Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Mers neregulat motor E36

Recommended Posts

De iarna trecuta a inceput sa faca probleme la relantiu. Da sa moara si se "balbaie", pe urma se accelereaza singura mult peste nu sta constant relantiul.

Daca scot furtunasul de vacuum din poza, ii fac un nod si il las asa scos merge mult mai bine.

Nu consuma mult, in mers trage f bine.

ICV-ul l-am curatat, furtune rupte pe la aer nu am. Care are putea fi problema?

http://img696.imageshack.us/img696/3210/imgp3246t.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Edited by ziemenz

verifica bobinele.bujiile si mai ales senzorul ala albastru de pe _chiulasa_ care citeste temperatura motorului si da date la calculator.dak ala e bulit si simte k motorul e rece si el de fapt e cald atunci iti da benzina ca la balamuc,regulatorul de relanti pot fi multe

Cum balbaie motorul?Urca usor 50-100 ture si coboara, sau oscileaza intre 300-1100 ture, amplu?

Daca oscilatia e cea ampla, este de la sonda lambda, de fapt acea oscilatie apare cand nu este corect amestecul aer-benzina.Fie e sonda dusa, fie trage aer fals pe undeva...

Eu am schimbat sonda, si tot mai facea, dar doar cand aveam rezervorul full, sau cand era gol....

Am schimbat electrovalva de la canistra de vapori, si pare sa mearga mai bine motorul...Acum o sa merg sa fac iar plinul, sa vedem daca am eliminat sau nu problema.

Daca functioneaza becul de la check engine, poti sa ii faci testul cu pedala de acceleratie si vezi ce cod de eroare ai.

Eu am mai avut o problema, tragea aer fals pe la regulatorul de ralanti, pe acolo pe unde se imbina partea aia de tabla cu teul unde intra furtunele...Verfica daca e etans regulatorul de ralanti....

Si eu tot m50b25 am , fara vanos.

Dupa 2 minute de mers incepe sa scoata fum exact asa: E36 fumegand.

Cand era saraca sanatoasa scotea putin fum 3 minute, dupa care nu mai scotea nimic nici macar in limitari.

S-a aprins si martorul check, am incercat si cu contact + 5 pedale acc, si nu imi afiseaza nici o secventa de coduri, sta aprins si atat. La mine nu s-a aprins martorul ala niciodata, astazi il vad prima oara.martor check

Si cu balbaitul, n-am apucat sa incalzesc motorul bine ca s-a dus toata benzina, face doar cand e cald, oscileaza intre 300-1100rpm, pe la 300rpm imi vibreaza toata masina.

Mai mult ca sigur e sonda lamba, o s-o schimb pe la primavara, pe frigul asta nu stau sa ma mai bag pe sub ea.

• 2 weeks later...

Am scos mufa de la sonda lamba s-a stins chek din bord dar tot mai scoate fum. 80%

Intre timp am gasit o bobina dusa. Am probat motorul mergand si scos mufa la fiecare, schimbat intre ele, verificat bujii (ok dar afumate). O bobina=0 Gasit o bobina la un prieten, busita si aia. O sa caut alta. Se pare ca balbaiala motorului e din bobina dusa.

Tot nu inteleg de ce fumega evacaurea, am vazut multe pisici cu lambda scoasa si merg f bine si fara noxe.