Jump to content

VAND BMW 320i E46

bgv

Recommended Posts

Cred că ai exagerat un pic cu vinul de sărbători, poate şi ceva Johnny Walker.

E60 520i: http://www.carfolio.com/specifications/mod...car/?car=110198

E60 525d: http://www.carfolio.com/specifications/mod...car/?car=119713

Aşa că sunt 9 secunde vs. 8.1 secunde, aşa că diferenţa e foarte mare.

525d e mult peste 520i, ĂŽţi recomand zeamă de varză + algocalmin /antinevralgic. :twoup:

Mda, nu stiam eu bine si nici nu am verificat. Dar raman la parerea mea: nici macar o secunda nu reprezinta nimic pe sosele atat timp cat esti responsabil si nu te bagi ca berbecul in depasiri. Poti spune ce-oi vrea, dar un 2,2 benzina se intretine cu mult mai putini bani decat un 525d, este mult mai accesibil, taxe mai mici, iar performantele sunt foarte asemanatoare. Eu unu' prefer 520i-ul clar, poate si pentru ca nu prea imi place diesel-ul, insa pentru nici macar o secunda castigata la sprint, nu as alege 525d-ul. Un 525i da, dar un 525d nu e racheta.

9 secunde pentru suta, o viteza maxima de 230 de km/h, 170 CP, unde :) nu-s suficiente motive? Cu o asa gandire, inseamna ca toate celelalte marci auto care nu se axeaza dupa performante la sprint si viteza maxima, ar trebui desfiintate, nu? Foarte intelept... Intr-un procentaj, nu stiu cat la suta din masinile care circula prin Romania, au mai mult de 150 de CP si performantele alea... :)

Nu stiu ce legatura are comparatia e60 520i vs e60 525d cu e46-le asta chel si exagerat de scump !? :twoup:

525d-ul nu are ce cauta in discutia noastra, insa 520i-ul E60 da, ca este la acelasi pret cu acest E46 full chel. :twoup:

Iar initiatorul topicului nu ma credea ca exista E60-uri la pretul masinii lui si a cerut dovezi... :twoup:

Edited by Bobo1987

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mda, nu stiam eu bine si nici nu am verificat. Dar raman la parerea mea: nici macar o secunda nu reprezinta nimic pe sosele atat timp cat esti responsabil si nu te bagi ca berbecul in depasiri. Poti spune ce-oi vrea, dar un 2,2 benzina se intretine cu mult mai putini bani decat un 525d, este mult mai accesibil, taxe mai mici, iar performantele sunt foarte asemanatoare. Eu unu' prefer 520i-ul clar, poate si pentru ca nu prea imi place diesel-ul, insa pentru nici macar o secunda castigata la sprint, nu as alege 525d-ul. Un 525i da, dar un 525d nu e racheta.

Nu e vorba de cât de necesar este, mai degrabă este vorba de uşurinţă şi confort.

E mai puţin obositor un drum cu o maşină care depăşeşte fără griji şi fără stres.

Costă mai puţin ĂŽntreţinerea unui 520i, ĂŽnsă dacă 525d pare o maşină atât de scumpă la ĂŽntreţinere, mai bine iei ceva mai modest.

Ce mare diferenţa de taxe o fi ĂŽntre 2.200 cmc şi 2.500 cmc? Să nu exagerăm.

Performanţele nu sunt deloc foarte asemănătoare, mai uită-te şi la argumente.

Ţi-am arătat clar că e vorba de aproape o secundă diferenţă, asta ĂŽnseamnă mult.

Nu e doar o secundă câştigată la sprint, e vorba de o maşină care trage mai bine de jos, are cuplu mai mare la ~ 2000 rpm, consum mai mic, performanţe mult mai bune per total.

Gândeşte-te că 520i e mort la 2000 de ture, ĂŽn timp ce 525d-ul te bagă destul de tare ĂŽn scaun.

Eu am cuplu 345 Nm, ghici ce cuplu are E39 525d. Are 350 Nm.

Asta ĂŽnseamnă diesel + turbo.

9 secunde pentru suta, o viteza maxima de 230 de km/h, 170 CP, unde :twoup: nu-s suficiente motive? Cu o asa gandire, inseamna ca toate celelalte marci auto care nu se axeaza dupa performante la sprint si viteza maxima, ar trebui desfiintate, nu? Foarte intelept... Intr-un procentaj, nu stiu cat la suta din masinile care circula prin Romania, au mai mult de 150 de CP si performantele alea... :)

9 secunde suta, Loganul 1.6 16v face suta ĂŽn 10.2 secunde.

Conform logicii tale, e cam tot aia. :)

Viteza maximă contează foarte puţin ĂŽn România.

170 cp, ĂŽnsă consumul e mare pentru performanţele alea, WLF are dreptate.

Nicidecum, există maşini şi maşini, necesităţi diverse.

Ănsă când dai bani pe o maşină premium care costă ceva bani, ar fi cazul să alegi una cât mai bună cu un raport cp/greutate cât mai bun.

Motoarele aspirate pe benzină au farmec de la 2.5 litri ĂŽn sus.

Edited by Ciupanezu

Mama ce dramatisme...eu am zis doar ca e cam lesinat E60 520i si asa si e.Cel din linkul tau e dintr-un parc auto , zace de 1 an acolo , iar cel pus de WLF nici nu mai zic al cui e , doar ca nu il recomand.Masina din acest topic chiar e foarte scumpa , nu scumpa.

Nu e doar o secundã câºtigatã la sprint, e vorba de o maºinã care trage mai bine de jos, are cuplu mai mare la ~ 2000 rpm, consum mai mic, performanÞe mult mai bune per total.

Astea sunt pur caracteristici ale diesel-urilor in general.

Costã mai puÞin ÎntreÞinerea unui 520i, Însã dacã 525d pare o maºinã atât de scumpã la ÎntreÞinere, mai bine iei ceva mai modest.

Ei, tocmai din acest motiv eu prefer 520i-ul: este mai ieftina la intretinere, iar performantele nu-s prea departe de ale 525-ului. :) Deci mi-ai dat dreptate cu alte cuvinte...

9 secunde suta, Loganul 1.6 16v face suta ĂŽn 10.2 secunde.

Conform logicii tale, e cam tot aia. :twoup:

Nu e vorba de logica, e vorba de perceptie si da, pentru mine nu inseamna diferenta prea mare, pentru mine nu secunda aia primeaza.

Nu aleg BMW-ul pentru ca prinde suta cu o secunda mai rapid decat Loganul, nu? :) Sunt cu totul si cu totul alte motive...

Nu e doar o secundã câºtigatã la sprint, e vorba de o maºinã care trage mai bine de jos, are cuplu mai mare la ~ 2000 rpm, consum mai mic, performanÞe mult mai bune per total.

Costã mai puÞin ÎntreÞinerea unui 520i, Însã dacã 525d pare o maºinã atât de scumpã la ÎntreÞinere, mai bine iei ceva mai modest.

Ei, tocmai din acest motiv eu prefer 520i-ul: este mai ieftina la intretinere, iar performantele nu-s prea departe de ale 525-ului. :twoup: Deci mi-ai dat dreptate cu alte cuvinte...

Bobo...omul a spus ca masina s`a vandut...

Mai bine deschizi un topic,unde ne putem contrazice cu totii ca E60 520i este o masina submotorizata care consuma muuuult fata de E60 525d sau E46 320i fl!

Bafta

Ei, tocmai din acest motiv eu prefer 520i-ul: este mai ieftina la intretinere, iar performantele nu-s prea departe de ale 525-ului. :twoup: Deci mi-ai dat dreptate cu alte cuvinte...

Un diesel de genul ăsta e mai ok decât un motor pe benzină aproape leşinat şi care consumă mult.

Păi nu ţi-am dat dreptate deloc.

Dacă vrei ceva ieftin, ia ceva ĂŽntr-adevăr ieftin, adică o maşină mai modestă.

Dacă tot faci un efort să ai o maşină premium, ia una care chiar merită.

Sunt departe performanţele.

Dacă nu sunt departe, ĂŽnseamnă că Loganul de 1.6 16v trage cam la fel ca 520i, sigur nu consideri asta.

Mă rog, ţi-am demonstrat că nu aveai habar despre ce e vorba, credeai că 525d şi 520i trag cam la fel, ţi-am arătat că nici pe hârtie nu e aşa.

Discuţia e deja prea lungă pentru un subiect atât de derizoriu, n-ai decât să-ţi dai singur dreptate dacă ţii la asta aşa mult.

Nu e vorba de logica, e vorba de perceptie si da, pentru mine nu inseamna diferenta prea mare, pentru mine nu secunda aia primeaza.

Nu aleg BMW-ul pentru ca prinde suta cu o secunda mai rapid decat Loganul, nu? :) Sunt cu totul si cu totul alte motive...

Ideea e că tu spui că o secundă nu contează.

Nu ţi-ar plăcea să recunoşti că, pe baza logicii tale, Logan-ul trage cam la fel ca un 520i, pe de altă parte, n-ai nici o problemă din a declara un lucru aberant, şi anume că un 520i şi un 525d trag cam la fel.

Edited by Ciupanezu

Mai bine deschizi un topic,unde ne putem contrazice cu totii ca E60 520i este o masina submotorizata care consuma muuuult fata de E60 525d sau E46 320i fl!

Bafta

Tu chiar crezi ca a vandut-o? :twoup: Au stat masini infinit mai bune si mai dotate la preturi chiar mai mici si care au zacut luni intregi pana s-au vandut si crezi ca s-a dat cheliosul asta la pretul ala? O fi Romania plina de prosti, dar nici chiar asa. Cat de prost sa fii sa dai banii aia pe masina aia. Ala e pret de acum 2 ani...

In plu, omu' mi-a spus sa ii arat si lui E60-ul ala la pretul masinii lui ca vrea sa ia unu'...si i l-am aratat... :)

Bafta

Tu chiar crezi ca a vandut-o? :twoup: Au stat masini infinit mai bune si mai dotate la preturi chiar mai mici si care au zacut luni intregi pana s-au vandut si crezi ca s-a dat cheliosul asta la pretul ala? O fi Romania plina de prosti, dar nici chiar asa. Cat de prost sa fii sa dai banii aia pe masina aia. Ala e pret de acum 2 ani...

In plu, omu' mi-a spus sa ii arat si lui E60-ul ala la pretul masinii lui ca vrea sa ia unu'...si i l-am aratat... :)

De unde sti ca omul nu o fi negociat 1500euro la masina...

Poate a dat`o la 9k sau 8k euro...

Daca a spus ca s`a vandut...asta nu inseamna ca s`a vandut cu 10k euro!

Pff mi`e si frica sa pun masina la vanzare aici!

cel pus de WLF nici nu mai zic al cui e , doar ca nu il recomand.Masina din acest topic chiar e foarte scumpa , nu scumpa.

Al cui, al lui Cezar? :twoup:

Ba da toata lumea il stie pe samsarul Cezar din CT? Si eu il stiu, si il mai stiu si altii de prin Cluj.

Un diesel de genul ăsta e mai ok decât un motor pe benzină aproape leşinat şi care consumă mult.

Păi nu ţi-am dat dreptate deloc.

Dacă vrei ceva ieftin, ia ceva ĂŽntr-adevăr ieftin, adică o maşină mai modestă.

Dacă tot faci un efort să ai o maşină premium, ia una care chiar merită.

Sunt departe performanţele.

Dacă nu sunt departe, ĂŽnseamnă că Loganul de 1.6 16v trage cam la fel ca 520i, sigur nu consideri asta.

Mă rog, ţi-am demonstrat că nu aveai habar despre ce e vorba, credeai că 525d şi 520i trag cam la fel, ţi-am arătat că nici pe hârtie nu e aşa.

Discuţia e deja prea lungă pentru un subiect atât de derizoriu, n-ai decât să-ţi dai singur dreptate dacă ţii la asta aşa mult.

Ciupane, uneori lasi impresia unui baiat cerebral, dar uneori iti dai rau cu stangul in dreptu', ca de exemplu acum in incercarea ta disperata de a-ti "hrani" propriul ego. :twoup:

Tu crezi ca ceea ce consideri tu ca merita, chiar merita cu adevarat si pentru altii?! :) Ti-am zis si mai devreme, este vorba de perceptie fiecaruia, asa ca daca dupa tine, se merita 525d-ul pentru ca trage o idee mai bine, eu unu' am alte motive sa aleg 520i-ul, referindu-ne strict la E60 si ti-am si expus motivele preferintei mele. Pentru mine nu conteaza atat de mult mai putin de o secunda, avand reprezentarea cheltuielilor pe care le presupune acea secunda incompleta.

Apropo, care este motivul tau de a pastra 535i-ul tau care are o magaoaie de motor, cu niste impozite si taxe imense, cu un consum imens, cand ai putea lua un 330i E46 care e si mai rapid decat al tau cu acea jumatate de secunda care tu spui ca are o importanta capitala, impozite si taxe mai mici, consum mai mic de benzina, chiar si viteza maxima mai mare cu 2 km decat a ta, ca tot conteaza diferentele infime :) ? Care e motivul, ca din punctul meu de vedere e o lipsa de logica... :twoup: Poftim, vezi ca fiecare are propria perceptie? Intelege o data asta! :twoup:

cel pus de WLF nici nu mai zic al cui e , doar ca nu il recomand.Masina din acest topic chiar e foarte scumpa , nu scumpa.

Al cui, al lui Cezar? :twoup:

Ba da toata lumea il stie pe samsarul Cezar din CT? Si eu il stiu, si il mai stiu si altii de prin Cluj.

E cunoscut omu'. :twoup: Pana la urma e samsarul cu cele mai mari afaceri, ca sa zic asa, in domeniul asta de prin C-ta...

Edited by Bobo1987

Ciupane, uneori lasi impresia unui baiat cerebral, dar uneori iti dai rau cu stangul in dreptu', ca de exemplu acum in incercarea ta disperata de a-ti "hrani" propriul ego. :)

FereÂşte-te de asemenea afirmaĂžii dacĂŁ n-ai argumente.

Nu mi-am dat deloc cu stângul În dreptul, tocmai tu spui asta deºi tu Þi-ai dat cu stângul În dreptul din moment ce ai vorbit despre douã maºini ale cãror performanÞe nu le cunoºteai, spuneai date din burtã fãrã sã le cunoºti, aºa cã sigur ai auzit de vorba tãcerea e de aur, pune-o În aplicare. :twoup:

Tu crezi ca ceea ce consideri tu ca merita, chiar merita cu adevarat si pentru altii?! :twoup: Ti-am zis si mai devreme, este vorba de perceptie fiecaruia, asa ca daca dupa tine, se merita 525d-ul pentru ca trage o idee mai bine, eu unu' am alte motive sa aleg 520i-ul, referindu-ne strict la E60 si ti-am si expus motivele preferintei mele. Pentru mine nu conteaza atat de mult mai putin de o secunda, avand reprezentarea cheltuielilor pe care le presupune acea secunda incompleta.

Eu mĂŁ bazez pe raĂžiune Âşi logicĂŁ.

Normal cã mulÞi Încearcã sã evite logica ºi gândirea raÞionalã, e problema lor.

Aici nu e vorba de percepĂžie, nu e ca Âşi cum eu ĂŽĂži zic sĂŁ-Ăži iei un tricou albastru, iar tu vrei un tricou roÂşu, acolo e vorba de niÂşte lucruri imposibil de cuantificat, sunt gusturile tale vs. gusturile mele.

Eu am fĂŁcut niÂşte afirmaĂžii pe care le-am probat logic Âşi cu date clare.

Tu ai vorbit din auzite, Ăži-am demonstrat cĂŁ te ĂŽnÂşeli, iar tu mi-ai rĂŁspuns cĂŁ "rĂŁmĂŁi la pĂŁrerea ta".

Ce ĂŽnseamnĂŁ asta?

CĂŁ ĂŽn loc sĂŁ bagi la cap un lucru Âşi sĂŁ nu mai te Ăžii de o idee greÂşitĂŁ, preferi din cauza orgoliului sĂŁ spui cĂŁ ai dreptate Âşi sĂŁ declari cĂŁ Ăži-am dat Âşi eu dreptate deÂşi nu poate fi vorba de aÂşa ceva.

Foarte bine, pentru tine nu conteazã o secundã, am ÎnÞeles, Însã nu e obiectivul meu În viaÞã sã te conving pe tine de ceva, n-ai decât sã-Þi cumperi ceea ce doreºti.

Apropo, care este motivul tau de a pastra 535i-ul tau care are o magaoaie de motor, cu niste impozite si taxe imense, cu un consum imens, cand ai putea lua un 330i E46 care e si mai rapid decat al tau cu acea jumatate de secunda care tu spui ca are o importanta capitala, impozite si taxe mai mici, consum mai mic de benzina, chiar si viteza maxima mai mare cu 2 km decat a ta, ca tot conteaza diferentele infime :) ? Care e motivul, ca din punctul meu de vedere e o lipsa de logica... :twoup: Poftim, vezi ca fiecare are propria perceptie? Intelege o data asta! :twoup:

1. Pentru cĂŁ-mi permit Âşi ĂŽmi place maÂşina mea. Nu e treaba ta sĂŁ-mi analizezi mie motivele, nu e nevoie sĂŁ calculezi ce taxe plĂŁtesc, nu Ăži-am cerut vreun leu, aÂşa cĂŁ e treaba mea.

2. Eu n-am spus cã jumãtate de secundã are o importanÞã capitalã. Aici Încurci lucrurile, una-i una, alta-i alta.

E46 330i Âşi E39 535i sunt niÂşte maÂşini cu rezerve mari de putere pentru necesitĂŁĂžile unui om normal. DiferenĂža ĂŽntre ele este micĂŁ.

Pe de altĂŁ parte, ĂŽntre un 520i de 2.2 litri Âşi un E39 525d de 2.5 litri nu existĂŁ mari diferenĂže din punct de vedere al taxelor, ĂŽntreĂžinerea e mai scumpĂŁ la diesel, ĂŽnsĂŁ eu cred cĂŁ meritĂŁ pentru cĂŁ 520i ĂŽl consider submotorizat. AdicĂŁ pentru cĂŁ datoritĂŁ faptul cĂŁ fiindcĂŁ, cum zic, ca sĂŁ fie bine sĂŁ nu fie rĂŁu, aÂşa mi se pare mie dupĂŁ ce am mers cu vreo douĂŁ 520i-uri.

Eu consider E39 535i ca fiind o maºinã superioarã faÞã de E46 330i.

E o maºinã mai stabilã, mai spaÞioasã, mai sigurã, cred cã frâneazã mai bine, confortul este superior. E46 330i are ca avantaj doar 0.5 secunde la demaraj.

Nu e nici o lipsĂŁ de logicĂŁ, problema este cĂŁ ai plecat de la o premisĂŁ greÂşitĂŁ, normal cĂŁ ai ajuns la o concluzie greÂşitĂŁ.

Ca sã fie clare lucrurile, premisa greºitã a fost acea importanÞã capitalã a unei jumãtãÞi de secundã.

Acea jumãtate de secundã sau o secundã conteazã atunci când e vorba de maºini mediocre din punct de vedere al puterii.

Normal cã fiecare are propria sa percepÞie, Însã tu nu vrei sã demonstrezi asta, tu vrei sã demonstrezi cã ai dreptate ºi când nu ai, sunt lucruri diferite.

Cred cĂŁ ai exagerat un pic cu vinul de sĂŁrbĂŁtori, poate Âşi ceva Johnny Walker.

E60 520i: http://www.carfolio.com/specifications/mod...car/?car=110198

E60 525d: http://www.carfolio.com/specifications/mod...car/?car=119713

AÂşa cĂŁ sunt 9 secunde vs. 8.1 secunde, aÂşa cĂŁ diferenĂža e foarte mare.

525d e mult peste 520i, ĂŽĂži recomand zeamĂŁ de varzĂŁ + algocalmin /antinevralgic. :twoup:

9 secunde pentru suta, o viteza maxima de 230 de km/h, 170 CP, unde :) nu-s suficiente motive? Cu o asa gandire, inseamna ca toate celelalte marci auto care nu se axeaza dupa performante la sprint si viteza maxima, ar trebui desfiintate, nu? Foarte intelept... Intr-un procentaj, nu stiu cat la suta din masinile care circula prin Romania, au mai mult de 150 de CP si performantele alea... :)

Nu stiu ce legatura are comparatia e60 520i vs e60 525d cu e46-le asta chel si exagerat de scump !? :twoup:

525d-ul nu are ce cauta in discutia noastra, insa 520i-ul E60 da, ca este la acelasi pret cu acest E46 full chel. :twoup:

Iar initiatorul topicului nu ma credea ca exista E60-uri la pretul masinii lui si a cerut dovezi... :twoup:

Tot nu ne spui ce masina ai ?

Eu nu am cerut dovezi pentru ca nu ma intereseaza deloc ce cred altii despre mine si masina mea . Eu am spus ca vreau un E60.

Vroiam sa stiu ce conduci tu sau nu mai ai timp sa conduci la cat timp pierzi pe forum discutand despre masinile altora si ce ai vazut tu prin reviste si la TV ?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.