Boge. Arcuri pe fata poti pune si standard, dar e aceasi treaba, arcurile M-tech au acealsi pret ca si unele normale.

EU as sta linisitit pe M-tech, 2 cm garda nu te salveaza.. stai linistit.

Edited by DOMI