Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

VAS EXPANSIUNE

Recommended Posts

salut baieti

Din august si pana acum am tot schimbat la "cotisoare" "furtunase" iar pana ceva timp mai in urma mai exact 1 saptamana mi sa aprins iar enervantul martor de apa

Acum am deschis si eu capota si am vazut apa cu antigel de jur imprejurul vasului de k.....ca numai pot de nervi.

Pe langa buson nu curge ca s-ar vedea dare de apa pe langa el,nu vad de unde ar pierde apa.

Intrebarile mele ar fi: in ce zona plezneste vasul de.....,si cat costa unu pe original ca numai el a ramas de schimbat in afara de radiator?

OFFFF......multunesc

Mie mi-a pleznit vasul de expansiune (o crapatura serioasa) chiar pe coltul vasului de sus pana jos. Eu am luat cu 250 de ron si m-am invatat minte sa nu mai fac eu completari de la mine asa ca vreau eu cred ca mi-a pleznit de prea mare presiune. Dar mie imi pierdea undeva pe langa admisie nu stiu cum sa iti explic, si pe la cotul din spatele blocului motor (boala lor cica).

cum i-am zis si lui Tato, vezi in partea de jos a vasului, pe la furtunul gros care merge in motor, are niste garnituri la intrarea in vas, daca sunt vechi acum pe frig se mai si contracta si cand e masina stationata peste noapte iti curge antigel, poti pipai insa cel mai bine vezi pe elevator cu scutul dat jos. Vezi in poza atasata, e vorba de garniturile care vin pe cele doua orificii orientate in sus din zona incercuita. Edited by mik15

cum i-am zis si lui Tato, vezi in partea de jos a vasului, pe la furtunul gros care merge in motor, are niste garnituri la intrarea in vas, daca sunt vechi acum pe frig se mai si contracta si cand e masina stationata peste noapte iti curge antigel, poti pipai insa cel mai bine vezi pe elevator cu scutul dat jos. Vezi in poza atasata, e vorba de garniturile care vin pe cele doua orificii orientate in sus din zona incercuita.

mik ms de sfat ,antigelul imi curge pe sus, fata pe la cotul de intra si in vas si in radiator si ajunge in bloc.am sa schimb cotul ala ca are si o culoare rugineie,pare"copt" :twoup:

Incearca sa nu ti nivelul la antigel chiar la maxim, sa fie tija un pic ridicata fata de nivelul la vas. Eu cred si mai mult ca sigur am exagerat cu lichidul si am pus prea mult :twoup:

Incearca sa bagi mana in spatele motorului exact unde e cotul de apa, daca iti pierde pe acolo ar trebui sa gasesti o pasta intarita de culoare roz(antigelul), verifica si pompa de apa si cand mai ai un drum lung verifica pe scutulla motor daca ai vreo urma de apa cu antigel.

Si la mine curge la fel.Pe unde va pe sus dar nu pe la capac. Ramane furtunul care vine din chiulasa si se desparte in 2 intrand in vasul de expansiune.

Unul original costa 170 ron la BMW Filaret.

Edited by Taz

Incearca sa bagi mana in spatele motorului exact unde e cotul de apa, daca iti pierde pe acolo ar trebui sa gasesti o pasta intarita de culoare roz(antigelul), verifica si pompa de apa si cand mai ai un drum lung verifica pe scutulla motor daca ai vreo urma de apa cu antigel.

ALEX:

piesa de care zici alex am schimbat-o prin septembrie:|

Si la mine curge la fel.Pe unde va pe sus dar nu pe la capac. Ramane furtunul care vine din chiulasa si se desparte in 2 intrand in vasul de expansiune.

Unul original costa 170 ron la BMW Filaret.

taz:

am comandat-o de aici de la un baiat dupa forum originala 140ron....o schimb saptamana viitoare si sper sa se termine odata

SARBATORI FERICITE!!

Edited by pasica8