Jump to content

Dezavantajele chip tuning-ului

Rsp16

Recommended Posts

Salut tuturor.. sau "la toti" cum am mai vazut prin alte topic-uri. :twoup:

Ma bate gandu' sa "upgradez" motorul de 163hp de pe un 320d e90 cu un chip tuning.

As vrea sa dezbatem aici dezavantajele acestui magnific chip tuning despre care aud numai de bine.. Daca se poate sa posteze si cei care au chip si sa-si spuna parerea.. eventual ma intereseaza de cati km au chip si ce probleme au avut intre timp.

Ar fi de preferat sa se evite "contrarile" fara argumente de genu:

ion: dupa chip iti pica turbina

gheorghe: iti pica turbina si daca nu ai chip

etc

sper ca ati inteles ce am vrut sa zic :)

Repet: Ma intereseaza mai mult dezavantajele. concret, cu exemple (nu din auzite).

**stiu ca exista o sectiune destinata discutiilor legate de tuning dar fiind vorba de un 3-ar (in cazul meu) am ales sa postez aici.

Salut!

Am chip pus pe masina din semnatura de peste 50.000 km si pana acum, nu am avut nicio problema. Am inteles ca se uzeaza discu de ambreiaj mai repede dupa chip, dar la mine inca nu s-a "manifestat" aceasta problema. Turbinei cred ca ii dauneaza mai mult mersul subturat, decat chip-ul. Eu o am pe cea originala si nu are nicio problema inca; schimb numai peste 2.000+ rpm (am mers cu multi care schimba la maxim 2.000 rpm!!!). Recomand folosirea preventiva a aditivilor de curatare a intregului sistem de alimentare + injectoare, la maxim 10.000 km. Eu asa procedez din noiembrie 2006 pana in ziua de azi si se pare ca are efect.

O zi buna!

Asta e un caz particular. :twoup:

Eu am vreo 2 cazuri de feed-back NEGATIV cu software : unu este la masina persoanala motorul a tinut fix 100 de km , a facut detonatii si a mancat din camasile cilindrilor la propriu.

Rezultat motor spart.

A doua experienta o electronica facuta de nu-sh ce mare tuner pe un mitsubishi de curse: a rezultat iesirea pistonului si bielei prin bloc .

Acum poate voi o sa aveti mai mult noroc dar electronica nu se face asa oricum.

Trebuie facute teste de toleranta in functie de temperatura , test cu stand dyno ,la masinile de curse se face cu motoru pe banc timp de cateva zile in care se monitoreaza parametrii .

Daca nu se strica in acele cateva zile , nu se va mai strica niciodata.

daca tot se face acest sondaj ar trebui sa spuna fiecare si unde si-a facut resoftarea sa avem si noi o idee despre mariituneri din romania,nu? :twoup:

si pe mine ma bate gandul sa fac resoftare,astazi si-a facut un prieten si e foarte multumit de cum trage masina parca ar fi alta ,acum fiecare are o parere si ar fi bine sa ne-o impartaseasca

Nu inteleg ce vrei sa spui. Cum adica "lumea are retineri" ?

Retineri sa ce? Sa povesteasca sau sa faca? In ambele cazuri este ilogic postul tau, avand in vedere ca deja au fost cateva feedback-uri, ultimul cu mai putin de 40 de minute inainte de a face tu constatarea ca lumea are retineri...

Sau doreai ca lumea sa stea la coada la postat pe acest topic, sa se ingramadeasca care sa fie primul?

Daca nu ma insel, mai exista deja un topic similar.

tinand cont ca e un topic deschis de aproape o zi si avea doar 3 posturi nu mi se pare ilogic nimic din ce am zis.

"Sau doreai ca lumea sa stea la coada la postat pe acest topic, sa se ingramadeasca care sa fie primul?" - imi imaginez ca asta e o intrebare retorica.. de ce simti tu nevoia sa ai o atitudine ostila/superioara?

PS: in caz ca intrebarea de mai sus nu era retorica, raspunsul meu e DA, doream ca lumea sa stea la coada si sa se ingramadeasca cine (observi ce usor am evitat cacofonia?) sa fie primul.. te deranjeaza cu ceva?

Ca de obicei parerile sunt impartite.

Riscul trebuie sa ti-l asumi indiferent ca toti userii de pe forum ar fi spus ca nu e nici un dezavantaj.

Sau, da si tu un tel la un tuner mai de renume de la noi si intreaba acolo.

Dc esti pregatit sa scoti din buzunar cateva zeci de milioane bune, pretul pt piese care ar putea ceda( gen turbo, volanta, etc) relativ usor, go for it.

Altfel gandeste-te de doa ori inainte sa faci pasul.

tinand cont ca e un topic deschis de aproape o zi si avea doar 3 posturi nu mi se pare ilogic nimic din ce am zis.

"Sau doreai ca lumea sa stea la coada la postat pe acest topic, sa se ingramadeasca care sa fie primul?" - imi imaginez ca asta e o intrebare retorica.. de ce simti tu nevoia sa ai o atitudine ostila/superioara?

PS: in caz ca intrebarea de mai sus nu era retorica, raspunsul meu e DA, doream ca lumea sa stea la coada si sa se ingramadeasca cine (observi ce usor am evitat cacofonia?) sa fie primul.. te deranjeaza cu ceva?

Da, pe forumuri sunt descurajate practicile prin care se incearca artificial aducerea unui topic in atentia celorlalti. Ar fi extrem de neplacut daca fiecare ar proceda asa pe topicul sau!

Avand in vedere ca ultimul raspuns de pe topic nu era mai vechi de 40 de minute, manevra ta chiar a fost nejustificata.

Inainte de a o evita, ar trebui sa te uiti si tu sa vezi ce inseamna si la ce se refera :twoup: . Cacofonia nu se refera la alaturarea a doua silabe gen ...ca ca... ! Cacofonie inseamna asociatie neplacuta de sunete si nu are absolut nicio legatura cu caca, desi se numeste cacofonie.

Sunt ridicole eforturile unora de a evita ce nu exista, de a pune virgule sau de contorsia frazele cand nu este cazul.

Dupa cum spuneam, exista deja destule topice pe tema asta.

Nu are rost sa diluam informatia cu inca un topic similar.

Nu ar fi stricat sa dai o cautare pe forum inainte de deschiderea topicului.

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?s=&...t&p=1253611

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?act...lite=%2Bchip%2A

Discutia poate continua pe unul din topicele de mai sus.