Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Urcat Pe Semenic cu e39

TopasBlau

Recommended Posts

Cum se descurca masinile noastre pe drumurile inzapezite de pe semenic. Am cauciucuri de iarna Fulda relativ noi, le-am purtat vreo 2000 de km doar si vreau sa ma duc la Garana vreo 5 zile. In fiecare zi va trebui sa ne urcam pe semenic la schi, ati fost careva? Cum e cu tractiune spate pe drumurile inzapezite romanesti in panta?

PS ma gandeam sa ma echipez si cu "ciorapii" aceia de automobil ce tin loc lanturilor daca am probleme

Cum se descurca masinile noastre pe drumurile inzapezite de pe semenic. Am cauciucuri de iarna Fulda relativ noi, le-am purtat vreo 2000 de km doar si vreau sa ma duc la Garana vreo 5 zile. In fiecare zi va trebui sa ne urcam pe semenic la schi, ati fost careva? Cum e cu tractiune spate pe drumurile inzapezite romanesti in panta?

PS ma gandeam sa ma echipez si cu "ciorapii" aceia de automobil ce tin loc lanturilor daca am probleme

tot ce pot sa-ti spun ca , tractiunea spate urca panta mult mai bine ca tractiunea fata cu aceleasi anvelope.

Ciorapeii aia chiar nu stiu mare lucru despre ei dar, dau la pariu ca niste cauciucuri bune de iarna au aderenta mai buna.

Avantajul ciorapeilor este ca sunt ieftini , si poti pune pe cauciucuri de vara.

Eu sincer n-as mai merge iarna la munte, s-ar putea sa te chinui prea mult , daca nu e dezapezit , o sa blocheze altii traficul (cei cu tractiunea fata) sau te vei chinui cu impinsul mai mult decat te vei distra :)) ,si daca e si blocat consumi 3 rezervoare de benzina pana acolo

Pentru un drum la munte optez pentru lanturi , fara lanturi nu. Cand eram mai tanar acu un an , ma aventuram oriunde,oricum. :twoup:

De cand am ramas innamolit de vreo 2 ori gata sa cad intr-o apa, vazand cum aluneca masina lateral cu rotile oprite , mi-a trecut cheful de adrenalina si alte distractii d-astea.

Cel mai mare cosmar e cand ai oprit rotile , si masina aluneca lateral si n-ai ce sa-i faci :).

Sper ca nu te-am speriat :twoup:

Edited by ak_47

Mergi linistit. Sa ai lanturi la tine pentru orice eventualitate dar daca ai cauciucuri bune probabil ca nu va trebui sa le pui. Eu acum am venit de la Arieseni. Am urcat vineri pe zapada si gheata. Am condus cu grija fara sa bruschez masina, DSC-ul si-a facut treaba si am ajuns fara probleme. Am cauciucuri de iarna aproape noi. Le-am cumparat noi anul trecut si am rulat vreo 10000 km cu ele.

Sa ai lanturi la tine, or sa te scoata din zapezi de unde nu ai crede ca poti iesi. Ti-o spun din proprie experienta, anul trecut (de fapt anul asta, in ianuarie-februarie cand au fost zapezile alea masive) daca nu aveam lanturi, nu faceam nimic nici cu mama la cauciucuri. In schimb cu lanturile puse, nu mai recunosteam masina. E adevarat ca dupa toata distractia asta (de vreo saptamana cat am chinuit masina zi de zi prin nameti de treceau de prag in unele locuri) am schimbat ambreiajul complet, o luna mi-a mirosit a ferodou in masina.(2250ron :twoup: placa-disc-rulment)

Sa ai lanturi la tine, or sa te scoata din zapezi de unde nu ai crede ca poti iesi. Ti-o spun din proprie experienta, anul trecut (de fapt anul asta, in ianuarie-februarie cand au fost zapezile alea masive) daca nu aveam lanturi, nu faceam nimic nici cu mama la cauciucuri. In schimb cu lanturile puse, nu mai recunosteam masina. E adevarat ca dupa toata distractia asta (de vreo saptamana cat am chinuit masina zi de zi prin nameti de treceau de prag in unele locuri) am schimbat ambreiajul complet, o luna mi-a mirosit a ferodou in masina.(2250ron :twoup: placa-disc-rulment)

De banii aia iti luai un aro :)